Cauta in 20.697 retete
Pune pe foc o cratita mare în care încingi untul si uleiul. Adauga carnea de pui taiata cubulete, morcovul, telina, usturoiul si ceapa. Amesteca usor ingredientele pâna când puiul este aproape prajit. Adauga ciupercile si continua sa amesteci pâna când ciupercile devin moi. Mai apoi presara faina pâna când amestecul e omogen. Adauga acum apa fierbinte peste continut, astfel încât cratita sa fie umpluta pe trei sferturi. Pune si cimbrul în cratita. La foc mic continua sa amesteci....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-un vas se încalzeste laptele si smântâna, la foc mic. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se lasa sa fiarba timp de 1 minut. Se ia vasul de pe foc si se adauga granulele de gelatina. Se amesteca bine si se lasa la racit lichidul timp de 10-15 minute. Se ung 4 forme conice, sau cescute de cafea, cu putin ulei si se toarna lichidul din vas în ele. Când lichidul este rece se introduc formele în frigider pentru minimum 2 ore. La servire, formele se rastoarna pe o farfurie....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Tehnologia de producere a unui Tea Tarik (ceai tras) malaiezian. Vezi si mancalatorii Malaysia .
Reţetă de pe www.cevabun.ro
10 flori de soc 4,5 l apa 600g zahar 1 lamaie mare 10g drojdie proaspata Alegem flori de soc bine inflorite, le spalam usor sub jet de apa, le scuturam de eventualele gaze si alte impuritati, le lasam la scurs intr-o sita, apoi le aseazam intr-un borcan de 5 litri impreuna cu lamaia taiata felii. Zaharul il caramelizam la foc mic, cand prinde o culoare frumoasa maronie de chihlimbar, dam cratita deoparte si amestecam bine pana se topesc toate cristalele de zahar. Stingem caramelul cu apa...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Se amesteca toate legumele între ele, morcovul poate fi ras sau taiat rondele, si se adauga tonul împreuna cu condimentele. Pe lânga faptul ca este satios, este si foarte sanatos!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sângele proaspat de porc se pune într-o cratita si se acopera cu apa rece. Dupa ce s-a închegat, se adauga putina sare si se lasa la fiert câteva minute. Apoi se scoate cu o paleta si se pune la racit. Într-o cratita mare se fierb timp de 2 ore soriciul si carnea de porc, împreuna cu 2 linguri de sare si foile de dafin. Dupa ce s-au racit se dau prin masina de tocat împreuna cu sângele fiert. Orezul de pune la fiert la foc mic timp de 10 minute, dupa care se scurge de apa. Ceapa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Nautul trebuie pus în apa de seara, la fel cum se procedeaza si cu fasolea. Apoi se fierbe pâna când bobul devine usor de pasat. Împreuna cu putin din apa în care a fiert, nautul se paseaza în blender pâna când obtinem o pasta cremoasa. Daca vi se pare tot vâscoasa, mai adaugati putina apa. Se completeaza cu zeama de la o lamâie medie si cu cele 2 linguri de pasta de susan (tahini), un praf de sare si putin piper. Înainte de servire, se presara putina boia si se serveste cu mare...
Reţetă de pe retete.eva.ro
10-12 flori mari de soc, 1 lamiie, 1 pachetel sare lamiie,800 gr. zahar, 1 varf de cutit de drojdie, 10 litri apa Mod de preparare: Se pune intr-un borcan mare 10 litri de apa, florile de soc, lamiia taiata felii, sarea de lamiie(pentru cine doreste mai acru), zaharul si drojdia. Se amesteca zilnic de doua ori in borcan, lasindu-se la soare 3-4 zile. Se strecoara si se pune in sticle Se serveste rece de la frigider.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Zaharul se topeste pe foc mic în lapte, apoi se toarna amidonul dizolvat în prealabil în putin lapte rece. Se lasa totul pe foc mic si se amesteca în continuu pâna când se îngroasa compozitia. La final se adauga apa de trandafiri, se lasa crema la racit si se da la frigider peste noapte. În ziua urmatoare se pregateste tava în care vrei sa aranjezi straturile prajiturii. Pune lapte într-un castron si înmoaie foile speciale pentru gullac. Asaza în tava un strat de foi, urmat de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ai stat, ai cautat retete, ai experimentat tot ce nici cu gandul nu ai crezut ca este posibil, in speranta ca masa de acest An Nou va fi una cu adevarat speciala. Pe langa traditionalele preparate pe care le pui pe masa in fiecare an, iti oferim acum trei retete inedite, care vor imbogati "oferta" pentru invitatii tai. File de porc cu mere si varza Un fel de mancare special, care se poate prepara in mai putin de 30 de minute. Ideal, nu-i asa? Unde mai pui ca ingredientul de baza este carnea...
