Cauta in 21.294 retete
Vinetele si gogosarii se coc pe o plita incinsa, se curata de coaja, se spala si se toaca marunt. Ceapa se curata de coaja , se spala se toaca marunt si se caleste in ulei. Rosiile chery se spala se toaca si se adauga peste ceapa calita. Adaugam gogosarii, la urma vinetele,se calesc impreuna inca 10 minute, punem praful de piper si saram dupa gust. Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se calesc ciupercile in putin ulei si se lasa sa se inmoaie si sa isi lase suc propriu.Se adauga peste ciuperci ceapa tocata marunt si se calesc cateva minute impreuna.Se pune o lingura de bulion,sare,piper si se da in cateva clocote. Se serveste cu marar tocat deasupra.E foarte delicioasa pentru zilele de post! Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 1 kg ceapa 1/2 kg ardei capia 1/2 kg rosii 1 legatura patrunjel sare, piper boia de ardei Mod de preparare: Spalam pulpele, le crestam, si le prajim in ulei. Le scoatem si le lasam deoparte Taiem ceapa fideluta si ardeii cubulete si ii punem in tigaie peste ulei. Daca este cazul mai adaugati putin ulei. Lasam pana se inmoaie ceapa si ardeii. Completam cu apa si fiebem la foc mic pana cand ceapa si ardeiul sunt bine fierte. Adaugam rosiile decojite si date pe...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Maruntaiele de pui, pipote si inimoare, scaldate intr-un sos cremos de smantana cu nuante de mustar, servite cu mamaliga rosie, colorata cu sfecla. Cateva detalii care transforma un meniu banal in unul memorabil. Portii: 4 Timp de preparare: 2 ore Ingrediente: 1,4 kilograme maruntaie de pui (inimi si pipote) 1 litru supa de pui 70 de grame de unt 1 ceapa medie 400 ml smantana grasa 2 linguri mustar de Dijon (sau alt mustar puternic) 2 linguri otet cu tarhon (sau 2 linguri de otet si o lingura...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente: 500 grame carne de porc 300 grame carnati afumati 200 grame rosii proaspete sau de conserva 200 grame andrei gras 1 ceapa mare 200 grame smantana boia, sare Tocati ceapa si caliti-o in putin ulei. Adaugati carnea si rumeniti-o bine. Apoi adaugati carnatii, boia de ardei si stingeti cu putina apa (cat sa acopere carnea). Fierbeti pentru aproximativ 40-45 de minute. Adaugati apoi rosiile si ardeii, potriviti cu sare si mai lasati la fiert 15 minute. Inainte sa il luati de pe foc ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... si piper. Mod de servire Tocanita se serveste in farfurii adinci ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... apa si acoperi vasul lansand tocanita sa fiarba la foc mic ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... otet. Se prepara ca si tocanita. Ceapa si usturoiul se taie ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... servire Se serveste orezul cu tocana si se decoreaza cu frunze ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... in vas rotund in forma de coroana, iar tocana la mijloc
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se taie ceapa marunt si se caleste în ulei, adaugând ciupercile taiate în bucati potrivite, sare si piper. Se lasa sa fiarba înabusit, pâna când scade zeama lasata de ciuperci. Se pun apoi cartofii taiati în bucati mai mici, putina apa, si se lasa sa fiarba pâna când sunt gata. Se presara patrunjel verde la servire. Este buna atât calda cât si rece.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mancarica cu carne : 1 kg carne de porc pentru lucru 1 morcov 1 legatura de marar 1 capia 2 fire ceapa verde 1 lgt curry 1 lgt boia dulce 1 vf cutit boia iute 1 conserva de rosii pasta de tomate Calim partea alba a cepei tocate, adaugam pe rand capia taiat si morcovul ras fin. Urmeaza carnea, condimentele si ceapa verde. Stingem cu apa cat sa acopere carnea si lasam sa scada. Cand a fiert carnea adaugam marar, bulion, sare si rosii. Dam la cuptor sa scada si servim cu garnitura de orez. Orez...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... de la cuptor si acoperim. Tocana o sa iasa aromata cu usturoi ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... subtiata cu 3-4 linguri din tocanita. Daca tocanita are mult lichid, amestecati ... inainte de a o adauga in mancare. Tocanita de pipote se serveste imediat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... tocanita foarte simplu de facut si cu ingrediente aflate aproape tot ... si adaugam feliile de carne. Tocanita se scade in cuptor. Este ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... mic, sa mai dea citeva clocote, apoi se serveste tocana fierbinte ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
400 g macaroane, o capatina usturoi, o ceapa mare, 2 ardei, unul rosu si unul verde, 100 g mazare, boia , curry, 400 ml apa, un cub concentrat de carne, zeama de lamiie Mod de preparare: Pastele se fierb in apa sarata si le lasa la scurs. Usturoiul si ceapa se calesc in unt. Se adauga si ardeii taiati cubulete, mazarea scursa, boia, curry, apa in care s-a dizolvat cubul de concentrat si sucul de lamiie. Se fierbe o ora. Sosul se leaga cu o lingura de amidon alimentar si se toarna peste...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
700 g carne vita 2 cepe, 400 g cartofi fainosi, Mod de preparare: Carnea se taie cuburi, ceapa se toaca, prazul se taie rondele. Cartofii, telina, radacina de patrunjel si morcovii se curata si se taie cuburi. Se prajeste carnea in ulei si se scoate. Se incalzeste supa de carne. Intr-un vas termorezistent cu capac se spun straturi alternative de carne, cartofi, telina, morcovi, radacina de patrunjel, praz si ceapa. Peste fiecare strat se presara sare, piper si chimen. Se toarna desupra supa....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... foarte mult pipotele. Din pacate, tocanitele erau rare pe vremurile cand ... gaina, cu o caserola am facut o tocanita pe cinste! :) Ingrediente o caserola de ... tocat si i-am adaugat in tocanita si am presarat si cimbrul. Tocanita am tinut-o pe foc in jur de o ora jumatate (90 ... , scazut si ingrosat. Noi am servit tocanita cu mamaliga si muraturi ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Ingrediente 1 caserola de pipote 1 ceapa 1 morcov mare 1/2 ardei gras si rosu 1/4 praz 1 ou 3 lg smantana patrunjel verde sare, piper Caliti ceapa tocata intr-o tigaie, adaugati morcovul dat pe razatoare si caliti pana mai lasa din culoare. Adaugati apoi prazul si ardeiul si mai caliti putin inainte sa adaugati pipotele bine spalatae si curate de eventualele coji. Potriviti la gust cu sare si piper. Adaugati apa cat sa acopere pipotele si lasati la foc mic sa fiarba. Dupa ce s-au fiert...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com