Cauta in 21.294 retete
pepeni, castraveti, gogonele, frunze de telina, frunze de hrean Mod de preparare: Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in borcane, intercalind printre ei castraveti, gogonele si pentru aroma frunze de telina si hrean. Pentru fiecare litru de apa, se pun 25 g de sare. Se fierbe saramura, se lasa sa se raceasca, se toarna peste muraturi si se leaga cu celofan.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Varianta I, asortata : 1 varza de 1 kg Frunze telina Marar uscat Cimbru Boabe de mustar Boabe de piper 1 morcov Cateva frunze de visin 1 lg sare de muraturi (22 gr) 1 l apa Tocam varza fideluta la cutit, frunzele de telina si patrunjelul le tocam marunt, morcovul il dam prin razatoarea mare. Frecam varza cu morcovul si verdeata ca sa se inmoaie. Asezam pe fundul borcanului marar, frunze de telina, punem varza, deasupra mirodenii, marar, frunze de visin, cimbru. Fierbem apa cu sarea si punem...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
2 kg. rosii, 1 buc. radacina de telina, 2 buc. ardei iuti(nu prea mari), 4-5 capatini de usturoi, o legatura de marar verde, 2-3 frunze de dafin, sare (o lingura la un litru de apa) Mod de preparare: Se aleg rosiile mai mici si mai tari, se spala si se introduc intr-un borcan adecvat, intercalate cu dintii de usturoi in coaja taiati in doua, cu ardeii iuti, cu radacina de telina taiata bucati si frunzele de dafin. Peste toate se aseaza mararul. Separat se fierb intr-un vas 3-4 litri de apa....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Bestiaaali, se decojesc sau se mananca asa, e cam mult de munca la aceasta reteta dar merita Se coc ardeii iuti. Coaja nu se ia jos, se lasa pe ardei. Se pun ardeii in borcane si se face o solutie din apa, sare, zahar si otet. Dupa ce a dat in clocot se toarna peste ardei. 500 ml otet de vin, 1 l de apa, 5 lg de zahar, 1 lg si 1/2 sare grunjoasa de muraturi. Eu le-am pus boabe de mustar si foi de dafin. Se inchide capacul si dupa ce s-a racit se pastreaza in camara
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... nu e asa gustoasa pusa la murat singura : Conopida Hrean Usturoi Ceapa ... tine conopida. Var III conopida murata cu sfecla rosie : -4 kg conopida ... sfecla pentru a se colora frumos. Muratoarea se face la cald si ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
1/2 kg ardei iuti pitici 1 l de apa 500 ml otet de Topoloveni 5 linguri zahar brun 1 lingura si 1/2 sare greceasca pt muraturi Hrean, usturoi, gogosari, telina frunze si radacina, albitura, morcovi, ceapa rosie si alba, varza rosie, boabe de mustar si piper, marar uscat, fze de visin, cimbru. Iubesc ardeii iuti atat cei romanesti, bulgaresti, iuti sau mai putin iuti. Eu ii combin cu legume pt aroma dar si pt ca le mai ia din iuteala. Puteti servi foarte bine si legumele usor iuti. Acum am ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
5 kg gogosari, 2.5 kg ceapa, ardei 10-12 buc, 0.5l otet, 4 linguri zahar, 2 linguri sare Mod de preparare: Se taie marunt si se amesteca ingredientele mai sus enuntate, se calesc 15 min, se adauga otetul, zaharul, sarea. Se pune in borcane si se imparte zeama in toate borcanele. Dupa ce se leaga borcanele se dustulesc o jumatate de ora.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
castraveti, piper, sare, zahar, otet, boabe de mustar, hrean, marar, frunze de telina, Mod de preparare: Se spala castravetii. Se curata hreanul. Sepun in borcan: hrean, marar, frunze de telina. Se asaza castravetii in borcan. Deasupra castravetilor se pun radacini de hrean. Se toarna apa rece peste castraveti, apoi se goleste apa intr-un vas si se pun urmatoarele ingrediente(pentru un borcan de 5 litri): 5 linguri sare, 5 linguri zahar, o cana de otet, un pachetel conservant, piper boabe, ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10 kg. gogosari, taiati in patru, 1 kg. zahar, 1 l otet, 9 linguri de sare fara iod, frunze de dafin, boabe de piper, usturoi(optional), hrean, conservant Mod de preparare: Gogosarii taiati se amesteca cu zaharul, otetul si sarea si se lasa 12 ore intr-un vas mare(se amesteca din cind in cind). Inainte cu 1/2 ora de a se aseza in borcane se adauga conservantul. Se asaza in borcane si se adauga frunze de dafin, boabe de piper, catei de usturoi, hrean. Se adauga deasupra zeama lasata de gogosari.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pentru conservare in otet, se aleg castraveti mici. Lichidul se prepara din 2 parti apa si o parte otet. La 1 l de lichid, se pun 25 g sare si 10 g zahar. Se calculeaza ca lichidul sa fie circa jumatate din capacitatea borcanelor. Acesta se fierbe numai 5 minute, cu 1-2 foi de dafin, putin cimbru, marar si frunza de telina, apoi se mai lasa sa stea 10 minute luat de pe foc, ca sa se aromeze bine. Lichidul se toarna peste castraveti, dupa ce s-au pus in fiecare borcan putin piper macinat sau...