Cauta in 21.294 retete
Se curata cartofii si se taie felii, se spala si se zvânta cu un servet de bucatarie. Se condimenteaza fileurile de peste cu sare si piper, se tamponeaza usor cu faina, pentru a permite aluatului sa se lipeasca de peste. Se cerne faina într-un vas, se adauga un vârf de cutit de sare si se toarna berea treptat, amestecând bine cu telul, pâna se obtine un aluat potrivit de gros; daca este prea gros, mai adaugati putina bere. Se trec fielurile de peste prin aluat (trebuie acoperite bine si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ea toate aromele dragi mexicanilor, chili con carne este fasolea cu ... . Mexicul cunoaste doua tipuri de chili con carne , unul popular, gatit ... de ceapa verde sau coriandru. Chili con carne se serveste fierbinte ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ! -sos de soia -otet balsamic -chili, sare, piper Mod de preparare ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... min. Se pune praf de chili, sare si piper. Dovlecelul se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Scroll down for English recipe Am fost la cumparaturi. Intr-un magazin. Si am vazut niste vinete de care m-am lipit cu maaare dragoste. Adevarul e ca n-as putea trai fara legume. In principiu incerc sa mananc legume de la mine din gradina (fara chimicale), insa acum iarna ma apuca asa o pofta de legume proaspete, incat nu mai conteaza de unde provin. Bun, si acum ca am doua vinete, ce fac cu ele? Tot din magazin am cumparat si niste prosciutto + mozzarella. Prin urmare o sa fie o...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Caldura mare, monser! Cum sa aprinzi mataluta cuptorul pe caldura asta fara sa inceapa sa-ti fiarba ce ti-a mai ramas prin cutia craniana? Asta e sinucidere curata. Si, totusi, ce ne facem cu poftele? Ca ai mei sunt obisnuiti cu o pizza pe saptamana si eu n-am mai facut de o luna. Gata, ma inarmez cu tot curajul si ma apuc de framantat. Si cu ocazia asta o sa folosesc si faina neagra pe care am cumparat-o de la Lidl . Sa vedem cum se comporta la copt. Si daca tot am tone de busuioc in...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
M-am gandit sa incep o colectie cu felurile de mujdeiuri, incercate de mine si mostenite din mosi-stramosi sau aflate de la altii. Stiu ca deja zambiti sarcastic, insa sunt convinsa ca sunt multe persoane care nu stiu sa faca un simplu mujdei de usturoi, ce sa mai punem la socoteala variatiuni pe aceeasi tema. Tocmai de aceea ma incapatanez sa fac un serial : "Mujdeiul contraataca" sau "Mujdeiul reloaded" sau botezati-l voi cum vreti :D Asadar episodul 1: varianta simpla a mujdeiului. ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Luna mai este pentru mine plina de evenimente deosebit de placute, zile cand imi sarbatoresc trei dintre cele mai importante persoane din viata mea. Asta fara sa pun la socoteala si doi Constantini. Tortul facut pentru fimiu n-a mai ajuns sa fie fotografiat. Dar pe acesta, facut pentru sotul meu, n-am vrut sa-l las din mana pana ce n-a stat la shooting. Nu prea mult insa, asa ca pozele nu sunt prea reusite. De vina sunt toti pofticiosii aia (se stiu ei) care vroiau tort cat mai repede :) ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Quiche-ul de azi e putin mai altfel decat celelalte, din doua motive. Primul ar fi pentru ca in blat alaturi de ingredientele clasice (faina, unt) am pus si nuca. Si asta se simte! :) Al doilea motiv este pentru ca am facut quiche-ul in tavita asta super draguta pe care o am de la KitchenShop . Este din ceramica frantuzeasca de cea mai buna calitate Emile Henry si s-a comportat foarte bine in cuptor. Mi-a placut si faptul ca are marginea de sus putin indoita, asa ca mi-a fost foarte usor sa...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
In ultima vreme lumea ma "acuza" prieteneste ca retetele mele sunt cam sofisticate si au mult prea multe ingrediente. De aceea m-am gandit sa incep o rubrica in care sa pun retete rapide si cu, sa zicem, 5 ingrediente (fara sare si piper, ca din astea presupun ca are toata lumea prin casa). Si asta fara sa fac rabat de la gust. Recunosc, pentru mine va fi o provocare, asa ca urati-mi succes! Pentru inceput, am ales niste legume de primavara aromate cu oregano. Am pus si niste ciocanele de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe Anul acesta am facut o supa de dovleac mai deosebita. Are si pui si orez, si e asa de satioasa, ca eu o manac ca fel principal. Ingrediente: 500 g carne de pui (poate fi cu os) 1 ceapa 1 morcov 1 bucata telina 8 boabe de piper negru 1 kg dovleac 10 pastai de cardamom (optional) 1 bucata de praz 50 g unt 4 linguri ulei de porumb 200 g orez sare, piper dupa gust Mod de preparare Mai intai se face supa de pui. Pune carnea, ceapa, telina, morcovul si boabele de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Stiu, friptura de pui cu cartofi e cea mai simpla reteta care poate exista pe fata pamantului. Dar, cum noua ne place tare mult si o fac foarte des, mai ales cand n-am timp de o mancare sofisticata, m-am gandit s-o impartasesc cu voi. Tipul acesta de friptura e foarte versatila, pentru ca o poti aroma de fiecare data cu alceva: ierburi italiene, curry indian, sau simplu cu sare si piper. De data asta am ales combinatia mea preferata: herbes de Provence :) Ingrediente pentru 6 persoane: 1 pui...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Recunosc, imi place sa experimentez, Dar tarta asta a iesit vegana dintr-o intamplare. Cumva destinul a vrut sa vada cum ma descurc eu sa fac o tarta gustoasa fara unt si fara oua. Si uite ca am reusit! La coaja de tarta am folosit ulei de floarea soarelui in loc de unt. Coca s-a intins destul de bine si nu s-a lasat la copt. Textura finala nu a fost extraordinar de frageda, dar nici tare n-a fost. In tarta nu am pus nici un fel de crema, ci am facut din rubarba un gem cu care am umplut-o....
