Cauta in 17.642 retete
Intr-un castron destul de mare se pune uleiul de masline, drojdia, un praf de sare, laptele putin incalzit peste care se adauga faina cat cuprinde pana se face o coca numai buna de framantat. Se framanta vreo 6 min dupa care se lasa la crescut cat puteti (pana creste considerabil). Dupa ce creste, se imparte aluatul in doua si se intinde cu facaletul in forma rotunda si se pune intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei de masline. Se fac doua tavi si se mai lasa putin la crescut si in...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Incingeti cuptorul la temperatura cea mai mare. Puneti pulpa de porc dezosata si crestata pe o planseta de taiat, cu pielea in jos. Folosind un mojar, o rasnita de cafea sau un bol de metal si un sucitor, zdrobiti semintele de fenicul impreuna cu ardeiul iute si sarea gema, pana obtineti o pulbere fina, apoi adaugati foile de dafin rupte bucatele si zdrobiti-le si pe acestea.Adaugati coaja de lamaie. Presarati acest amestec peste carnea de porc, pe toate partile, acoperind-o complet. Rulati...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Painea asta m-a cucerit complet! Am pregatit-o intr-o dupa-amiaza tarzie si intunericul acesta de toamna m-a luat pe nepregatite. De aceea nu am reusit sa o pozez prea mult proaspata, insa ceea ce m-a surprins a fost ca a treia zi dimineata (cand am facut pozele la sectiuni) painea era in continuare incredibil de moale si ....nici nu mai indraznesc sa spun nimic de aroma! Cred ca este painea ideala pentru micul dejun. In principiu nu mai ai nevoie de nimic pe langa ea! :)) Reteta de paine...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Bradut le-a declarat "cele mai bune paste pe care le-a mancat vreodata" si mie asta imi suna a cel mai frumos compliment. Unde mai pui ca este prima oara cand gatesc midii - aha, sunt tot eu, aia care includea midiile in top of dislikes . M-a convins Bradut sa le mai incerc odata in aprilie ce tocmai a trecut si le-am nimerit bine facute, asa ca am prins curaj. Azi am cumparat si am preparat. Dupa pofte, fara retete, fara inspiratie. Se facea in poftele mele ca midiile erau insotite de niste...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
Un risotto cu adevarat deosebit de toate celelalte, in care gustul somonului afumat da noi intelesuri acestui preparat. O reteta excelenta pentru o cina cu musafiri, alaturi de un vin alb. Portii: 3-4 Timp de preparare: 45 de minute Ingrediente: 350 de grame de orez cu bob rotund (preferabil arborio sau carnaroli) 200 de grame de somon afumat 1 pahar de vin alb sec 1 ceapa 3 catei de usturoi 2 linguri zdravene de unt 800 ml supa de pui 4 linguri de parmezan ras piper negru proaspat macinat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Originar din Milano (Italia)- mai poarta numele de paine de Milano -, panettone isi are originea inca de pe vremea romanilor care indulceau painea cu miere. Este gatit in mod traditional, de Craciun, si in Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile si Peru, inlocuind pe alocuri traditionala roscon de reyes (prajitura regelui). O adevarata industrie cu peste 117 milioane de bucati produse in fiecare an in Italia, cozonacii panettone sunt nelipsiti de pe mesele de Craciun. Portii : 1 panettone (aprox....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... reteta italiana foarte rapida pentru a obtine un pate de somon afumat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Fel simplu si prietenos, cu puternice radacini in satele italiene, pastele cu fasole ( Pasta e fagioli ) sunt un conglomerat de carbohidrati, nascut, cel mai probabil, in vremuri nu tocmai prospere. O reteta care se regaseste, cu diverse variatii, in toate regiunile italiene dar si peste ocean, acolo unde a fost dusa de emigrantii italieni. Portii: 2 Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 700 grame fasole alba fiarta (de preferinta cannellini sau borlotti ) 100 grame paste scurte ( ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Acest mic-dejun a fost o surpriza incredibila. M-am trezit de dimineata cu pofta de ceva bun si am incropit aceasta omleta coapta la cuptor care este atat de colorata, de delicata si de bogata incat iti tine de foame o zi intreaga. Aveti nevoie de 3 oua 100 ml lapte integral (gras) 2 zucchini micuti 1 ceapa rosie 1 ardei gras (sau jumatate - depinde de dimensiuni) 2 catei de usturoi 100 grame Mozzarella Lactitalia busuoic, sare, piper Caliti usturoiul impreuna cu ceapa rosie intr-o tigaie. ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
