Cauta in 21.078 retete
... de pesmet - 2 linguri de unt - 1 lingura de zahar nerafinat - 2 pliculete de zahar vanilat Mod de preparare 1. Se fierb pastele si se lasa ... 3. La final se presara zaharul nerafinat si zaharul vanilat 4. Se pun ... si se amesteca bine. Optional: poti combina pastele cu putin magiun, prune uscate/coapte sau nuca macinata, daca preferi sa fie mai ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... prune coapte bine (cantarite cu tot cu samburi) 200 grame zahar ... un rand de prune si unul de zahar si dam la ... gemul asa, iese ca un magiun si nu se mai simte coaja. Daca prunele nu ... de fructe adaugand foarte mult zahar si conservant. Eu nu folosesc ... leaga atunci mai trebuie adaugat zahar. Chiar este de preferat a se ... inceput cu o...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... . Fie ca il cheama gem, magiun sau marmelada, borcanul cu pricina ascunde in el o amintire dulce: magiunul intins pe paine si baut ... il facea fara zahar, cu multa nuca, cu prune si nuci ... .. Ingrediente : -5 kg prune foarte bine coapte - 1 kg de zahar ( merge si cu 750 g daca prunele sunt foarte ... . Prunele isi lasa singure zeama, nu e nevoie sa...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
... se poate adauga zahar sau alti indulcitori. Magiunul (sau alte denumiri - click si vezi: "Magiun de prune" ) este facut in special din prune, fara nici-un adaos de zahar sau indulcitori. Nu mai pomenesc ... majoritatea populatiei, iar prepararea lor destul de laborioasa. #Marmelada #gem #magiun ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... ]Principalul risc in productia magiunului de prune este afumarea. Pentru a preveni ... el. Turnati in borcanele sterilizate magiunul cald sau chiar rece, acoperiti ... nici conditii sa realizati magiunul de prune in mod traditional, il ... si dati-l la rece. [important]Magiunul de prune nu necesita nici zahar si nici conservanti. Zaharurile si ... ,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... kg prune coapte, 1 kg zahar, 4 g acid salicilic (8 aspirine) Mod de preparare: Se spala prunele, se scot samburii si se ... multa zeama, se pot fierbe si mai mult. Magiunul (gem de prune) trebuie sa fie destul de dens (mai dens ... gem de caise de exemplu). Zaharul se pune cu 10 minute ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... dizolvata in lapte, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Se ... , oul, coaja de lamaie si zaharul vanilat, se framanta bine, se ... ei se pun doua lingurite cu magiun. Se aduna aluatul peste magiun si se formeaza galustele, care se lasa sa creasca inca ... presara galustele cu mac si zahar pudra si se servesc - eventual ... g faina, 1/2 cub drojdie proaspata, 2 linguri zahar,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... g faina, 150 g nuca macinata 4linguri ulei, 2 linguri miere, silvoita (magiun de prune) 3 linguri zahar, 1 plic drojdie uscata, 1 praf sare, 125 ml lapte de orez zahar pudra Mod de preparare: Frecam ... , un praf de sare, 2 linguri zahar. Framantam aluatul si mai adaugam ... amestecam nuca cu 1 lingura de zahar. Impartim aluatul in 4 parti egale ...
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
... : 250 gr margarina Unirea 100 gr zahar 350 gr faina 1 plic zahar vanilat 250 gr magiun sau gem de prune 100 gr ciocolata ... macinata Se freaca margarina cu zaharul pana devine spumoasa, ca o crema. Se adauga apoi zaharul vanilat si se incorporeaza faina. Se framanta ... doua cate doua cu cate o lingurita de magiun sau gem de prune. Apoi se tavalesc ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... portocale - 500 g. faina - gem de prune/magiun, rahat sau nuca - coaja rasa de lamaie (optional) Mod de ... -un bol; adaugati 1 lingurita de zahar si omogenizati. Presarati deasupra putina ... -le cu gem de prune tare (magiun), rahat, nuca macinata si amestecata cu putin zahar (la ... inca fierbinti, dati-le prin zahar pudra vanilat: Minunate!!!!!!!!!!!!!!!!! Sectiune...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com