lubenita murata
Pagina 4 din 5
Am facut si anul acesta gogosari in otet . De fapt in fiecare an repet reteta asta, pentru ca nu a dat gres niciodata. Gogosarii nu se inmoaie, ci raman crocanti pana anul viitor (daca nu ii mancam inainte). De data asta m-am hotarat sa folosesc cumva si strugurii albi ce zaceau prin frigider, nefiind agreati de nimeni din familie. Doar nu era sa-i arunc! Si mi-am adus aminte ca si mama punea asa, gogosari umpluti cu struguri si erau tare buni. Prin urmare, pe langa reteta simpla, am pus si...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
https://pofta-buna.com/vinete-umplute-murate/ Gina Bradea
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... ies grozave insa si pepenele murat fara alte legume e si mai ... daca se consuma imediat ce s-a murat. Se pune calduta spre fierbinte ... i-am mancat imediat ce s-au murat dupa vreo 10 zile pt ... tin peste iarna. Varianta 1 cu muratoarea la cald : Borcanul nr 1 : super ... scos pe balcon. Varianta 2 cu muratoarea la rece : super buni, am ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Foarte buni, aromati si acrisori, ceapa si morcovul sunt la fel de bune ardei romanesti si bulgaresti, boabe de piper mozaic, rosu, alb, verde si negru boabe de mustar otet de vin alb de 9 grade sare grunjoasa 1/2 lingurita la 1 borcan de 800 ml ceapa alba si rosie o bucatica de hrean morcovi Ardeii si legumele spalate se pun pe servet si se usuca foarte bine, nu trebuie sa ramana strop de apa. Taiem ceapa rondele sau solzisori si legumele in diferite forme. Legumele sunt bune sa mai taie...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... cu saramura la rece iar cei murati pusi pentru iarna cu muratoarea la cald. Peste legumele pregatite in borcan punem saramura din ... cat de cald e. Pentru cei murati saramura va fi la cald ... sau alte legume. Varianta II murati pt iarna : Dovlecei Usturoi Bete ... la 1 l apa facuta la cald Muratoarea se da in clocot si ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Varianta 1 reteta tibetana in ulei : 4-5 capatani de usturoi 1 ardei iute optional 150 ml vin alb 150 ml otet Ulei de masline extravirgin 1 lgt cu sare 1 lgt zahar 2 cuisoare sau o foaie dafin Piper boabe mozaic Menta Busuioc Oregabo Leustean Vinul si otetul se pun la fiert, adaugam 1 lgt rasa de sare, zaharul si 2 cuisoare. Cand a dat in clocot se pune usturoiul curatat si ardeiul intreg, se mai da un clocot. Scoatem usturoiul pe servet de hartie sa se usuce. Neaparat cel care va fi pus in...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Varza alba frageda Marar uscat din abundenta Sare pt muraturi 1 lg potrivita la 1 l de apa Taiem varza fideluta dupa care o framantat putin ca sa intre mai bine. Asezam pe fundul unui borcan niste marar, punem varza, la mijloc iar marar si varza, lasam putin loc deasupra pt ca va fermenta. Dam in clocot apa cu sare si punem calduta peste varza. Punem borcanul intr-un vas mai adanc ca sa nu curga pe afara, acoperim cu farfurioara sau celofanul si lasam in bucatarie vreo 2-3 zile sa se...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Varianta I, asortata : 1 varza de 1 kg Frunze telina Marar uscat Cimbru Boabe de mustar Boabe de piper 1 morcov Cateva frunze de visin 1 lg sare de muraturi (22 gr) 1 l apa Tocam varza fideluta la cutit, frunzele de telina si patrunjelul le tocam marunt, morcovul il dam prin razatoarea mare. Frecam varza cu morcovul si verdeata ca sa se inmoaie. Asezam pe fundul borcanului marar, frunze de telina, punem varza, deasupra mirodenii, marar, frunze de visin, cimbru. Fierbem apa cu sarea si punem...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Bestiaaali, se decojesc sau se mananca asa, e cam mult de munca la aceasta reteta dar merita Se coc ardeii iuti. Coaja nu se ia jos, se lasa pe ardei. Se pun ardeii in borcane si se face o solutie din apa, sare, zahar si otet. Dupa ce a dat in clocot se toarna peste ardei. 500 ml otet de vin, 1 l de apa, 5 lg de zahar, 1 lg si 1/2 sare grunjoasa de muraturi. Eu le-am pus boabe de mustar si foi de dafin. Se inchide capacul si dupa ce s-a racit se pastreaza in camara
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... nu e asa gustoasa pusa la murat singura : Conopida Hrean Usturoi Ceapa ... tine conopida. Var III conopida murata cu sfecla rosie : -4 kg conopida ... sfecla pentru a se colora frumos. Muratoarea se face la cald si ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
