Cauta in 16.331 retete
Încinge cuptorul la maximum. Cresteaza fiecare pastrav de 10 ori pe fiecare parte. Fiecare crestatura trebuie sa aiba 0,5 cm adâncime. Unge pestele cu ulei de masline, condimenteaza cu sare si piper. Umple cavitatea abdominala cu mult patrunjel tocat si cu feliile de lamâie. Asaza pestii pe un grilaj, în tava pentru cuptor. Presara deasupra coaja de lamâie, adaugând în tava si jumatatile de lamâie. Acopera pestii cu cubulete de unt si introdu-i la cuptor, la circa 15 cm fata de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Orezul se trateaza la fel ca pentru pilaf, se spala bine si apoi se pune la fiert în apa cu un vârf de cutit de sare. Vasul, partial acoperit, se lasa pe foc circa 15 minute, pâna se absoarbe tot lichidul. Se da la o parte, dar trebuie avuta grija ca orezul sa ramâna fierbinte pâna la definitivarea salatei. În continuare, dovleceii spalati vor fi feliati si la fel se va proceda si cu ardeii copti. Toate aceste legume se pun într-un vas peste care se adauga sare, piper, otel balsamic...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , rozmarin si cartofi la cuptor (Jamie Oliver) Mai intai de toate ... , rozmarin si cartofi la cuptor (Jamie Oliver) Pui fript cu lamaie ...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
... care am dori sa le conservam pentru iarna, sau sa le ... deja exemple in fotografii pentru conservarea fasolei pastai, usturoiului si patrunjelului ... in congelati. Legume Timpul de conservare in luni Morcovi 10-12 ... intrebuintare, am incercat de 2 ori si apoi am renuntat, prefer conservele ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
În timp ce se încalzeste cuptorul, pune cartofii curatati si taiati în patru în apa pentru a-i lasa la fiert timp de 8 minute. Scurge cartofii si lasa-i putin sa se usuce si sa se raceasca. Amesteca-i cu restul ingredientelor sau doar varianta simpla cu sare, piper, ulei de masline. Asaza o foaie de copt într-o tava si pune apoi cartofii. Se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute pâna se rumenesc.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge cuptorul la 200 de grade celsius. Unge somonul cu putin ulei de masline si presara un praf de sare si piper, pe dinauntru si pe dinafara. Amesteca feniculul, rosiile, patrunjelul si lamâia cu putin ulei de masline si un praf de sare. Umple somonul cu o parte din acest amestec (cât încape), iar restul pune-l într-o tava pentru cuptor si asaza pestele deasupra. Stropeste pestele cu ulei de masline, presara cu semninte de fenicul si pune-l la cuptor timp de 45 de minute. Serveste...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de 1989. Numai fructe, fara conservanti si E-uri... Gemul este un ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
Macaroanele sau mai degraba pastele scurte (penne/fusilli) cu branza si ... Ingrediente: 250 grame paste uscate (macaroane, fusilli, penne, etc.) 170 grame ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Folosind un cutit bine ascutit, taie sfecla felii subtiri într-un vas. Adauga sucul de lamâie, un praf de sare si piper, uleiul de masline si otetul balsamic, apoi amesteca-le bine. Asaza somonul afumat pe un platou mare. Împrastie peste el nasturelul, apoi feliile de sfecla, scurse bine de suc. Taie hreanul în bucati mici si adauga-l peste sfecla, apoi toarna sucul de sfecla rosie deasupra. Presara putin piper si ulei de masline si lasa-le putin sa se întrepatrunda. Se poate servi cu o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... :)) ...boia de ardei dulce si macaroane, mici, cochete, spiralate :))) Se curata ... lasa deoparte pana cand fierbem macaroanele (dupa pofta inimii :P) Se taie ... . La sfarsit, se amesteca cu macaroanele fierte. Se servesc si calde ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
