Cauta in 21.294 retete
Varza se opareste in apa cu sare si putin otet.Se desfac de pe capatana pe masura ce se oparesc si se pregatesc foile pentru sarmale,adica curatam partea tare din mijlocul frunzei si o portionam in functie de marimea frunzei atat cat aste numai buna de impachetat sarmalele. Frunzele de vita se spala,taiem eventual coditele daca le-a cules cu codite si apoi le scufundam 2-3 secunde in apa in care am oparit varza si le scoatem repede. Umplutura: ceapa curatata se toaca si se caleste in ulei, ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
o pulpa de miel [ din spate ]. ptr bait : 100 ml vin , 50 ml ulei ,sare , , foi de dafin ;cate o lingurita de salvie ,rozmarin , chimen , scortisoara macinata , piper boabe . 200 gr bacon 1 lingurita boia rosie de ardei 1 lingura untura porc 4 catei de usturoi 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura patrunjel verde 2 pahare vin rosu 1 kg cartofi nu foarte mari sare crengute de rozmarin verde
Reţetă de pe retete.eva.ro
Stevia Rebaudiana Bertoni, cunoscuta sub numele comun de Stevia, este o iarba salbatica care a aparut in padurile sub-tropicale din Paraguay, intr-o regiune unde altitudinea este cuprinsa intre 500 si 1500 metri, precipitatiile sant importante si temperatura variaza intre 6
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
500 g faina, un pahar apa calduta, 3 linguri ulei, o lingura otet, o Mod de preparare: Se pune faina intr-un vas, se face o adincitura, in care se pune uleiul, apa calduta si o lingura de otet. Se amesteca cu lingura, incorporind faina in lichid, iar dupa ce incepe sa se formeze aluatul, se ia la framintat cu mina. Se framinta si se bate de planseta. Se lasa apoi acoperit la loc cald. Dupa un sfert de ora se intinde o foaie, se acopera si se lasa sa mai stea un sfert de ora. Se intinde pe ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente (pentru 80 bucati) 2 kg carne tocata amestec 1/2 kg ciuperci(eu am pus codite ) 1 pahar orez 4-5 cepe mari 2 verze murate bulion 2 legaturi marar 1 plic condiment ptr sarmale 1 ou 2 linguri malai Mod de preparare Se caleste ceapa impreuna cu ciupercile tocate foarte marunt in ulei,apoi se adauga bulionul si orezul si se amesteca continuu,pana se umfla putin orezul . Se adauga carnea tocata,mararul tocat marunt si un ou intreg si se amesteca in continuare. Cand se omogenizeaza bine...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
850 ml lapte, 2 budinci din vanilie, 9 linguri de zahar, 3 oua Mod de preparare: Budincile din vanilie, 6 linguri de zahar si laptele se fierb pana se ingroasa, apoi se pun 3 galbenusuri frecate cu 3 linguri de zahar si se mai fierb 3 minute. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza usor in crema fierbinte. Se lasa la racit.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 cana de orez, 1/2 kg. de ceapa, 1 cutie cu ciuperci, frunze de vita, vegeta Mod de preparare: Se taie ceapa marunt si se pune sa se caleasca in ulei. Cand este aurie ceapa, se pun si ciupercile taiate si spalate foarte bine. Se lasa putin sa-si ia gustul cepei si se adauga vegeta si apoi orezul ales si spalat. Se lasa totul pe foc pana se umfla orezul si apoi se stinge focul. Dupa ce compozitia s-a mai racit putin, se infasoara sarmalutele in frunza de vita carora li s-a taiat cotorul. ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Am mancat niste astfel de sarmalute acum vreo 12 ani la cineva si de atunci am tot stat cu gandul la ele. Am facut rost de ceva vreme de reteta si uite ca i-a venit si randul. O reteta extraordinara, foarte bune si pentru copii, fetitei mele i-au placut teribil! Ingrediente 1 kg urda 1 kg frunze stevie (mai mari) 1 paharut de orez 2 oua 2 legaturi ceapa verde 1 legatura marar 1 l bors 200 ml lapte 2-3 linguri faina 50 gr unt 2-3 linguri suc de rosii Mod de preparare Se faramiteaza urda....
