Cauta in 20.697 retete
Mod de preparare: 1.Pentru sirop,se pun apa cu zaharul si cacaoa,dupa gust,la fiert,si se lasa pana se obtine un sirop bine legat. 2.Biscuitii se zdrobesc fin la robot sau se dau prin masina de tocat.Peste ei adaugam margarina moale,cele doua linguri de cacao,stafidele,nuca,esenta de rom si o parte din sirop(rece).Amestecam bine cu mainile pana se omogenizeaza.Compozitia trebuie sa fie destul de umeda;daca ni se pare uscata mai turnam sirop si amestecam din nou. 3.Din pasta rezultata se iau...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mazarea se fierbe impreuna cu pastele (am avut congelata, s-a fiert atat cat trebuie), apoi se dau sub un jet de apa rece si se lasa de-o parte. In acest timp, intr-o tigaie antiaderenta se caleste usor usturoiul cu pancetta taiata fasii, cateva miniute. Se adauga pastele, mazarea si smantana si se lasa pe foc inca 2-3 minute. Potrivim gustul cu sare si piper alb, apoi punem din loc in loc gramajoare de ricotta, cu o lingurita. Se servesc calde, cu parmezan ras deasupra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cat la trebuie sa fiarba: o mana de fasole verde taiata in ... fasole uscata, 1 morcov, 1 patrunjel, o ceapa, o mana fasole verde, 2-3 cartofi, un sfert ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se face un aluat si se lasa deoparte pana este gata umplutura.Nu se framanta prea mult. Morcovii si merele curatate se rad pe razatoare si se amesteca intr-un castron cu restul de ingrediente. Apoi se pun intr-o craticioara sa se inmoaie.Amestecam din cand in cand. Se lasa sa se racoreasca. Aluatul se imparte in doua si se intind foi subtiri. Intr-o forma de copt unsa cu ulei si pudrata cu faina se asterne prima foaie care se acopera cu morcovii. Se aseaza si foaia a doua care se intepa pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... zahar, sos de chili dulce, 1 mana de fasole verde (se gaseste ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , 2 tulpini de telina, o rosie mare, o mana de buchetele de conopida, o conserva ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , o telina, un catel de usturoi, o mana de flori de tei (proaspete ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se amesteca iaurtul cu ceasca de ulei cu ouale , sarea si faina, din compozitia astfel obtinuta se fac bilute de marimea unei nuci, apoi se intind in foi subtiri. Se ia foaie cu foaie si se unge cu jumatate de lingura de ulei fiecare si se pun una peste alta. Intre timp se face compozitia de carne , se amesteca toate ingredientele si din compozitia obtinuta se ia cu lingura si se pune astfel: foile puse in prealabil una peste alta se impacheteaza prima data in jumate se obtine astfel un ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intr-o tigaie prajim vreme de cateva minute condimentele, fara ulei, cu putina sare. Apoi le zdrobim intr-un mojar. Legumele le punem intr-o cratita cu ulei incins. Le acoperim si le lasam sa se inabuse timp de 15 minute. Adaugam usturoiul, ardeii iuti, ghimbirul si condimentele. Amestecam din cand in cand timp de cinci minute. Adaugam zeama si coaja rasa de lamaie. Apoi turnam supa cat sa acopere legumele. O lasam sa fiarba 25-30 de minute, pana cand legumele devin foarte moi. Pasam supa cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare Scoatem miezul de la avocado cu ajutorul unei linguri. Spalam legumele. Tocam toate ingredientele marunt, amestecam cu 2-3 linguri ulei de masline,asezonam cu sare,piper,boia si zeama de lamaie,dupa gust . Servim cu chips tortillas . Deliciu garantat. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata cartofii ,se taie bucati potrivit de mari , morcovul,ardelul,ceapa se curata si se pun la fiert in apa. Cand cartofii si legumele sunt fierte punem iaurtul si smantana pana clocoteste. La primul clocot adaugam fideaua. Iar dupa aceea adaugam piper si sare dupa gust. De preferat sa fie servita rece. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru inceput curatati rosiile de piele si de seminte , apoi taiati in bucati mici. Intr-o tigaie puneti uleiul, usturoiul si rosiile si gatiti la foc mare pentru 10 min.Dupa, adaugati maslinele si lasati pe foc inca 2 minute. Acum puneti feliile de carne in tigaie si gatitile cate 2 minute pe fiecare parte.Secretul este ca , carnea sa nu devina dura . Cand este aproape gata presarati cu oregano. Se serveste cald ,cu piure de cartofi. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se spala pestele putin si se sterge cu un prosop. Lamaile se storc de zeama si sucul se amesteca cu sare, piper, condimente pentru peste, usturoiul curatat si zdrobit cu lama cutitului si patarunjelul. Pestele se acopera cu zeama si se da la frigider pentru doua ore. Se unge o bucata folie de aluminiu cu ulei de masline pentru a nu se lipi pestele si se aseasa medalionul putin scurs. Peste se pun 3-4 capere, un cubulet de unt si sare daca mai este cazul. Se ruleaza folia si la sfarsit se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
