intitle index of sweet whip 2013
Pagina 5 din 5
Laptele se pune la fiert intr-o cratita, cand da in clocot sa pun cele 200 g fidellini usor, in ploie pentru a nu se lipi una de alta. Se amesteca cu grija si se fierbe 5 min. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si si praful de nuscoara in momentul in care se opreste focul. Feirbinte se pune in boluri si deasupra se orneaza cu dulceata de gutui.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierb macaroanele în apa cu sare, se scurg si se limpezesc cu apa rece. Se freaca într-un castron brânza cu doua oua, lapte, o lingura de unt si sare. Se amesteca cu macaroanele. Carnea tocata se prajeste în unt cu o ceapa tocata marunt. Se toarna câte putina apa si se lasa pe foc pâna carnea începe sa se prajeasca. În forma îmbracata cu foile de placinta se asaza un rând de macaroane, se întinde apoi carnea si se pune deasupra restul de macaroane. Se acopera cu foile de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Iubesc mirodeniile de toate felurile, as fi mancat ceva puternic aromat in genul turtei dulci insa mai moale si in combinatie cu niste mere de toamna astfel a iesit aceasta conbinatie. O minunatie cu care veti impresiona musafirii in prag de sarbatoare. 140 gr faina 110 gr zahar cu aroma de vanilie (zahar pus la vanilat impreuna cu o pastaie de vanilie) 3 oua potrivite 35 gr unt 1 plic praf de copt coaja de la o lamaie si o portocala 2 mere mai acrisoare 3 cuisoare pisate marunt 1 lgt ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
aluat -500g faina - 300 ml apa calduta - 1 cub de drojdie - 1 lingura sare - 1 linguri zahar -3 linguri de ulei de masline Umplutura : 250g branza rasa 4-5 linguri pasta de rosii 1 lingura mustar 1 lingura zahar salam uscat masline ciuperci busuioc 3-4 linguri de smantana In apa calduta cu zahar se dizolva drojdia si se presara putina faina. Se lasa la crescut 10 minute. Faina cernuta se pune intr-un vas, se adauga sarea intr-o parte si se face groapa in mijloc, se toarna drojdia si uleiul,...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
A sosit si a doua editie a provocarii Bucatarul Curajos si gazda ne este blogul Pasiune si Culoare cu reteta Brownie cu menta . Noua ne-a placut foarte mult aceasta varianta de negresa si sigur o voi reface la vara cu multa menta proaspata. Ingrediente 170 gr unt 150 gr ciocolata cu mininm 50% cacao 2 oua 200 gr zahar 1/2 lingurita esenta de menta 150 gr faina 1/2 lingurita praf de copt Pentru sos 75 gr ciocolata 75 ml smantana lichida 1/2 lingurita extract de menta Se topeste untul cu ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Un tort exceptional de bun, cremos si ciocolatos, un tort care merita incercat! Reteta e luata de pe culinar doar ca eu am facut un alt blat, si am modificat putin cantitatile. Dupa cum se vede blatul mi-a iesit putin cam inalt asa ca in reteta am dat cantitatile mai mici astfel incat sa va iasa un blat mai subtire decat acesta. Eu l-am facut anul trecut insa abia acum am dat de pozele ratacite prin calculator. Cremele se fac foarte usor insa trebuie foarte mare atentie cand topiti ciocolata,...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Pentru inceput branzica pusa intr-un bol o framantam separat batem bine ouale cu un praf de sare dupa care adaugam si laptele amestecam usor cu un tel si turnam totul peste branzica adaugam si un praf de piper. Ungem o tava cu ulei si incepem sa adaugam foile de placinta pe care le ungem cu ulei pe fiecare in parte cand am terminat jumatate de pachet de asezat in tava turnam compozitia dupa care adaugam si restul foilor de placinta la fel unse fiecare in parte. Ultimul strat de foi de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune intr-un castron o ceasca cu apa, una cu ulei, un praf de sare si faina cat cuprinde pentru a face o coca nu foarte tare. Ingredientele se omogenizeaza foarte repede. Se pune aluatul putin la frigider, pana se pregateste dovleacul. Eu am taiat dovleacul in felii groase,apoi feliile in bucati cat sa le pot tine bine si sa le dau pe razatoarea mare, ca doar razatoarea robotului zace printr-un fund de dulap si e mai incomod de asamblat. In schimb razatoarea manuala e la indemana tot...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Foietajul se lasa la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Merele se curata si se dau prin razatoare. Intr-o cratita se pune untul, apoi se pun merele, zaharul, scortisoara, nucusoara si romul. Se lasa circa 10 min sa se caleasca. Se iau foile de foietaj, se ung cu ulei, apoi se pune compozitia si se ruleaza. Se pune placinta la cuptor pentru circa 20-30 min. Pofta buna!!!