O reteta simpla si savuroasa, tortellini umpluti cu prosciutto si serviti cu bacon (speck), unt si salvie ( Tortellini con burro e salvia ) au o savoare aparte. Simplu de preparat, aceasta reteta este remarcabila atunci cand e gatita cu paste proaspete. Portii: 2 Timp de preparare: 30 minute Ingrediente: 300 grame tortellini cu prosciutto 180 grame bacon (sau speck) 2 linguri de unt 2 linguri de frunze de salvie tocate mare piper negru macinat 2 linguri de parmezan ras Preparare: Fierbeti ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Mancarurile din burta de vita sunt relativ rare in Europa si au aparut in locurile care au avut un contact indelungat cu populatiile arabe. Pe langa clasicele tuslama si ciorba de burta , va propunem o reteta inedita, originara din Italia. Trippa alla fiorentina (burta ca in Fiorentina/Florenta) este o mancare savuroasa, de casa, care va fi cu siguranta si pe gustul romanilor. Portii: 6 Timp de preparare: 80 de minute Ingrediente: 1,2 kilograme burta de vita prefiarta 3 morcovi 1 ceapa mare 5...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... o combinatie clasica si se pot consuma ca atare sau cu paste ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Vor urma vremuri grele pentru bucataria mea. Mai exact urmeaza mutari (da, la plural) si stiti ce inseamna asta: vasele in cutii, condimentele pierdute prin bagaje, timp mai putin pentru gatit. Asadar sa aveti un pic de rabdare cu mine si daca toate decurg bine, sper ca de la primavara sa ma asez si eu intr-o noua bucatarie, in sfarsit spatioasa :). Pana atunci gatesc prin straini. Dar sa trecem peste aceste aspecte si sa trecem la ce ne intereseaza: retete delicioase! :) Am primit un iepuras...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Ceapa, spalata si curatata, o toci marunt.Chiflele le inmoi in apa rece si le storci bine.Din ceapa, paine, carne, oua si pesmet faci un amestec, iar la urma, adaugi si usturoiul tocat marunt.Pui apoi sare, piper, mustar si boia, dupa gust. Rosiile le oparesti, le decojesti si le tai felii, la fel si branza.Incingi cuptorul la 175 de grade si introduci tava. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Am vrut sa fac paste zilele trecute, ca sa le am in casa pentru zilele cand ni se face pofta. Fiind vorba de o cantitate mai mare, l-am rugat pe Umberto, proprietarul restaurantului Ciao Bella de la noi din sat, sa ma lase sa ma folosesc de sculele de la el din bucatarie. Claro che si! Si iata-ma eu inarmata cu faina si cu oua, ascultand atenta la Umberto cum imi da instructiuni: pui faina toata in malaxor, dar ouale le adaugi unul cate unul, dupa ce le-ai spart intr-o ceasca. Ca sa fii...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
O supa crema de rosii cu arome distincte italiene, dulce acrisoara, picanta si parfumata, servita cu ravioli umpluti cu branza. O adevarata sarbatoare de vara. Portii: 4 Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 800 grame passata de rosii (pulpa de rosii decojite) 2 cani supa de pui 1 ceapa medie 1 ardei iute 2 linguri de unt 2 linguri de faina 1 lingura frunze de busuioc tocate 300 grame ravioli Preparare: Curatati ceapa si tocati-o. Indepartati semintele ardeiului si tocati-l. Topiti...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pulpele dezosate de curcan sunt predispuse pentru a se transforma intr-o friptura delicioasa. In combinatie cu gusturile italiene de usturoi si rozmarin, stropite cu ulei de masline si pudrate cu praf de chili, curcanul se transforma intr-o friptura excelenta. Portii: 4 Timp de preparare: 80 de minute Ingrediente: 1,4 kilograme pulpa de curcan dezosata 6 catei de usturoi 3 crengute de rozmarin 1 lingura rasa fulgi de chili sau boia de ardei iute (optional) 4 linguri ulei de masline 150 ml vin...
Reţetă de pe www.cevabun.ro