- painea prajita, galbiorii si frunzele de patrunjel se pun in robot si se maruntesc, nu foarte fin , astfel incat painea sa ramana bucatele mici; - taiem mozzarella felii subtiri; - spalam bine dovleceii, ii uscam si ii taiem si pe ei felii subtiri; presaram peste putina sare; - curatam si spalam ciupercile; taiem morcovii in doua pe lungime( ca sa se aseze mai bine in tava), iar ciupercile-feliute; - broccoli il desfacem buchetele mici; - ungem cu ulei un vas termorezistent si tapetam cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Compozitia Se iau buretii/ciupercile si se toaca marunt, soia se pune la fiert timp de 5 minute apoi se scurge foarte bine de apa, se da ceapa si usturoiul prin razatoarea cea mica, se adauga faina pentru a se lega si condimentele dupa gust. Toate acestea se amesteca bine intr-un bol. Forma Se ia din compozitie cate putin si se da forma preferata piftelutelor. Acestea se pun usor, pentru a nu se desface, in tigaia cu ulei incins. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pregatim aluatul amestecand ingredientele foarte bine oua,faina si cele 2 linguri de apa .Intindem foarte bine aluatul si il impachetam de cateva ori .Eu am folosit masina pentru paste si nu mi-a fost deloc greu.Taiem pastele si le lasam sa se usuce putin pe masa Aici intervin copii mei care vor mereu sa fure pastele nefierte sau se le mai intinda o data :)))Intre timp punem apa la fiert impreuna cu sarea .Cand apa clocoteste adaugam pastele si le fierbem cca 7-8 minute.Le putem incerca ,nu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spalam fructele, le indepartam coditele si samburii (unde este cazul), si le le pastram la rece pana in momentul servirii. Marul , para, se curata de coaja si se taie in forma dorita. Nectarina se feliaza. Pepenele rosu se poate taia in triunghiuri mai mari. Pe post de salatiera o sa folosim pepenele galben.Acesta se taie pe lung, in jumatate si se curata de samburi. Cu ajutorul unei forme speciale sau a unei lingurite scoatem o parte din miez si dantelam pepenele pe margine. Miezul scos se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pregateste marinata amestecand toate ingredientele,astfel se obtine o pasta cu care se unge fiecare rondea de pastruga,pe ambele fete,apoi se aseaza una peste alta,intr-un celofan sau cutiuta etansa si se da la frigider,de seara pana a doua zi,sa se marineze bine,pastruga fiind un peste cu carne tare. Se scot de la marinat feliile de pastruga,apoi se spala fiecare bucata cu apa rece,de pasta cu care a fost marinata,se lasa sa se scurga bine apoi se tavalesc bine prin pesmet auriu si se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Umple o oala mare de apa usor sarata si puneti-o la fierbere, apoi adaugati pastele si lasati-le cca 8-10 minute sa fiarba apoi puneti-le la scurgere. Între timp, într-o tigaie medie, încalziti uleiul de masline la foc mediu si adaugati usturoiul si ansoa. Gatiti pentru aproximativ 2 minute, amestecand constant. Se adauga pesmet si apoi stinge focul. Adaugati patrunjel si piper, apoi amestecati. Se amesteca sosul de hamsie cu paste fierbinte si brânza rasa pentru a se servi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taiem capacul bostanului si inlaturam semintele. Ciupercile si ceapa sunt date la mixer, pana se obtine o pasta mai groasa. Radem morcovul, peste el adaugam uleiul, delikat-ul si il lasam pe foc spre a fi inabusit. Peste morcov, adaugam orezul si putina apa. Dupa ce orezul este fiert, se amesteca cu ciupercile si ceapa trecute prin mixer, cu nuca, stafidele si patrunjelul. Impaturim sarmalele, le asezam intr-o oala si le lasam la fiert pana sarmalele devin potolite. Dupa ce au dat in clocot...
Reţetă de pe retete.eva.ro