1. Se încalzeste în prealabil cuptorul. 2. Se amesteca ricotta cu coaja de lamâie, chilli, sare si piper. Apoi adauga jumatate din cantitatea de parmezan ras si oregano/maghiran. 3. Se curata ciupercile si rupe-le coditele. 4. Se dau ciupercile prin ulei de masline, sare si piper, dupa care se umplu cu amestecul de ricotta si se presara parmezanul ramas. 5. Se dau la cuptor aproximativ 15 minute si se servesc pe un platou cu frunze de salata sau spanac pentru ornament. Credit foto:...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-o tigaie pune ardeiul gras feliat la prajit cu putin ulei de masline, sare si piper. Pune un capac peste si lasa la foc mediu timp de 15 minute, pâna când ardeiul se înmoaie. Ardeiul trebuie gatit într-o maniera lenta, daca vrei sa-i pastrezi aroma intensa. Adauga în tigaie ceapa si lasa pe foc înca 20 de minute. Adauga mai apoi usturoiul si patrunjelul si mesteca în permanenta timp de 3 minute. Gusta si adauga daca e nevoie mai multa sare si piper. Adauga otetul balsamic si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
12 kg de vinete 2 kg ardei galben (cei de umplut de ex) 2 kg gogosari 2 kg ardei capia(rosu) 1 1/2 ulei (pt prajit)1/2 ulei (pt deasupra in borcan) 4 kg rosii 3 kg ceapa 1 litru suc de rosii sare,piper,foi de dafin. Vinete,ardeiul galben,gogosari de coc si se curata de coaja se lasa la scur (eventual pina a doua zi)dupa care se toc marunt. Ceapa se curata se toaca mic(patratele) si ardeiul capia la fel.Se pune intr-o cratita mare ulei( 1 1/2)la incins dupa care se adauga ceapa si la 15 minute...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
3 oua 115 g faina 1 lgt praf de copt 140 ml lapte un praf de sare 4-5 lgt zahar * mixam galbenusurie cu zaharul pana se albesc * adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt si sarea - se adauga alternativ, pana la final * albusurile se bat spuma tare, iar la final se incorporeaza in galbenusuri incet, cu ajutorul unui tel, amestecand de jos in sus * cu ajutorul unui polonic mic se ia o cantitate de compozitie si se pune fix in mijlocul tigaii incinse si unse in prealabil cu putin...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... Muschi a la Jamie Un muschi de porc care nu poate da ...
Reţetă de pe dedairis.blogspot.com
Pestele se curata se spala si se taie in bucati se aseaza intr-o oala sub presiune. Ceapa se taie sub forma de solzi se adauga bulionul, uleiul ,otetul, boabele de piper, foile de dafin si sarea dupa gust. Se adauga apa atat cat sa acopere bine ingrediente. Se fierbe la foc mic 45 de minute. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Acum, cand inaintam spre iarna, ne-ar placea sa ,,prindem" cateva raze de soare in borcane si sa le pastram pentru zilele mohorate sau pentru cele in care nici nu se face cinci dupa-amiaza, iar afara este intuneric. Ei bine, nu este posibil sa conservam soarele, dar putem pastra roadele culese vara si toamna. Fructele si [&] Post-ul Stiati ca& fructele si legumele conservate pot avea mai multe beneficii nutritionale decat cele proaspete? apare prima data in...
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Unul dintre cele mai populare si mai la indemana gemuri (sau dulceturi), gemul de prune se remarca prin gustul puternic, dulce-acrisor. Ideal pentru realizarea prajiturilor traditionale, a fursecurilor si a cornuletelor, gemul de prune este obligatoriu pentru camara de iarna. Timp de preparare: 2 ore (plus 12) Ingrediente: 5 kilograme de prune 2 kilograme de zahar 4 rulouri de scortisoara zeama de la 2 lamai Preparare: Spalati prunele si indepartati-le codita. Scoateti samburii fructelor si...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Versiune autohtona a mac and cheese -ului american, pastele cu branza romanesti, in special cele gatite prin Transilvania si Bucovina, mai au cate o bucata de slanina sau carne afumata. Gatite rapid sau la cuptor, aceasta mancare consistenta este potivita pentru zilele reci ale anului. Portii: 4 Timp de preparare: 40 de minute Ingrediente: 1 punga de paste scurte (aprox. 500 g  fusilli, penne etc) 150 ml lapte cald 500 grame branza, inclusiv amestecuri ( branza de burduf, cascaval, telemea,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pune într-o tigaie ulei de masline la încins. Când e bine încins, adauga usturoiul, chili, caperele si patrunjelul. Lasa câteva minute, pâna încep sa prinda putina culoare. Adauga feliile de hering file în tigaie si lasa pe foc 2 minute. Vor începe sa se desfaca în bucatele, dar nu te îngrijora. Adauga rosiile si stoarce zeama unei lamâi. Transfera pastele fierte direct în tigaie, împreuna cu putina apa în care au fiert. Adauga untul si amesteca totul în tigaie. Asezoneaza cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro