Cauta in 21.294 retete
... zahar pudra aromat.Sunt foarte fragede a 2-a zi. Extrasfat; Din albusul ramas ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
In vasul de framantare se adauga untura, apoi se adauga borsul incalzit, drojdia, sarea, coaja de lamaie si faina cat cuprinde sa iasa un aluat asemanator celui de cozonac ca si consistenta. Eu las cam jumatate de ora la crescut. Apoi intind foaia, tai in triunghiuri, pun umplutura si rulez. Se pune tava la cuptorul preincalzit, depinde de fiecare aragaz cat lasi, eu de exemplu, las circa 20-25 minute. Se pudreaza calde.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... la grilaj. Aluatul este foarte fraged si se poate rupe la ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... pentru ca dupa ce se racesc sunt fragede si super delicioase ...
Reţetă de pe bunatati-delicatese.blogspot.com
1kg faina 1 lingurita sare 100 g untura. 500 ml lapte 2 cuburi de drojdie (42g/cub) 2 linguri de zahar 1ou pentru umplut: 700g branza sarata 1 ou 2 linguri smantana In laptele cald am pus zaharul si drojdia sfaramata, am amestecat bine, am presarat putina faina si am lasat la crescut. In cuva MP am pus faina, sarea si untura. Am pornit masina pe programul de framantat si dupa ce s-au amestecat putin faina cu untura, am turnat laptele cu drojdia, apoi am pus oul batut putin cu furculita. Dupa...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
PREGATESTI ASA Prima data coci foile;pe prima o mai intinzi putin (cat tava de la aragaz),atentie , se mai strange la copt ! A doua o intinzi exact aceeasi marime, dar o tai inainte de coacere in patrate egale apoi la sfarsit cand asamblezi prajitura asezi patratele coapte, respectand ordinea in care le-ai asezat-e un truc important, asa nu se mai sfarama la copt , cand tai prajitura ! Crema se face in felul urmator:amestecam galbenusurile cu un praf de sare. In laptele pus la fiert intr-o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
De cativa ani m-am apucat sa fac fursecuri pentru Craciun, mai ales pentru ca imi place sa le daruiesc celor dragi. Am tot incercat diverse retete, cu multe am dat chix, pe altele le-am pierdut si uite asa a trebuit sa caut alte si alte retete. Anul asta am gasit cateva retete intr-un numar din revista Bucataria pentru azi si am zis ca merita sa le incerc. Evident, cantitatile din revista erau altele decat cele de la fata locului, dar asta nu am constatat-o decat atunci cand m-am apucat de ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Ingrediente: 300 ml apa 400 g faina 650 180 g gris 15 g drojdie proaspata 1 lingurita de sare 2 linguri de ulei de maslina 1 ou 1 lingurita de otet 2 linguri de lapte praf Mod de preparare: Dragelor, eupun toate ingredientele in masina de paine si setez functia de paine alba, de 1 kg, bine rumenita. Sa va explic cele 4 secrete ale acetei paini: 1. oul , leaga 2. uleiu l, da savoare si fragezeste 3. grisul , da acel surplus de gluten, de care are nevoie painea (adica capacitate de absorbtie a...