Reţetă de pe retete.eva.ro
In fiecare an, la masa de Revelion, dupa ce ai "jonglat" cu diverse arome, iti doresti sa gusti ceva dulce, special pregatit pentru acest moment unic din an. Daca in restul timpului te multumesti cu prajiturile clasice, care se prepara rapid si cu care te-ai obisnuit, de Revelion cu siguranta iti doresti sa incerci ceva nou, deosebit. Indiferent ca beneficiezi de ajutorul unui membru al familiei sau nu, poti pregati singura prajituri speciale, de sarbatoare, cu putina imaginatie si efort. ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge uleiul de masline într-o tigaie mare pentru paella, la foc mediu. Adauga ceapa, ardeii si ardeiul iute, apoi redu focul si caleste timp de 10 minute sau pâna când legumele si ceapa s-au înmuiat putin, fara sa se rumeneasca. Adauga apoi boia afumata, sofranul, usturoiul, dovleceii si rosiile. Fierbe totul la foc mic timp de 10 minute, apoi pune orezul, adauga supa fierbinte si lasa pâna începe sa fiarba în clocot. Redu focul si fierbe 10-15 minute, amestecând ocazional, pâna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pastravul eviscerat se umple cu lamâia taiata felii, dupa care se împacheteaza individual în staniol si se pune la tava. În jumatate de ora ar trebui sa fie gata, asa ca fiti cu ochii pe ceas! Între timp, sparanghelul se trage la tigaie în putin ulei, si se lasa la racit pâna este gata pestele. Se verifica fragezimea carnii cu furculita. Sparanghelul se amesteca cu putin otet si se formeaza un pat pe care ulterior vom pune carnea. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Preîncalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Unge o tava patrata cu ulei si tapeteaz-o cu faina. Într-o cratita, topeste untul, ia de pe foc si adauga zaharul, ouale si extractul de vanilie. Amesteca bine compozitia si adauga apoi cacao, faina, sarea si praful de copt. Întinde compozitia uniform în tava. Pune tava în cuptor si coace timp de 25-30 de minute. Nu o lasa prea mult, pentru ca se poate usca. Pentru glazura: Amesteca bine 3 linguri de unt moale, 3 linguri de cacao, mierea,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cine poate uita marul cu caramel, vandut cu un aer festiv prin balciurile copilariilor noastre sau la poarta scolilor? Si mai ales cine si-ar putea reprima o astfel de amintire dulce, dintr-o vreme in care zaharul era un lux? Merele trase in caramel existau in Marea Britanie inca din Evul Mediu si erau servite cu precadere toamna si iarna, la targuri sau in Noaptea Artificiilor (5 noiembrie). Caramelul britanic, mai moale si mai elastic  realizat din zahar brun, unt, melasa si putin otet ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Simt nevoia sa va marturisesc ca ma simt putin vinovata fata de voi, cititorii mei fideli, ca v-am neglijat in ultimul an si am postat retete atat de rar. Pe de alta parte insa vreau sa va multumesc, pentru ca datorita voua, cei care prin comentariile lasate ati apreciat in mod special retetele mele festive, am reusit sa-mi canalizez priceperea catre un proiect de suflet despre care
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
Poti citi pe Tedoo.ro un post scurt si la obiect care raspunde acestei intrebari.
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
In ciuda ploilor abundente, anul asta am reusit sa culeg soc in doua randuri. O data pe drumul dinspre Brasov spre Bucuresti, cand am oprit la marginea unei padurici si am cules florile sub rafalele unei ploi torentiale si a doua oara, acum cateva zile, cand am facut un drum spre LaS "Fierbintii din Deal" si am gasit din nou tufisuri cu soc intr-o padurice aflata pe un drum laturalnic. De data
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
Multumesc, Mara draga pentru minunatia asta de prajitura. E una dintre retetele alea de lasat mostenire nepotilor, pe cuvant! Sa va bucurati de ea, dragilor. E usor de facut si extrem de buna! ? 6 oua 150 g unt 100 g nuci taiate (optional) 12 linguri zahar 7 linguri faina mere calite * se freaca untul cu 6 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, faina si esenta de vanilie * se toarna in tava tapetata si se coace 5-8 minute * se scoate si se acopera cu un strat de mere calite * se bat ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... de fiecare data cand le fac. Ingrediente: - 3 albusuri (de la 3 oua ... of tartar (nu e obligatoriu, dar face bine) - 250g zahar pudra - 150g ... esenta de vanilie. Mai intai facem un sirop gros din zahar ... la final, repet, nu sunt perfecti, dar sunt foarte buni si ... ca in curand voi mai face si alte variante, da? Tipareste ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com