manatarci tocanita
Pagina 5 din 5
Vinetele si gogosarii se coc pe o plita incinsa, se curata de coaja, se spala si se toaca marunt. Ceapa se curata de coaja , se spala se toaca marunt si se caleste in ulei. Rosiile chery se spala se toaca si se adauga peste ceapa calita. Adaugam gogosarii, la urma vinetele,se calesc impreuna inca 10 minute, punem praful de piper si saram dupa gust. Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se calesc ciupercile in putin ulei si se lasa sa se inmoaie si sa isi lase suc propriu.Se adauga peste ciuperci ceapa tocata marunt si se calesc cateva minute impreuna.Se pune o lingura de bulion,sare,piper si se da in cateva clocote. Se serveste cu marar tocat deasupra.E foarte delicioasa pentru zilele de post! Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: 500 grame carne de porc 300 grame carnati afumati 200 grame rosii proaspete sau de conserva 200 grame andrei gras 1 ceapa mare 200 grame smantana boia, sare Tocati ceapa si caliti-o in putin ulei. Adaugati carnea si rumeniti-o bine. Apoi adaugati carnatii, boia de ardei si stingeti cu putina apa (cat sa acopere carnea). Fierbeti pentru aproximativ 40-45 de minute. Adaugati apoi rosiile si ardeii, potriviti cu sare si mai lasati la fiert 15 minute. Inainte sa il luati de pe foc ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... apa si acoperi vasul lansand tocanita sa fiarba la foc mic ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie ceapa marunt si se caleste în ulei, adaugând ciupercile taiate în bucati potrivite, sare si piper. Se lasa sa fiarba înabusit, pâna când scade zeama lasata de ciuperci. Se pun apoi cartofii taiati în bucati mai mici, putina apa, si se lasa sa fiarba pâna când sunt gata. Se presara patrunjel verde la servire. Este buna atât calda cât si rece.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mancarica cu carne : 1 kg carne de porc pentru lucru 1 morcov 1 legatura de marar 1 capia 2 fire ceapa verde 1 lgt curry 1 lgt boia dulce 1 vf cutit boia iute 1 conserva de rosii pasta de tomate Calim partea alba a cepei tocate, adaugam pe rand capia taiat si morcovul ras fin. Urmeaza carnea, condimentele si ceapa verde. Stingem cu apa cat sa acopere carnea si lasam sa scada. Cand a fiert carnea adaugam marar, bulion, sare si rosii. Dam la cuptor sa scada si servim cu garnitura de orez. Orez...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... de la cuptor si acoperim. Tocana o sa iasa aromata cu usturoi ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... subtiata cu 3-4 linguri din tocanita. Daca tocanita are mult lichid, amestecati ... inainte de a o adauga in mancare. Tocanita de pipote se serveste imediat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... tocanita foarte simplu de facut si cu ingrediente aflate aproape tot ... si adaugam feliile de carne. Tocanita se scade in cuptor. Este ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... foarte mult pipotele. Din pacate, tocanitele erau rare pe vremurile cand ... gaina, cu o caserola am facut o tocanita pe cinste! :) Ingrediente o caserola de ... tocat si i-am adaugat in tocanita si am presarat si cimbrul. Tocanita am tinut-o pe foc in jur de o ora jumatate (90 ... , scazut si ingrosat. Noi am servit tocanita cu mamaliga si muraturi ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Ingrediente 1 caserola de pipote 1 ceapa 1 morcov mare 1/2 ardei gras si rosu 1/4 praz 1 ou 3 lg smantana patrunjel verde sare, piper Caliti ceapa tocata intr-o tigaie, adaugati morcovul dat pe razatoare si caliti pana mai lasa din culoare. Adaugati apoi prazul si ardeiul si mai caliti putin inainte sa adaugati pipotele bine spalatae si curate de eventualele coji. Potriviti la gust cu sare si piper. Adaugati apa cat sa acopere pipotele si lasati la foc mic sa fiarba. Dupa ce s-au fiert...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Ingrediente: carne de pui ceapa sos tomate faina mazare marar Se caleste ceapa pana devine sticloasa si se adauga carnea de pui. Cand s-a rumenit un pic carnea, se stinge cu sos de tomate (la care se adauga 1-2 linguri de faina) si 1 cana cu apa. Se lasa la fiert pana cand carnea este gata si se adauga mazarea (congelata) impreuna cu mararul. Se mai fierbe pentru cateva minute si se serveste fierbinte cu paine proaspata - pentru a putea sterge si ultimul gram de sos :)