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe A venit toamna? N-as zice. E asa de cald ca parca vara nu s-ar da dusa. Chiar si piata e plina de fructe de padure. Am gait niste zmeura dulce si parfumata, din care am manufacturat :D rapid aceste caupcakes. Am pus si ciocolata, of course! Va invit la micul dejun cu arome de vara. Ingrediente pentru 24 bucati: 200 g unt 200 g zahar 400 g faina 4 oua 1 pachetel praf de copt (7 g) 200 g zmeura 200 ml lapte 100 g ciocolata amruie, taiata marunt Mod de preparare :...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Andivele (sau cicoarea) au nevoie de un dresing mai special. Asta ca sa balanseze gustul lor putin amarui. De fapt am auzit multa lume ca nu mananca andive tocmai pentru ca sunt amare. De aceea azi vreau sa va arat un dressing care, in combinatie cu andivele si somonul afumat, va crea o salata de care o sa va indragostiti. Daca nu stiai, andiva are si proprieteti terapeutice. In primul rand ajuta la digestie, stimuleaza secretia de bila si are usor efect laxativ. Iarna, cand n-avem atatea ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Chiar daca nu suntem in post, vara e bine ca din cand in cand sa lasam carnea deoparte si sa gatim mai mult vegetarian. Pana acum, recunosc, am facut doar ardei umpluti cu carne . Era timpul sa incerc si unii umpluti cu legume. Si tin sa va spun ca acestia mi-au placut mult mai mult. Eu am pus destul de multa ceapa si rosii, ca sa le dea dulceata si sa formeze un sos gros si aromat. Si, neaparat, sa nu uitati sa le puneti din abundenta verdeturi. De care vreti voi si din care va plac. Nu ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe Am facut biscuitii astia cu nuca de cocos intr- o seara de sambata. Ma saturasem sa mancam dimineata la cafea/lapte biscuiti cumparati. Prin urmare, duminica dimineata rontaiam tacticoasa dintr-unul, cand m-a strafulgerat ideea: pai biscuitii astia sunt asa de buni si fragezi, ca ar trebui impartasiti cu toata lumea care participa la Tea Party -ul lui Emily. Ce ma fac eu, insa, pentru ca temele petrecerii sunt verde lime si roz , iar in tona mea de farfurii,...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe Reteta asta de supa cu dovleac si rodie, isi are sorgintea intr-o rodie. De fapt in doua, ca atatea am cumparat de la magazin. Mi se facuse pofta tare cand le-am vazut asa rotunde si rubinii, si nu mai mancasem cam de multisor rodii. Dar, cand am ajuns acasa si le-am gustat, yeak! erau extrem de acre. Nu asa mi le aminteam eu! Prin urmare de mancat in stare pura nu aveam nici o sansa. Trebuia sa le folosesc altfel. Iata cum: Ingrediente (pentru multe portii): 1...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Saptamana asta am fost asa de ocupata, ca n-am avut deloc timp sa scriu postari pentru blog. De luni a inceput, cu Cina Regala, din care nu mi-am revenit 3 zile, apoi azi am copt cateva tavi de muffins pentru copiii mai putin daruiti de soarta. Prin urmare, acum am pentru voi o salata de couscous rapida, ca de, in ultima vreme nimeni nu mai are timp de nimic ;) Ingrediente pentru 4 portii: 2 cani de couscous (care e grau zdrobit mic, nu paste fainoase) 4 cani de apa 1 lingurita sare 3...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Imi place sa descopar lucruri noi si simple si de cate ori am timp caut idei (de mancare, evident) pe care le pot adapta dupa chipul si asemanarea mea. Asa se face ca am descoperit nodurile astea pe blogul Just a Taste si m-am gandit sa le incerc si eu. Mod de preparare: Reteta pentru aluatul de pizza am scris-o aici , asa ca nu o mai reiau. Am facut aluatul si am intins o foaie potrivita ca grosime. L-am taiat in 4 Apoi am taiat fiecare bucata in fasii de cca 3-4 cm, de-a latul. Am...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com