Cauta in 16.330 retete
2 kg faina 0.6 kg zahar 1\2 pachet unt z, vanilat, es rom, razatura de lamaie si portocala 0.500ml l. batut, 10 oua 250ml ulei, 100 ml smantana drojdie 125 gr nuca 500 gr Mod de preparare: In primul rand vreau sa va spun ca in bucatarie trebuie se fie cald , la fel si ingredientele trebuie sa fie caldute. Faina se cerne de 3 ori Doi pumni de faina se oparesc cu lapte fierbinte. Dupa ce se racoreste, se pune drojdia muiata in lapte cald, se amesteca bine si se lasa la crescut maiaua pana isi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, deoarece se opareste drojdia si nu mai creste aluatul) si o bucatica de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand bine ca sa nu se faca cocoloase. Cand s-a racorit destul, cat sufera mana, se amesteca cu drojdia si apoi se bate bine, pîna se fac basici mari. Se presara putina faina, se acopera cu un servet si se pune la un loc cald sa creasca. In acest timp se freaca galbenusurile, întai...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... nu voiam sa las cuvantul "cozonac" sa troneze, atat de nonsalant ... focul ;) La final, se feliaza cozonacul si se pudreaza cu zahar ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... framantatul pana cand aluatul de cozonac se dezlipeste de pe vas ... tot aerul din aluat. Astfel cozonacul va iesi fraged si pufos ... frumos! In momentul in care cozonacul va ajunge la marginile vasului ... creasca. In momentul in care cozonacul a crescut, se unge cu galbenus ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... alba 180 gr panettone( sau cozonac) 3 linguri rom esenta de rom ... la bain-marie, se sfarama cozonacul si se stropeste cu rom ...
Reţetă de pe bucatariecudragoste.blogspot.com
Ingrediente: 400 g faina 200 g unt de prajitura (cu aroma de vanilie) 250 g zahar 5 oua 100 ml lapte 200 g ciocolata amaruie taiata in bucati mari 1/4 lingurita scortisoara praf de copt 200 g fistic 200 g fructe uscate (eu am folosit caise) 4-5 lingurite coaja de portocala rasa 1 Intr-un vas amestecati untul, zaharul si condimentele, pana ce abtineti o pasta. Adaugati unul cate unul ouale, apoi laptele. Amestecati mereu. 2 In compozitia astfel obtinuta amestecati treptat faina si praful de...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, deoarece se opareste drojdia si nu mai creste aluatul) si o bucatica de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand bine ca sa nu se faca cocoloase. Cand s-a racorit destul, cat sufera mana, se amesteca cu drojdia si apoi se bate bine, pîna se fac basici mari. Se presara putina faina, se acopera cu un servet si se pune la un loc cald sa creasca. In acest timp se freaca galbenusurile, întai...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Maia: Se pune faina intr-un vas si se face o adancitura in mijloc. Intr-un bol se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut si apoi se rastoarna in adancitura. Incet- incet se ia faina de pe marginea vasului si se amesteca cu laptele din mijloc pana se obtine in interior o compozitie de consistenta smantanii.Se lasa la fermentat 30min. Dupa cele 30min se adauga restul de faina, untul topit dar sa fie caldut, ouale, sarea, coaja de portocale, zaharul, ulei. Se amesteca usor, lasand ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sunt fanul cocacelelor Recunosc, toate imi plac! Mai ales regele lor, Prea-pufosul cozonac! INGREDIENTE 1 kg. faina Titan 1/2 l. lapte 300 gr. zahar 4 oua 2 plicuri zahar vanilat 100 gr drojdie 150 ml ulei ciocolata, stafide, rahat, nuca pisata pentru umplutura PLAN DE LUCRU cozonac cu nuca si stafide se prepara mai intai drojdia. [&] Post-ul COZONAC CU NUCA SI STAFIDE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Mai sunt doua zile pana la marea cozonaceala ?, asa ca, fiind o reteta noua, s-a impus testarea. Ca tot e de sezon ? Reteta ii apartine Anytei, o "retetareasa" sau "vlogar de mancare", cum i-ar spune Stefan ?, pe care am descoperit-o de curand. Am ales cateva retete pe care as vrea sa le testez si despre care veti afla cu siguranta. Asadar, sa trecem la treaba! ALUAT: 500 g faina 3 galbenusuri 150 ml lapte cald 100 g smantana 125 g zahar 25 g drojdie proaspata 25 g unt 50 ml ulei 1 lgt....
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... reteta pasca cu aluat de cozonac, compozitia de branza este de ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... , unindu-le la capete. Floarea cozonac de unge cu un galbenus ...
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
... facut..... M-am gandit la Pelincile Domnului, Turtele de Ajun sau versiunea ... ales sa particip cu Pelincile Domnului sau Turtele de Ajun care ... , Din bucataria taranului roman : "Pelincile Domnului, turte de Craciun, turte de Ajun, scuticele Domnului se fac in Ajunul Craciunului. Ele sunt niste ... sfinteste preotul." Asadar pentru Pelincile Domnului aveti nevoie de urmatoarele ingrediente ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Intr-un bol punem drojdia , apa, lingurita de zahar si sarea si amestecam pana cand drojdia se dizolva. Adaugam 1-3/4 cani de faina si amestecam bine. Dupa ce am adaugat faina si am amestecat, acoperim bolul si il lasam intr-un loc usor cald pana cand cantitatea de aluat se dubleaza, proces ce dureaza aproximativ 45-50 de minute. Intre timp amestecam margarina cu restul zaharului pana cand acesta din urma se topeste si se formeaza o crema. Ouale batute le turnam in aluat impreuna cu faina ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Primul aluat: Amestecam intr-un vas micut, drojdia dizolvata in lapte (daca folosim drojdie uscata o amestecam cu faina fara sa o dizolvam), faina si 1 lingurita de miere. Lasam aluatul la dospit 30 minute, intr-un loc caldut ferit de curenti de aer,Al doilea aluat: adaugam peste primul aluat, 100 grame faina si 130 gr lapte caldut si amestecam. Lasam aluatul la crescut pentru 45 minute,Al treilea aluat: mutam al doilea aluat in vasul robotului si adaugam peste el 20 gr zahar. Framantam la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
As vrea sa stiu: oare se fac Parfumuri cu miros de cozonac?
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Istvan joaca sah, e la mutare. Cei din jur nu mai au rabdare. ,,No, ce-ti ie ziua toata, baci? Uite, trece baba cu colacii!". INGREDIENTE pentru aluatul de cozonac secuiesc 500 gr faina 260 ml lapte 7 grame de drojdie uscata 50 gr unt la temperatura camerei 2 linguri zahar 1 ou 1 praf de [&] Post-ul KURTOS KALACS (Cozonac secuiesc) apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com