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... si caldura. Se obtine o varza murata dupa 2-3 saptamani (in functie de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pepenii (alesi cu atentie sa nu fie loviti si potriviti ca diametru cu gura butoiului) se spala si se aseaza in butoi. Se procedeaza la fel cu gogonelele si ardeii kapia. Cateii de sturoi (curatati) se pun in butoi intregi. Ardeii iuti se taie pe jumatate. Cantitatile de usturoi si de ardei variaza in functie de gustul vostru. Se face o saramura cu urmatoarele proportii: o ligura cu varf de sare la 1 litru de apa. Se amesteca pana la dizolvarea totala a sarii. Se adauga saramura pana acopera...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cateii de usturoi se curata si se aseaza in borcan. Se prepara compozitia de Pikant fix conform instructiunilor de pe plic si se toarna fierbinte peste usturoi. Borcanul se pune pe o tava (min. 2 cm inaltime) plina cu apa fierbinte si se tine in partea de jos a cuptorului preincalzit, 60 de minute. Se lasa la racit si se depoziteaza la loc racoros si ferit de lumina. - 500 g usturoi (8 capatani), 1 plic Pikant fix dulce-acrisor. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se alege o conopida mare, alba si indesata. Se desface in buchetele potrivite, care se pun intr-un vas mai mare in apa cu sare, unde se tin 30 de minute. Se scot buchetelele din apa, se clatesc cu apa rece si se pun intr-o strecuratoare ca sa se scurga surplusul de apa. Se ia un borcan mai mare, bine spalat si uscat. Pe fundul borcanului, se pun frunze proaspete de telina, floare de marar uscar, 1 lingura de seminte de mustar si un pumn de boabe de porumb uscate (conopida va ramane alba). Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa sarata, se scurg si se aseaza in borcane sau in butoiase bine spalate, oparite si afumate. La fund, se aseaza frunze de visin si marar uscat, apoi se aseaza castravetii, care se indeasa bine. La fiecare strat de castraveti, se adauga cativa ardei iuti verzi si radacini de hrean, taiate in felii subtiri. Se acopera totul cu marar si foi de visin. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in borcane, intercalind printre ei castraveti, gogonele si pentru aroma frunze de telina si hrean. Pentru fiecare litru de apa, se pun 25 g de sare. Se fierbe saramura, se lasa sa se raceasca, se toarna peste muraturi si se leaga cu celofan. - Pepeni, castraveti, gogonele, frunze de telina, frunze de hrean. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Curatati ceapa si spalati-o, lasati-o sa se scurga si asezati-o in borcane. Puneti in fiecare borcan cate 1-2 ardei iuti, 1 cuisoara, cateva boabe de piper si 2 foi de dafin. Fierbeti otetul cu 1 lingura de sare grunjoasa. Turnati otetul fierbinte in borcane. Puneti sub borcane lama unui cutit, cand turnati otetul, ca sa nu se crape. Legati borcanele dupa ce s-au racit si pastrati-le in loc racoros. - 2 kg ceapa alba mai mica, 4 ardei iuti, 6 foi de dafin, 1 lingurita boabe de piper, 1 l otet...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
In 50 g de untura, se inabusa o ceapa taiata marunt impreuna cu carnea taiata in bucati, boiaua si sarea necesara. Separat, se inabusa restul de ceapa taiata marunt cu varza (adaugind cite putina apa calda). Cind toate acestea sint fierte, se toarna varza peste carne, se adauga bulionul, smintina si cirnatii taiati in felii subtiri si se mai lasa sa fiarba cu mararul si cimbrul taiate marunt. - 300 g carne de porc, 300 g carne de vitel, 200 g cirnati afumati, 1 kg varza acra, 100 g untura, 1...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-un borcan de 3 l, se aseaza crengutele de marar si 1/2 radacina de hrean. Castravetii se spala si se taie capetele acestora. Se cresteaza apoi in 4 in forma de cruce. Castravetii se aseaza vertical in borcan, se adauga sarea, iar intre castraveti se aseaza usturoiul curatat, ardeiul iute taiat in doua si restul de hrean. Se adauga apa putin calduta si deasupra se pune o feliuta de piine. Borcanul se pune la soare, acoperit cu un capac (farfuriuta), timp de 2 zile. Apoi se arunca piinea...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se stoarce varza acra putin se taie fidelute, si apoi se tie toate legumele amintite mai sus, la urma se pune vegeta putin sa nu fie prea sarat ca varza e deja acra si sarata (numai in cazul verzei dulci), apa dupa cit doriti de multa ciorba sa faceti, si la urma bulionul dupa gust, si dupa ce sa fiert in timp de 1 ora, puneti si dregeti cu putina smintina. - 1 varza, morcovi, telina, ardei rosu si verde, 2 rosii, 1/2 conopida mica, puteti pune si 1 ceapa mica, vegeta 1 lingurita, bulion 1 ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro