Cauta in 21.308 retete
... fructelor sa absoarba aroma siropului. 7. Compotul poate fi pregatit cu o zi ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sigur, este o reteta foarte usoara, insa sunt cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont. Ca ingredinte ai nevoie de 3 kg de fructe, 1 kg de zahar, 3 l de apa, un plic de zahar vanilat. Dupa ce te-ai asigurat ca ai toate ingredientele, urmeaza partea a doua, prepararea . Asadar, pentru inceput scoti samburii fructelor pe care le folosesti (optional) si cureti toate coditele, dupa care le speli si le asezi in borcane, fara sa le presezi. Pasul urmator consta in prepararea siropului, care ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . M-am gandit sa fac un compot. Din doua gutui am obtinut trei borcane cu compot. Compozitie: 2 gutui 125-150 gr. zah a r (eu ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... simplu, fructat, cu origini, nume (compot inseamna? mixtura?) s?i traditie franceze, popular din Belgia pana? in Israel, compotul este un sirop dulce s?i aromat ... mai multe fructe. Reteta de compot de mere este cea mai simpla s?i totodata? rafinata, iar compotul de mere este numai bun sa ... s?i iarna! [note]I?n ta?rile germanice compotul pasat de mere insote?ste ... carne de porc. [/note] Reteta:...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... compoturi . Imi place sa fac compot din tot felul de fructe ... va arat cum fac eu compotul , reteta de baza, pe care ... face diverse variante. Combinatia din compotul de mere si corcoduse de ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Compotul de gutui este incredibil de gustos si aromat, iar ghimbirul ... linguri fiindca nu imi place compotul foarte dulce. Punem la fiert ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Acesta este compotul copilariei mele... Gradina noastra nu a dus niciodata lipsa ... ) am facut, deci, anul asta, compot de prune :) Nu am sa ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Ingrediente : - 1 kg mere - 1/2 litru de apa - 100 g zahar - 2 varfuri de scortisoara - coaja de lamaie rasa - sucul unei lamai -1 lingura de amidon - 50 g unt - un pic de sare Spalati si curatati merele de coaja. Taiati merele in patru, inlaturati cotorul si samburii. Puneti merele curatate intr-o cratita cu apa, zaharul, sarea, scortisoara, caoja si sucul de lamaie, puneti la fiert pe foc domol timp de 40 minute. Presati merele in piureu, adaugati untul si puneti pe foc inca 5 minute, ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... gandit...ca voi face si compot de corcoduse :))) ...dar am facut ... , se curata de codite; pentru compot este bine sa nu fie ... ca e prima oara cand fac compot "la borcan"?! ...sper ca nu ... facut eu :D ...m-a cam doborat compotul asta :))) Compotul e gata cand zaharul s-a topit ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Ingrediente 1 kg prune 1 l apa 5 linguri zahar 2 batoane scortisoara Mod de preparare Se spala prunele, se rup coditele si se pun la fiert cu 1 l apa, 5 linguri zahar si doua batoane de scortisoara. Se lasa pe foc pana se fierb prunele si zeama isi schimba culoarea.Se lasa sa se raceasca si apoi fie se serveste imediat, fie se pune in borcane de 800 gr si se pastreaza pentru iarna.
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... si dau un gust deosebit compotului. Spalam nectarinele, scoatem samburii si ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
1 kg pere, 3 pahare apa, 300g zahar, zeama de la o lamiie, o bucatica scortisoara, 2-3 cuisoare Mod de preparare: Se curata perele de coaja si se taie in patru, apoi se curata saminta. Fiecare bucatica se moaie in zeama de lamiie. In acest timp se pun la fiert zaharul si apa, se adauga perele, scortisoara si cuisoarele. Se lasa sa fiarba acoperit pana se moaie perele. Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. mere, 1 lingura zahar, 1 pahar apa, coaja de lamiie Mod de preparare: Se pune apa cu zaharul si coaja de lamiie la fiert. Merele se curata de coaja si simburi, se taie sferturi si se pun sa fiarba in sirop la un foc mai tare, pana cind se inmoaie, fara sa se sfarime. Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente: - 1 kg. kiwi - 700 ml apa (aprox.) - 180 g.- 200 g. zahar maxim(45 g/ borcan) - 4 borcane + capace cu filet Se curata kiwi de coaja,apoi se trec sub un jet de apa rece,pentru indepartarea pufului ce ramine pe fruct la curatat. Apoi se taie felii,care se aseaza in borcane.Deasupra se pune zaharul. Apoi se toarna apa. Borcanele se inchid bie cu capacele cu filet,apoi se introduc intr-o oala,in care se pune atita apa,cit sa acopere borcanele. Se pun la fiert.In momentrul cind apa ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
600 gr. capsuni congelate, 2 linguri indulcitor, citeva frunze de menta Mod de preparare: Se taie fructele in bucati si se calesc intr-un vas timp de 10-15 minute, dupa care se adauga indulcitorul peste compotul caldut. Mod de servire Se serveste cu menta pe deasupra
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Caisele se spala bine, se desfac in doua, se aseaza cu partea unde a fost samburele in jos in borcane de 800 ml. In fiecare borcan se pun 3-4 linguri de zahar, in functie de cat de dulci sunt fructele, care de preferinte trebuie sa fie mai tari, nu foarte coapte. Nu se inghesuie prea mult fructele pt ca se vor strivi. In fiecare borcan se presara peste zahar un varf de cutit de conservant. Se completeaza cu apa, lasand cam doua degete pana la gura borcanului. Se capseaza sau se leaga cu ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
1/2 kg caise tari, 200 g zahar, 3 pahare apa, 1 lingurita zeama de lamiie Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu zaharul. In acest timp, se curata caisele de pielita si se lasa sa stea in apa rece. Cind zaharul s-a topit, se pune zeama de lamiie si caisele scoase din apa rece. Se lasa sa fiarba la foc mic citeva clocote, luind spuma in timpul fiertului. Mod de servire Se serveste rece.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg coarne, 3 kg pere curatate de coaja si seminte, 1 kg zahar pisat Mod de preparare: Perele taiate felii si coarnele cu simburi se asaza din ajun intr-un vas smaltuit, cu zaharul si se lasa pana a doua zi, cind se pun pe foc sa dea 2-3 clocote. Se toarna fierbinte in borcane si se sterilizeaza in baia de apa sau se pune in paturi groase sa se inabuse.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
prune, pentru sirop: 400 gr. zahar la 1 litru apa Mod de preparare: Prunele proaspete, carnoase, ne prea tare coapte, se pun intr-o sita si se scufunda intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa astfel 1-2 minute, dupa cum au coaja mai groasa sau mai subtire. Imediat ce se scot din aceasta apa clocotita, se scufunda in apa rece. Pielita crapa si prunele se pot curata foarte usor. Prunele curatate de pielita si fara simburi se asaza in borcan, bine indesate. Se toarna siropul fierbinte si se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com