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ungi tava cu margarina ,asezi cateva foi pe fundul tavii,cu marginile peste tava si pui putina umplutura(pe care o prepari amestecand branza desarata si maruntita cu iaurtul,ouale batute cu zaharul inainte si esenta)acoperi umplutura cu marginile foilor. Pui alt rand de foi,umplutura,pliezi marginile si tot asa pana termini.pui cubulete de margarina peste placinta si dai la cuptor pt 30-45 minute...poti unge placinta inainte de a fi gata cu putina smantana sau iaurt. pofta buna!!! Timp de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Batem ouale cu zaharul pana devine compozitia cremoasa. Adaugam faina , zaharul si praful de copt si cacao si omogenizam. Visinile fara smburi se pun cu cateva ore inainte impreuna cu cele 4 linguri de zahar pana isi lasa toata zeama. Scurgem visinele si dam zeama deoparte. turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si presaram visinele pe toata suprafata. Dam la cuptor la foc mic .Taiem partea de deasupra a blatului ca sa ramana drept si punem in jurul lui forma de prajituri...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie. Se topeste untul,dar nu se lasa se se incinga. Se amesteca in ciocolata fierbinte. Cuptorul se incinge la 180C . Se tapeteaza cu hartie o forma. Se separa oualel. Galbenusurile se bat cu zahar. Se inglobeaza ciocolata,apoi faina si in final albusul batut. Se toarna on forma se niveleaza si se coace cca. 40 min.Se inteapa cu o tepusa de lemn,daca mai ramane aluat lipit prajitura nu este coapta. Se rastoarna din tava si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ma pregatesc sa fac aceste waffle inca de anul trecut de pe data de 10 mai (ziua mea de nastere, da?). Bine, de fapt de pe data de 17, caci atunci am primit aparatul cado de ziua mea. Grande cado!! Mi-am dorit foarte mult aparatul asta si mai ca mi-au dat lacrimile cand prietena mea Teo s-a afisat cu el la usa si astfel a facut o copcila fericita. Ei bine si m-am tot pregatit, dar pe ele ba. Asa ca intr-o dimineata in ianuarie am scos aparatul din dulap si l-am pus sa-mi arate ce poate....
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Dupa ce am spalat pasarea foarte bine, am bucatit-o si am pus-o la fiert in 6 litri de apa. Cand cocosul a fost aproape fiert am adaugat peste el ceapa si radacinoasele curatate,spalate si taiate cubulete.Dupa 10 minute am pus ardeiul taiat si rosiile .Le-am lasat sa dea in cateva clocote si am pus borsul. Dupa ce s-a integrat si el in comunitate :) am adaugat sarea si taitelul de casa facut din 2 oua,sare si faina. Am lasat 2 minute sa fiarba ,am presarat verdeata ,am acoperit si am inchis...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata crapul, se spala bine si se taie in doua. Se piseaza usturoiul, se adauga sare si se freaca cu ulei pana se obtine o pasta. Se adauga in pasta, piper si boia. Crapul se aseaza in tava (cu pielea in jos), se unge cu pasta obtinuta mai sus, se adauga apoi sucul de rosii si se completeaza cu apa. Se coace apoi la foc potrivit, aproximativ 1 ora.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pregateste sosul astfel: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Intr-un wok se incinge uleiul de masline si se soteaza ceapa cu usturoiul; se adauga rosiile tocate, sucul de rosii, zeama de lamaie, zaharul, si se lasa la fiert aproximativ 10 minute, pana capata consistenta unui sos mai gros. Spaghettele se fierb intr-un vas cu multa apa, un praf de sare si putin ulei de masline, aproximativ 12 minute (al dente) sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Sosul se asezoneaza cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cu o seara inainte de preparare,se pune nautul in apa rece.A doua zi se scurge si se pune la fiert.iar cand boabele s-au inmuiat se scurge si se mixeaza. Se adauga sucul de lamaie si uleiul in timp ce se continua mixarea,apoi usturoiul pisat. Se scoate pasta intr-un bol sau o farfurie,se fac cateva santuri la suprafata si se pune ulei. Se aduce la masa cu patrunjel si lamaie.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spalam,curatam si taiem in cubulete mici zarzavatul.Le punem in oala si le calim in putin ulei.Dupa ce au devenit sticloase,adaugam 2,5 l apa fierbinte si lasam sa fiarba.Cand sunt fierte legumele,adaugam taiteii.potrivim gustul de sare,delikat si piper.stingem focul si adaugam verdeata taiata marunt.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Andivele se curata cu atentie de frunzele exterioare si eventualele impuritati, se spala repede sub un jet puternic de apa (altfel devin amare), se taie in cuburi potrivite, se sareaza si apoi se amesteca cu sosul facut din uleiul de masline si zeama de lamaie sau otet.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Coji:se pun pe foc apa si uleiul pana dau in clocot.se adauga faina si se da jos de pe foc.se amesteca pana se inglobeaza toata faina.se lasa la racit,apoi se adauga ouale,unul cate unul.se pun in tava la copt cu forma sau cu lingura. Crema:se pregateste budinca,conform instructiunilor de pe plic. Glazura:se pregatesteglazura,conform instructiunilor de pe plic. Se umplu cojile,apoi se dau prin glazura
Reţetă de pe retete.eva.ro