cornulete scrisori de dragoste
Pagina 3 din 5
Blat: Este un blat cu albusul oparit,de obicei il fac pentru chec,dar s-a potrivit foarte bine si pentru prajitura asta. Se separa ouale.Zaharul cu apa si putina zeama de lamaie se pune pe foc sa fiarba.Se lasa pana cind se topeste zaharul si rezulta un sirop gros. Albusurile se bat spuma tare,peste ele se adauga siropul de zahar fierbinte si se bate in continuare pana la incorporarea totala a siropului. Se adauga galbenusurile pe rand,uleiul si aromele.Apoi faina amestecata cu praful de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se prepara un maiaua amestecând zaharul, 2 linguri faina, drojdia si putina apa calda. Maiaua se lasa la crescut 10 minute apoi se amesteca cu restul ingredientelor cu exceptia brânzei. se framânta un aluat elastic care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Se rup bucati de marimea unui mar, se întind sub forma unui disc de cca.0,5 cm si se taie sub forma unor ,,raze,,. Telemeaua se taie in bastonase potrivite si se învelesc în aluat. Se coc 30-35 minute in cuptorul încins la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare Se dizolva drojdia in cana de apa, pe care o incalzim. Adaugam sarea, zaharul, uleiul si faina. Se framanta un aluat tare. Se lasa la dospit cam 30 minute. Se intinde o foaie subtire; din care se taie triunghiuri; se asaza pe fiecare triunghi cate o bucatica de rahat apoi se ruleaza. Se coc la foc mic pentru 15-20 minute. Le pudram cu zahar si le putem servi in orice perioada fiind o reteta buna si pentru cei care tin post si doresc totusi ceva dulce!
Reţetă de pe retete.eva.ro
600 g faina 200 g nuca macinata 250+150 g zahar praf 2 oua 4 linguri smantana 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt 250 g unt esenta de rom esenta de vanilie coaja de la o lamaie Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga ouale, smantana, nucile, esentele, coaja de lamaie si faina. Se framanta un aluat moalesi se da la rece 1 ora. Se formeaza suluri cu diametru de aproximativ 1cm si lungi de 5-6 cm, se da forma de semicerc. Se aseaza in tava cu hartie de copt si se coc Calde se tavalesc...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
1 pachet aluat foietaj gem, rahat, nuca ... Se taie aluatul in doua cercuri, care se impart in 8 raze fiecare Fiecare raza va primi o lingurita de gem la baza, apoi se va rula si se va aseza in tava 15 min, 230 gr Pofta buna! :))
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Batem albusurile de ou pana obtinem o spuma ferma, adaugam treptat zaharul si amestecam bine cu albusurile batute spuma . Punem coaja si sucul de lamaie , urmata de migdalele macinate si ciocolata rasa, amestecam ingredientele pana obtinem o pasta omogena . Pe tava de la cuptor am pus hartie de copt, iar cu ajutorul a 2 lingurite am facut cate o gramajoara , lasand spatiu intre ele. Optional putem pune pe fiecare gramajoara cate o migdala curatata de pielita maronie : ( un secret pentru a ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cind sa racit se dau cornuletele prin sirop si nuca/cocos ... se va da forma de cornulet. Dupa care se coc la ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... fiecarui patrat si se fac cornulete. Se coc la foc ceva ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... baloane colorate cu mesaje de dragoste pentru ingerii nostrii, iar apoi ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... . Se infasoara in forma de cornulete si se coc la foc ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... rahat colorat zahar pudra tavalit cornuletele coapte * am amestecat totul intr ... zaharul intr-un castron, adaugam cornuletele fierbinti si le amestecam acolo ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... li se da forma de cornulete. Se tapeteaza o tava cu hartie ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se caramelizeaza intr-o craticioara 4 linguri de zahar, apoi se stinge cu putina apa, se lasa sa fiarba incet, pana se topeste tot zaharul si se lasa sa se raceasca. Se framanta faina cu untura (osanza de pe burta), restul zaharului, ouale, zaharul caramelizat, praful de cuisoare si de scortisoara. Se intinde o foaie cu sucitorul, se taie covrigei cu o forma (sau rotunduri cu o gura de paharel), se tavalesc prin zahar tos si se coc la foc moale. - 500 g faina, 2 linguri untura, 250 g zahar, 2...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... ruleaza aluatul pe diagonala formand cornulete. Se ung cu galbenus, se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se face un aluat, se intinde foaia si se taie semilune cu un paharel, se coc 15 min. la foc potrivit si se tavalesc fierbinti prin zahar farin. - 1 pahar smantana, 1 pahar nuca macinata, 1 pachet margarina sau unt, drojdie cat o nuca, faina cat cuprinde, zahar farin. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
In centrul feliei de paine fa cu o forma pentru prajituri sau chiar si pentru oua, o “gaura” in forma de inimioara. Poti sa pui doar forma acolo si sa tai cu cutitul in jurul ei. Unge cu unt ambele parti ale feliei de paine, inclusiv mijlocul pe care l-ai scos. Incinge putin ulei intr-o tigaie, si pune intreaga felie de paine (cu partea decupata la locul ei), acopera tigaia cu un capac si prajeste-o pe o parte pana cand are o culoare aurie. Intoarce painea, scoate partea decupata din...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Millefeuille cu vinete, mozzarella si prosciutto (Egg plant, mozzarella and prosciutto in layers)
Adauga la favorite
... care m-am lipit cu maaare dragoste. Adevarul e ca n-as putea trai ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... imbie la romantism si dragoste trupeasca. Daca dragostea trece prin stomac ...
Reţetă de pe bucatarialuiflorian.blogspot.com
... Gem de prune facut cu dragoste Cel mai reusit gem de ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
"Purtam fiecare o dragoste-n noi, dar eu pentru tine si tu...pentru alta. si focul ne mistuie crunt, pe-amandoi: eu ard pentru tine, tu arzi... pentru alta. Astept un cuvant, astepti un cuvant, dar eu de la tine si tu de la alta, si chipul ti-l vad in somn, delirand, dar tu, in visare, o vezi tot pe alta... Si ce ne ramane sa facem, cand soarta nu stie decat sa dezbine? De ce ne-ar fi teama? Traim doar iubind. Desi tu pe alta, eu totusi... ... ... pe tine!"
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com