Reţetă de pe deliciul-casei.blogspot.com
Am sa descriu o reteta din batrani a prepararii aluatului in foi . O metoda foarte usoara si rapida , care se foloseste pentru a fragezi aluatul si a coace placinte moldovenesti prin prajire sau coacere la cuptor. Acest aluat se poate prepara cu untura de porc ( cum se facea de obicei) sau se poate adauga margarina sau unt , dar cu procentajul de grasime mai mare de 70 % si mai mult. Placinte moldovenesti "POALE,N BRAU " preparate din acest aluat . Se pot prepara si altfel de placinte cu...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
600 g faina 200 g nuca macinata 250+150 g zahar praf 2 oua 4 linguri smantana 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt 250 g unt esenta de rom esenta de vanilie coaja de la o lamaie Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga ouale, smantana, nucile, esentele, coaja de lamaie si faina. Se framanta un aluat moalesi se da la rece 1 ora. Se formeaza suluri cu diametru de aproximativ 1cm si lungi de 5-6 cm, se da forma de semicerc. Se aseaza in tava cu hartie de copt si se coc Calde se tavalesc...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
pt aluat 1 kg faina 300ml lapte 200ml ulei 3 oua 6 linguri zahar 25g drojdie 1 plic praf de copt coaja la doua lamai esenta de rom cacao 1 plic zahar vanilat 1 varf de cutit de sare pt sirop: se fierbe : 1 1/2 cana zahar 1/3 cana apa 200g nuca cocos, nuca Se face o maia din drojdie lapte caldut, o lingura de zahar, 100g faina si se lasa 10 minute la crescut. Faina se cerne, se pune intr-un lighean, se toarna maiaua, se dauga uleiul, ouale batute, sarea, restul de zahar si praful de copt si se...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Cand soarele ma cheama la o bere Accept intotdeauna cu placere Nu uit sa iau cu mine toate cele: Crema de plaja, ochelari de soare, saratele& INGREDIENTE 150 gr. faina 80 gr unt (am folosit specialitate de la Koliba) 100 gr cascaval (am folosit de la Koliba) 1 ou 50 gr telemea de vaca 2 [&] Post-ul SARATELE FRAGEDE KOLIBA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Aluat: 300 g faina, 200 g unt, 100 g zahar, 1 ou. Crema: 1 kg prune, 3 linguri apa, 100 g zahar, 2 linguri faina, 6 foi gelatina, frisca pentru decor. Mod de preparare: Se amesteca faina cu untul mai moale, zaharul, oul si 2 plicuri de zahar vanilat. Se pune aluatul 2 ore la rece apoi se intinde in forma de tarta si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca. Prunele se macina si se amesteca cu zaharul si apa. Se pun la fiert, se adauga faina si se amesteca pentru a nu se face...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cornurile sunt deosebite,e greu sa te abtii sa nu le manaci pe toate odata;necesita insa ceva timp de lucru ,peste 3 ore .Din 200 gr faina ies 12 buc dar va recomand sincer portie dubla. 200 gr faina (160 gr superioara+40 gr inferioara) 20 gr ou 20 gr zahar 3 gr sare 10 gr unt 100 ml apa calduta 4 gr drojdie +100gr unt la temperatura camerei. 1. Amestecam drojdia cu apa calduta si lasam 10 min 2. Adaugam apoi la restul ingredientelor ,fara 100 gr de unt, si formam aluatul.(eu il fac la...
Reţetă de pe bucataria-gabrielei.blogspot.com
600 g faina, 400 g unt, 2 galbenusuri, 1 ou intreg, 3 linguri smantana, vanilie, fructe din dulceata Mod de preparare: Se freaca untul cu doua galbenusuri, se adauga un ou intreg, smantana, vanilie si faina. Se framinta bine si se imparte aluatul obtinut in trei parti egale. Se intind trei blaturi si se coc. Dupa ce se racesc se umplu cu fructe din dulceata taiate foarte marunt.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aluat: 420 g.faina, 2 galbenuse, o lingura si jumatate rom, o lingura si jumatate smantana, apa minerala la temperatura camerei; 280 g. osinza, 3 linguri faina, sucul de la o lamiie Mod de preparare: Se face un aluat din ingredientele de aluat. Se framinta, se bate cu sucitorul sau se loveste de planseta. Osinza se amesteca cu cele 3 linguri de faina, si sucul de lamiie. Se fac trei cocoloase. Aluatul se intinde pe planseta, iar deasupra se intinde uniform grasimea. Se impatureste si se da la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Asa desert nu trebuie ratat: Este consistent si usor de preparat.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Minunata reteta asta! O ador ... am facut aseara o portie si ... azi tre' sa fac iar :))) reteta ii apartine Laurei Laurentiu (www.retetecalamama.ro) si am modificat doar borsul, inlocuindu-l cu apa minerala, ca n-am gasit! Daaar, cu toate astea, au iesit GROZAVEEEEE !!!! Multumesc, Laura mea minunata, pentru inca o reteta fabuloasa! Love you pana la adanci batraneti! ? 275 de grame de faina 4 grame drojdie uscata 25 de grame de zahar 1 lingura de apa 1/2 lingurita sare coaja rasa de la o ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Ingrediente: 8 pulpe de pui inferioare 4 catei de usturoi 3 linguri de miere 3 linguri de suc de lamaie 4 linguri sos de soia 2-3 linguri ulei cu ardei iute (sau ulei si chilli) sare Taiati marunt usturoiul si amestecati sosul din ingredientele de mai sus. In acest sos lasati pulpitele la macerat peste noapte. Le puteti gati a doua zi fie prajite, fie la cuptor. Au un gust foarte bun, combinand dulcele cu iutele si sunt foarte-foarte fragede.
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... pachet foi de placinta(aluat fraged nu foetaj), 500 g branza dulce ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com