Cauta in 16.330 retete
Se framanta un aluat de paine din faina, sare, dojdie si apa calduta si se lasa la dospit. Pentru umplutura de primavara se toaca verziturile si se calesc putin in ulei, apoi se lasa la racit.Cand s-au racit se amesteca cu smantana, sare. Pentru umplutura de vara se calesc in ulei cepele taiate solzisori cu ardeii taiati marunt, la final se adauga rosiile curatate de coaja si taiate bucatele.Se calesc bine pana scade putin zeama care o lasa, dar totusi sa ramana mai zemoase. Cand e dospit ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... APOI SE PUNE MARAR TOCAT GHIVECIUL SE FACE IN FEL URMATOR ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de baza in bucatria balcanica, ghiveciul este prin definitie o mancare ( guvech ... este intamplator, pentru ca, traditional, ghiveciul este o mancare gatita intr-un ... , rezultatele vor fi spectaculoase. [note]Ghiveciul este mai gustos atunci cand ... si luati de pe foc. Ghiveciul de legume cu carne se ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... rotunde si se pun la ghiveci impreuna cu usturoiul. Se sareaza ... sosul a scazut. Dupa gust la ghiveci, se poate pune si un ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Autor : Cristina P Ingrediente pentru 4 persoane : - 1 kg de miez de dovlecei - 200 g ceapa - 50 g fenicul - 3 bucati de usturoi - 1 conserva mijlocie de rosii - 3 linguri de ulei - sare si piper dupa gust Curatati ceapa si tocati, puneti intr-o oala in ulei incins la prajit pe foc domol. Curatati fenicul si taiati marunt, adaugati impreuna cu ceapa la calit. Curatati dovleceii de coaja si de mijlocul cu seminte, utilizati numai miezul, pe care il taiati in cubulete. Cand ceapa s-a calit si...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
(Reteta am luat-o de pe un webseit de la un barbat ,din pacate nu mai am adresa respectiva deci mentionez ca nu i-mi apartine dar e foarte buna si cu siguranta am sa o mai fac cind am carne de miel) Ingrediente: 1 kg carne de miel taiata bucatele 2 cepe, tocate ca pentru mancare 2 linguri ulei de masline 1 lingura pasta de tomate 2 morcovi, taiati cubulete 2 cartofi, taiati cubulete 3-4 ardei iuti, taiati in doua 3 rosii, decojite si feliate 1-2 lingurite sare Prepararea: 1. Carnea de miel se...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... cu foc mic pina cind ghiveciul scade potrivit. Se pune preparatul ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... se da la cuptor. Cind ghiveciul este aproape gata se presara ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata cepele si se toaca mai maricel. Se curata ardeii de codite si de seminte si se taie in patrate mai mari. Se curata vanata de coaja, se spala, se taie in cubulete, care se pun intr-un vas, pudrate cu sare. Se lasa zece minute sa-si lase apa, apoi se clatesc. Se incinge untdelemnul intr-o cratita. Se calesc cateii de usturoi, curatati si zdrobiti, dati cu un praf de sare. Se adauga si restul legumelor, se lasa sa fiarba pe foc mijlociu, amestecand constant. Se curata dovlecelul de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... taiate. Se fierbe totul 1-2 ore. Ghiveciul se pune fierbinte in borcane ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in uleiul incins. Cartofii, ardeii, dovlecelul, rosiile si telina se curata, se spala si se taie in cubulete potrivite ca marime. Conopida se curata, se desface in buchetele, fasolea se curata si se rupe in bucati, varza se spala si se taie fideluta. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Se pun legumele pe rind in cratita cu ceapa si se lasa sa se caleasca. Cind au capatat culoare, se sting cu putina apa, se adauga sarea si piperul, se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se toaca varza foarte subtire. Cartofii se taie in rondele, iar fasolea verde se rupe in bucati. Se taie morcovul, telina, ardeii si radacina de patrunjel in felii. Se pun toate legumele astfel pregatite intr-o cratita mare, se adauga sare si piper dupa gust, se pun rosiile decojite, se toarna uleiul si se da vasul acoperit la cuptor sa fiarba 40-50 de minute. - 1 telina, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1/4 varza, 3 ardei grasi, 7-8 rosii, citeva buchetele de conopida, 2 cepe, 150 g fasole ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Toate zarzavaturile (afara de ceapa si rosii) se taie felii subtiri, se sareaza si se lasa sa stea 2-3 ore. Ceapa se caleste in ulei, apoi se taie rosiile felii si, dupa ce s-a calit ceapa, se asaza zarzavatul stors intr-o cratita mai mare; un rind zarzavat, unul de rosii taiate si ceapa calita printre ele, apoi deasupra inca putin ulei si se da la foc, se mai misca cratita usor sa nu se prinda de ea, se fierbe cca 2 ore. Se ia de la foc, se asaza in borcane nu prea pline, se pune putin ulei...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... adauga la urma patrunjelul tocat. Ghiveciul se serveste ca felul unu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... . In timpul scaderii in cuptor, ghiveciul nu se amesteca, ci doar ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala fiecare leguma separat si se curata. Morcovii, vinetele si dovleceii se taie in rondele, ardeiul gras in felii mici si se prajesc pe rind in ulei fierbinte pina capata o culoare deschisa (devin albicioase). Se opareste fasolea spalata si se da in clocot 10 minute. La urma, in grasimea ramasa in vas, se calesc 4 cepe mari, peste care se pune sa clocoteasca 10 minute sucul obtinut din 2-3 kg de rosii. In fiecare borcan (de 400 ml), se adauga 3 rondele de vinete, 6 de morcov, 3 de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea se taie bucatele si se pune intr-o cratita. Se curata si se spala legumele iar apoi se taie dupa cum urmeaza: ceapa marunt, morcovii, cartofii, telina si ardeii cubulete, fasolea se rupe bucati iar varza se taie fideluta. In cratita, cu carnea, se pun morcovii, ceapa si telina si se inabusa cu o cana cu apa. Se sareaza si se adauga ardeii, fasolea verde, cartofii si varza. Mai punem putina apa, daca e necesar. Se lasa la fiert 15 minute. Se pun rosiile taiate felii si orezul si se mai...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Legumele se curata, se spala si se taie astfel: ceapa in inele, morcovii si vanata in cuburi, iar ciupercile in fasii. Se pun intr-o tigaie cu apa si se fierb pana ce legumele au fiert si apa a scazut de tot. Separat se curata rosiile de coaja si se fac piure. Peste rosiile facute piure se pun : sare, piper, busuioc, usturoi presat si foaia de dafin rupta in patru. Dupa ce apa din legume a scazut se pune pireul de rosii amestecat cu condimentele si mancarea se mai fierbe inca 5-10 minute. La...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... si piper dupa gust. Dati ghiveciul la cuptor pentru 45 de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro