Cauta in 20.697 retete
Am vazut reteta asta rotindu-se sub ochii mei in Nisa, intr-un magazin al carui singur nobil scop era sa vanda pui, sub toate formele de agregare si preparare. Cel mai interesant era insa, de departe, rotisorul pe ale carui tepuse se topeau de placere vreo douazeci de pui. Toate ca toate dar sub pui, intr-o tava cu doua degete de apa  asa, ca sa nu se usuce carnea  in care picura sfaraitor grasimea de pe pui, se rumeneau cativa cartofiori noi, imbatati de aroma proaspata a rozmarinului....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Tocanita asta e atat de simpla incat nici nu prea mai are nevoie de reteta propriu zisa. Ii spui numele si stii ce ai de facut. Mai apoi e atat de ieftina ca poti face sa roseasca pana si un bon de masa. Insa tocanita asta saracacioasa si primitiva, veritabil cartofus taranescus preistoric, facuta din mai nimic, subliniaza cum nu se poate mai bine ca un pic de imaginatie compenseaza multe alte lipsuri. Am incropit fiertura asta pentru prima data acum aproape 20 de ani, intr-o cratita...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Orice nas isi are papanasul! Pana sa mananc primul meu papanas prajit, drapat in smantana si dulceata, credeam ca papanasii romanesti sunt cei pe care i-am mancat in copilarie, adica cei fierti. Adevaratii papanasi romanesti, de origine moldava, sunt cu siguranta cei prajiti. Papanasii fierti isi gasesc originile in bucatariile autro-ungare, asa ca nu e de mirare ca ii regasim nu doar la Cluj,Carei sau Zalau ci, mai cu seama, in restaurantele din Budapesta si Viena. Tot pe baza de branza,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Tehnologia de producere a unui Tea Tarik (ceai tras) malaiezian. Vezi si mancalatorii Malaysia .
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... specialisti va desemna Cel mai bun desert. Programul expozitiei: vineri - duminica ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Halloumi (sau haloumi) este o branza alba, din lapte de capra si oaie, originara din Levant. In zilele noastre, halloumi este marca inregistrata in Cipru unde se produse in mod traditional ca o foaie intinsa, amestecata cu frunze de menta si apoi taiata batoane. Consistenta ei asemanatoare cu mozzarella si punctul de topire mai ridicat decat normal o face ideala pentru gratar, prajit si salate.Inainte de a fi pregatita, branza halloumi se spala bine pentru a indeparta surplusul de sare de la...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... putea descoperi MINI surprize numai bune de luat acasa si de ... Readers special pentru Paste, numai bune de luat acasa. Acestea vor ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Chutney-ul este cel mai apreciat companion am mancarurilor cu carne din India, sau baza a micului dejun hindus (din care lipseste carnea). Aceasta salsa asiatica se prepara in mod frecvent in toate bucatariile indiene din legume dar, mai ales, din fructe, aromate si condimentate cu variate mirodenii. Termenul chutney desemneaza actiunea de zdrobire, specifica prepararii acestui gem-sos condimentat, in care ingredientele sunt zdrobite intr-un soi de piulita inainte de a fi fierte impreuna....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O supa cult a bucatariei franceze, traditionala si totodata noua, mancare rustica acceptata ca o axioma de nouvelle cusine . O compozitie fierbinte, de consistenta onctuoasa, deliciu de toamna-iarna in care dulceata cepei caramelizate se combina cu aroma de branza densa si vin rosu. Bucatarie: franceza Ocazie: de zi cu zi Portii: 4 Timp: aproximativ o ora (preparare  15, gatire  45) Ingrediente: * 1 / 4 cana (55 grame) de unt * 3 cepe, feliate subtire (pestisor) * 1 lingurita de zahar * 1...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Toata lumea stie ca, in teorie, vinul rosu se serveste la temperatura camerei, iar cel alb de la frigider. Dar, intr-o lume a vinurilor atat de complexa, o astfel de recomandare generala si generica este suficienta? Stefan Timofti , somelier, ne explica mai multe despre temperaturile corecte de servire a vinului. Primul pas este stabilirea temperaturii pe care o are vinul ce urmeaza a fi consumat, cu un termometru special pentru vin. Acesta se poate achizitiona din magazinele specializate...