1/2 kg ardei iuti pitici 1 l de apa 500 ml otet de Topoloveni 5 linguri zahar brun 1 lingura si 1/2 sare greceasca pt muraturi Hrean, usturoi, gogosari, telina frunze si radacina, albitura, morcovi, ceapa rosie si alba, varza rosie, boabe de mustar si piper, marar uscat, fze de visin, cimbru. Iubesc ardeii iuti atat cei romanesti, bulgaresti, iuti sau mai putin iuti. Eu ii combin cu legume pt aroma dar si pt ca le mai ia din iuteala. Puteti servi foarte bine si legumele usor iuti. Acum am ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Pentru conservare in otet, se aleg castraveti mici. Lichidul se prepara din 2 parti apa si o parte otet. La 1 l de lichid, se pun 25 g sare si 10 g zahar. Se calculeaza ca lichidul sa fie circa jumatate din capacitatea borcanelor. Acesta se fierbe numai 5 minute, cu 1-2 foi de dafin, putin cimbru, marar si frunza de telina, apoi se mai lasa sa stea 10 minute luat de pe foc, ca sa se aromeze bine. Lichidul se toarna peste castraveti, dupa ce s-au pus in fiecare borcan putin piper macinat sau...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... si caldura. Se obtine o varza murata dupa 2-3 saptamani (in functie de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pepenii (alesi cu atentie sa nu fie loviti si potriviti ca diametru cu gura butoiului) se spala si se aseaza in butoi. Se procedeaza la fel cu gogonelele si ardeii kapia. Cateii de sturoi (curatati) se pun in butoi intregi. Ardeii iuti se taie pe jumatate. Cantitatile de usturoi si de ardei variaza in functie de gustul vostru. Se face o saramura cu urmatoarele proportii: o ligura cu varf de sare la 1 litru de apa. Se amesteca pana la dizolvarea totala a sarii. Se adauga saramura pana acopera...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cateii de usturoi se curata si se aseaza in borcan. Se prepara compozitia de Pikant fix conform instructiunilor de pe plic si se toarna fierbinte peste usturoi. Borcanul se pune pe o tava (min. 2 cm inaltime) plina cu apa fierbinte si se tine in partea de jos a cuptorului preincalzit, 60 de minute. Se lasa la racit si se depoziteaza la loc racoros si ferit de lumina. - 500 g usturoi (8 capatani), 1 plic Pikant fix dulce-acrisor. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se alege o conopida mare, alba si indesata. Se desface in buchetele potrivite, care se pun intr-un vas mai mare in apa cu sare, unde se tin 30 de minute. Se scot buchetelele din apa, se clatesc cu apa rece si se pun intr-o strecuratoare ca sa se scurga surplusul de apa. Se ia un borcan mai mare, bine spalat si uscat. Pe fundul borcanului, se pun frunze proaspete de telina, floare de marar uscar, 1 lingura de seminte de mustar si un pumn de boabe de porumb uscate (conopida va ramane alba). Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa sarata, se scurg si se aseaza in borcane sau in butoiase bine spalate, oparite si afumate. La fund, se aseaza frunze de visin si marar uscat, apoi se aseaza castravetii, care se indeasa bine. La fiecare strat de castraveti, se adauga cativa ardei iuti verzi si radacini de hrean, taiate in felii subtiri. Se acopera totul cu marar si foi de visin. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in borcane, intercalind printre ei castraveti, gogonele si pentru aroma frunze de telina si hrean. Pentru fiecare litru de apa, se pun 25 g de sare. Se fierbe saramura, se lasa sa se raceasca, se toarna peste muraturi si se leaga cu celofan. - Pepeni, castraveti, gogonele, frunze de telina, frunze de hrean. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Curatati ceapa si spalati-o, lasati-o sa se scurga si asezati-o in borcane. Puneti in fiecare borcan cate 1-2 ardei iuti, 1 cuisoara, cateva boabe de piper si 2 foi de dafin. Fierbeti otetul cu 1 lingura de sare grunjoasa. Turnati otetul fierbinte in borcane. Puneti sub borcane lama unui cutit, cand turnati otetul, ca sa nu se crape. Legati borcanele dupa ce s-au racit si pastrati-le in loc racoros. - 2 kg ceapa alba mai mica, 4 ardei iuti, 6 foi de dafin, 1 lingurita boabe de piper, 1 l otet...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
In 50 g de untura, se inabusa o ceapa taiata marunt impreuna cu carnea taiata in bucati, boiaua si sarea necesara. Separat, se inabusa restul de ceapa taiata marunt cu varza (adaugind cite putina apa calda). Cind toate acestea sint fierte, se toarna varza peste carne, se adauga bulionul, smintina si cirnatii taiati in felii subtiri si se mai lasa sa fiarba cu mararul si cimbrul taiate marunt. - 300 g carne de porc, 300 g carne de vitel, 200 g cirnati afumati, 1 kg varza acra, 100 g untura, 1...
Reţetă de pe www.eculinar.ro