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Ingrediente (pentru 4 persoane): - 600 g carne de vaca - 1 ceapa mare taiata marunt - 2 morcovi cuaratati si taiati in rondele - 2 catei de usturoi taiati marunt - 2 pahare de vin (eu am folosit Murfatlar - Pinot Noir - Demidulce) - 6 pahare de apa - 4 linguri de ulei - 1 foie de dafin - sare si piper dupa gust - 1 lingura de faina (eu am folosit faina de gaude - faina de porumb prajit) Carnea de vaca o spalati, inlaturati grasimea si taiati in bucatele de 2x2 cm. Intr-o cratita puneti 4 ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Ingrediente 1 kg ciuperci 2 cepe 1 pahar suc rosii 1 legatura patrunjel 2 linguri faina sare, piper, boia Mod de preparare Se curata ciupercile, se opresc doar palariile,se calesc in ulei ,apoi se scot si se lasa deoparte. Se pot folosi si piciorusele, dar sunt mai atoase si eu prefer sa le folosesc la altceva. Se toaca marunt ceapa si se caleste in doua linguri ulei, pana devine sticloasa. Se adauga sucul de rosii, sarea, piperul si se completeaza cu o cana de apa. Se lasa sa fiarba. Adaugam...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Vinetele si gogosarii se coc pe o plita incinsa, se curata de coaja, se spala si se toaca marunt. Ceapa se curata de coaja , se spala se toaca marunt si se caleste in ulei. Rosiile chery se spala se toaca si se adauga peste ceapa calita. Adaugam gogosarii, la urma vinetele,se calesc impreuna inca 10 minute, punem praful de piper si saram dupa gust. Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
...pe cat de simpla, pe-atat de gustoasa! ;) Ingrediente: - 1 ceapa - 1 ardei galben - 1 ardei rosu (capia) - 4, 5 cartofi potriviti - sare, piper - ulei pentru calit (3, 4 linguri) - apa pentru fiert - 2, 3 rosii mititele - 3, 4 linguri suc de rosii/bulion - 1, 2 foi de dafin - frunze de patrunjel - frunze de marar Mod de preparare: Se taie ceapa si ardeii in cubulete si se calesc putin in ulei. Se adauga apoi cartofii, taiati cubulete (mai mari), apa cat sa-i acopere bine, foile de dafin,...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Reprezentativa pentru bucataria Irlandei, acest fel de mancare se prepara usor si este cu adevarat satios! Reteta este preluata din volumul "Bucatariile lumii", aparut la editura House of Guides, in 2008. Ingrediente si cantitati: 1,5 kg carne de oaie 500 grame de ceapa 1,5 kg de cartofi rosii 50 grame de unt 2-3 crengute de cimbru 2 fire de patrunjel 500 ml supa de carne (cubulete) sare piper Mod de preparare: 1. Degreseaza bine carnea, apoi tai-o in cuburi cu latura de circa 3 cm. 2. Curata...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata legumele si se spala. Se taie ceapa, ardeiul si verdeata marunt. Se taie cartofii cubulete. Se inabuse ceapa si ardeiul in putin ulei si putina apa. Se aduga rosiile din cutie si lingura de bulion. Se adauga cartofii si se acopera cu apa. Se pune sare, piper si frunza de dafin. Se lasa la pe aragaz pana se fierb cartofii. Se i-a dupa foc si se adauga verdeata. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ce fel de ardeleanca eram eu daca nu puneam reteta de papricas de pui cu mamaliguta? Ca sa nu ma dezmint, am facut, am pozat si va prezint, papricasul... care este :)) Folosim asa: - 5-6 pulpe de pui intregi - 1 lingura si jumatate de lamaie - o ceapa mare - vegeta - 2 linguri de ulei - o lingurita de boia - o legatura e patrunjel Se toaca ceapa si se sticleste in ulei. Se adauga boiaua si se pun pulpele, fiecare taiata in doua. Se pune o lingura de vegeta si apa cat sa acopere carnea si se...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Preparare Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si se taie in cuburi. Ceapa se taie rondele si se caleste in ulei, peste ea se adauga cartofii taiati, ardeiul si morcovul taiat cubulete. Se lasa sa fiarba, apoi se adauga si rosiile decojite si taiate rondele, boia de ardei dulce . Se lasa sa fiarba pana scade. Se adauga sare dupa gust si patrunjel taiat marunt.Dupa preferinta se adauga si piper. Servire Se serveste cu salata de ardei copt sau salata de muraturi.
Reţetă de pe retete.eva.ro