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Siteul culinar www.retetecalamama.ro va invita sa participati la un concurs destinat tuturor blogurilor culinare de limba romana. Calendarul de desfasurare: 29 aprilie 2011  30 mai 2011- inscrierea si postarea retetelor in concurs 31 mai 2011  6 iunie 2011  jurizarea si anuntarea rezultatelor finale Cine poate participa: orice autor de blog scris in limba romana (cei care nu au bloguri si doresc sa participe sa lase un comentariu, ii invatam ? ) Premii: premiul 1: 500 LEI premiul 2: 300...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Avem la indemana in supermarketuri o varietate mare de prafuri si produse congelate ce tin locuri verdeturilor, insa, nimic nu se compara cu aroma patrunjelului proaspat tocat sau a leusteanului de pus in bors. De multe ori, verdeturile dau nota finala si aroma definitorie, iar alteori sunt pur si simplu mancarea in sine  salata tabouleh din bucataria libaneza, e doar un exemplu. Pasionatii de gastronomie prefera verdeturile proaspete la indemana si le cultiva singuri in ghivece sau...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O salata cruda ca o zi de primavara  salata de ton cu sos de iaurt si mustar.. Amestecurilor deosebite de salata (verde, rosie, nasturel, etc.) si tonului li se adauga castravetii, ceapa verde, rosiiile cherry . Dar tonul acestei salate il da dressingul, proapat, aromat, pe baza de iaurt, mustar si un strop de usturoi. [readalso] Vezi aici si reteta de: Salata de spanac cu nuci si Gorgonzola. [/readalso] Reteta: Salata de ton cu sos de iaurt si mustar Ingrediente: 1 mana de salata (la...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O reteta usor de preparat, colorata si satioasa, aceasta salata de paste cu ton si ardei copt este excelenta pentru un pranz sau chiar pentru luat la pachet. Este recomandat sa folositi paste scurte pentru a fi mai usor de servit si pregatit. [readalso] Salata de paste cu fructe de mare si telina. [/readalso] Reteta: Salata de paste cu ton si ardei copt Ingrediente: 200 grame de paste scurte 2 ardei copti 1 conserva de ton bucati 1 ceapa rosie medie 1-2 castraveti 2 linguri otet balsamic alb...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... facem sau pretindem ca facem ceva mai mult de atat. Ca ... zice sa ai incredere in bunul tau simt. Sa mananci ceea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Chef Cezar Munteanu Chef Cezar Munteanu isi formeaza propria echipa de bucatari pentru a participa la competitiile culinare interne si internationale. Dupa o selectie, echipa finala va fi formata din 4-5 bucatari. Vreau bucatari din zona Bucuresti-Ilfov cu care sa ma pot intalni, fiindca inainte de fiecare competitie si intre competitii sa organizam sesiuni de pregatire, sa ne formam ca echipa, fiecare pe specializarea lui. Timpul e destul de scurt pentru ca prima competitie la care vreau sa...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pentru ca cel mai bun prieten al carnii (si al legumelor ... legume - intre 1/2 si 1 ora Spor la treaba si pofta buna! _________________________
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Incepe cea de-a sasea editie a festivalului Transilvania Fest . Transilvania Fest, care va avea loc intre 30 iulie si 1 august la Biertan, langa Sibiu, are ca scop dezvoltarea, organizarea si implementarea unui eveniment care sa contribuie la dezvoltarea comunitara, comerciala si turistica in regiunea Transilvaniei. Festivalul se adreseaza nu doar comunitatilor locale ci si tuturor celor interesati de traditiile si produsele specifice acestei zone. Obiectivele sale strategice sunt promovarea...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ah, cum mai revine neastimparata noastra foame de a defini ce este si ce nu este bucataria romaneasca! Cum ne mai copleseste pofta de a identifica care sint si care nu retetele romanesti! Care este calea de mijloc intre curentele de excesiva mitizare si agresiva demitizare ale mincarurilor romanesti? Pentru ca (nu-i asa?!) daca sintem ceea ce mincam, ce sintem noi, in cele din urma? Eterni pe acest pamint si netulburati de nimeni, sau de-a pururi la margine de imperii si influentati de-a lor...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Salonul International de Delicatese  Good Taste of Bucharest  va avea loc la World Trade Plaza in Bucuresti intre 13 si 14 octombrie 2012. Din programul oferit de organizatori, amintim:  Degustare si comercializare de delicatese  caviar, vinuri, trufe etc  Food Debate  discutii despre mancare si delicatese  Haut Gourmet Theater  demonstratii culinare cu David Contant, Razvan Cruceanu, Radu Popovici  Foodgrapher  expozitie foto  Concert de jazz Mai multe detalii pe site-ul oficial...
Reţetă de pe www.cevabun.ro