foi pe fundu tavi
Pagina 5 din 5
Varza se opareste in apa cu sare si putin otet.Se desfac de pe capatana pe masura ce se oparesc si se pregatesc foile pentru sarmale,adica curatam partea tare din mijlocul frunzei si o portionam in functie de marimea frunzei atat cat aste numai buna de impachetat sarmalele. Frunzele de vita se spala,taiem eventual coditele daca le-a cules cu codite si apoi le scufundam 2-3 secunde in apa in care am oparit varza si le scoatem repede. Umplutura: ceapa curatata se toaca si se caleste in ulei, ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... parte peste parte. 7. Se da forma tavii si se aseaza in tava de cozonac( chec). 7.Se mai lasa la crescut o jumatate de ...
Reţetă de pe bucatariecudragoste.blogspot.com
Aceste sarmalute delicioase le-am preparat pentru masa de Paste. Reteta este similara cu cea pentru sarmalute in foi de vita, dar gustul este diferit si textura la fel, datorita frunzelor delicate si acrisoare de stevie. Noua ne plac atat de mult, incat le-am mai facut de trei ori in primavara asta si cred ca le voi mai face din nou pana dispare stevia. De ce aveti nevoie: Pentru
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
Stevia Rebaudiana Bertoni, cunoscuta sub numele comun de Stevia, este o iarba salbatica care a aparut in padurile sub-tropicale din Paraguay, intr-o regiune unde altitudinea este cuprinsa intre 500 si 1500 metri, precipitatiile sant importante si temperatura variaza intre 6
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... stropeste friptura cu sosul din tava pentru a ramine suculenta. Cind este ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... . Puneti pulpa de miel intr-o tava si acoperiti-o cu o folie de ... 200 de grade si introduceti tava descoperita la cuptor pentru alte ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente (pentru 80 bucati) 2 kg carne tocata amestec 1/2 kg ciuperci(eu am pus codite ) 1 pahar orez 4-5 cepe mari 2 verze murate bulion 2 legaturi marar 1 plic condiment ptr sarmale 1 ou 2 linguri malai Mod de preparare Se caleste ceapa impreuna cu ciupercile tocate foarte marunt in ulei,apoi se adauga bulionul si orezul si se amesteca continuu,pana se umfla putin orezul . Se adauga carnea tocata,mararul tocat marunt si un ou intreg si se amesteca in continuare. Cand se omogenizeaza bine...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Am mancat niste astfel de sarmalute acum vreo 12 ani la cineva si de atunci am tot stat cu gandul la ele. Am facut rost de ceva vreme de reteta si uite ca i-a venit si randul. O reteta extraordinara, foarte bune si pentru copii, fetitei mele i-au placut teribil! Ingrediente 1 kg urda 1 kg frunze stevie (mai mari) 1 paharut de orez 2 oua 2 legaturi ceapa verde 1 legatura marar 1 l bors 200 ml lapte 2-3 linguri faina 50 gr unt 2-3 linguri suc de rosii Mod de preparare Se faramiteaza urda....
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... sterge carnea, se pune intr-o tava cu unt si se lasa ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cine s-ar fi gandit la aceasta combinatie intre frunzele de vita de vie murate bine pentru sarmalute si branza fina camembert? Dar o asemenea combinatie este posibila si chiar foarte gustoasa. Reteta de camembert in foaie de vita se prepara la gratar pentru un plus de savoare. Vezi aici si reteta de Ghidul branzeturilor. Reteta: Camembert in foaie de vita la gratar Ingrediente: 1 frunza de vita de vie mare (de la saramura) 1 bucata de branza camembert de 125 grame 1 lingura de miere 15 grame...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , se sterge, se pune intr-o tava unsa cu untura si se ... sint gata, se scot din tava, se asaza in alt vas ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... scurge si se pune intr-o tava, cu ulei, supa si sare ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , se condimenteaza, se aseaza intr-o tava cu ulei si 500 ml ... portie si se pastreaza in tava, pina la servire. Orezul se ... componentele apoi se asaza intr-o tava unsa cu ulei care se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Daca se foloseste varza dulce, aceasta se opareste mai intii, apoi se aleg foile, iar restul se toaca in fidea foarte marunta. Daca se prepara cu varza acra, se spala mai intii pentru a-i lua din acreala, se aleg foile, iar restul se toaca de asemenea in fidea foarte marunta. Separat se toaca ceapa foarte marunt si jumatate din intreaga ei cantitate se prajeste in ulei bine incins. Cind ceapa capata culoarea galbena, se adauga orezul, care mai inainte a fost ales, spalat si scurs de apa. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala carnea, se presara cu sare, piper, se unge cu usturoi si unt, se lasa vreo 2 ore sau peste noapte in frigider si va fi pregatita pentru a doua zi. Se aseaza carnea intr-o cratita de tuci in care se pune unt, vin, putina apa si se da la cuptor sa se friga incet. Se stropeste din cand in cand cu apa calda. Se lasa pana devine frageda si frumos rumenita. Se serveste cu garnitura de cartofi natur si salata de sezon. - 1 kg pulpa de porc, 1 pahar cu vin, 1 lingura unt, 3-4 catei de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... putin piper. Puneti rata in tava si gutuile in jurul ei ... in cand cu sosul din tava. Rata se serveste fierbinte, stropita cu sosul din tava, cu gutuile coape pe post de garnitura ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... apoi la foc viu intr-o tava cu untura bine incinsa. Se pune apoi tava la foc mic pentru ca bucatile de muschi ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-o tigaie zaharul se caramelizeazain culoarea maro deschis dupa asta se stinge cu 150 ml apa fierbintepina se topeste tot zaharul. Untul se amesteca cu oul, smintina si siropul de zahar ars apoi se adauga faina si praful de copt amestecind bine toate fara sa se framinte prea mult. Se imparte aluatul in 4 parti se coc. Foile reci se ung cu crema sau cu orice crema de tort. Se lasa sa se raceasca dupa care se pudreaza cu zahar. - 450 g faina, 75 g zahar tos, 125 g unt, 100 ml smintina, un...
Reţetă de pe www.eculinar.ro