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... . Se intinde crema rece intre foi, se apasa putin foaia de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1 kg carne macra tocata (de porc sau combinata cu vita), 6 - 8 legaturi de frunza de vita (in functie de marimea frunzei), 1 ceapa, 2-3 linguri de orez, 3 cesti de apa, sare, 1 l bors, pasta de tomate Mod de preparare: 1. Intr-un vas se pune apa la fiert. Se oparesc frunzele de vita care au fost spalate inainte. 2. Dupa ce au fost oparite, frunzele se scurg de apa si li se taie codita. 3. Carnea tocata se sareaza, se amesteca cu orezul si ceapa tocata marunt. 4. Se adauga apa necesara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cine s-ar fi gandit la aceasta combinatie intre frunzele de vita de vie murate bine pentru sarmalute si branza fina camembert? Dar o asemenea combinatie este posibila si chiar foarte gustoasa. Reteta de camembert in foaie de vita se prepara la gratar pentru un plus de savoare. Vezi aici si reteta de Ghidul branzeturilor. Reteta: Camembert in foaie de vita la gratar Ingrediente: 1 frunza de vita de vie mare (de la saramura) 1 bucata de branza camembert de 125 grame 1 lingura de miere 15 grame...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1 kg carne macra tocata (de porc sau combinata cu vita), 6 - 8 legaturi de frunza de vita (in functie de marimea frunzei), 1 ceapa, 2-3 linguri de orez, 3 cesti de apa, sare, 1 l bors, pasta de tomate Mod de preparare: 1. Intr-un vas se pune apa la fiert. Se oparesc frunzele de vita care au fost spalate inainte. 2. Dupa ce au fost oparite, frunzele se scurg de apa si li se taie codita. 3. Carnea tocata se sareaza, se amesteca cu orezul si ceapa tocata marunt. 4. Se adauga apa necesara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Daca se foloseste varza dulce, aceasta se opareste mai intii, apoi se aleg foile, iar restul se toaca in fidea foarte marunta. Daca se prepara cu varza acra, se spala mai intii pentru a-i lua din acreala, se aleg foile, iar restul se toaca de asemenea in fidea foarte marunta. Separat se toaca ceapa foarte marunt si jumatate din intreaga ei cantitate se prajeste in ulei bine incins. Cind ceapa capata culoarea galbena, se adauga orezul, care mai inainte a fost ales, spalat si scurs de apa. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-o tigaie zaharul se caramelizeazain culoarea maro deschis dupa asta se stinge cu 150 ml apa fierbintepina se topeste tot zaharul. Untul se amesteca cu oul, smintina si siropul de zahar ars apoi se adauga faina si praful de copt amestecind bine toate fara sa se framinte prea mult. Se imparte aluatul in 4 parti se coc. Foile reci se ung cu crema sau cu orice crema de tort. Se lasa sa se raceasca dupa care se pudreaza cu zahar. - 450 g faina, 75 g zahar tos, 125 g unt, 100 ml smintina, un...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Frunzele de vita, curatate si spalate, se oparesc in apa clocotita, apoi se lasa sa se scurga. Ceapa se curata si se toaca foarte marunt sau se da prin masina de tocat, impreuna cu carnea. Orezul, ales si spalat, se fierbe 5 minute, se scurge si se amesteca cu carnea si cu ceapa; se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Pe fiecare frunza de vita se pune cate o lingurita de umplutura si se infasoara sarmalele. Se acopera fundul unei cratite cu frunze de vita, se asaza sarmalele, se presara...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... si se calesc Aluatul: Oul ,untura ,laptele ,sarea si praful de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... in 150 g de ulei, sau untura, cu apa si se scot ... varza a fiert. Treptat se pun foi dafin, piper, rosii, cimbru, si ... . - 1.1 kg cotlet de porc, 150 g untura, 3,5 kg varza alba murata, 300 ... , 400 g rosii proaspete, 500 g smintina, 2 foi dafin, piper, cimbru, sare. Livrare ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... mare acra (30-40 de foi), 1 kg.carne de popc- tocata ... pe jumatate si strecurat, 2 linguri untura, 2 rosii mari tocate, Mod de ... de pasta de rosii si untura. Se adauga zeama in care ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... gr. ciuperci, 1 buc. ceapa, 3 linguri untura, 3 linguri faina, o ceasca smantana, o ceasca ... de ciuperci, 5 oua, verdeata, citeva foi de ceapa verde, pesmet, sare ... cu ceapa tocata, prajita in untura, se adauga faina, smantana, zeama ... fundul unei cratite unse cu untura si presarata cu pesmet. Se ... amestecata cu ou batut, marar, foi de ceapa verde taiate marunt ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... de pasta de rosii si untura. Se adauga zeama in care ... mare acra (30-40 de foi), 1 kg carne de popc tocata ... pe jumatate si strecurat, 2 linguri untura, 2 rosii mari tocate, 6 linguri pasta ... , piper, boia dulce de ardei, foi de dafin, boabe de piper ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro