ciulama de bureti
Pagina 3 din 5
Te-ar mai putea interesa:
ciulama, ciulama ciuperci pleurotus, ciulama de ciuperci, ciulama de pui, ciulama de porc, parjoale cu bureti, chiftele de bureti, bureti prun, bureti cu usturoi, bureti laptosi murati iarna
Compozitia Se iau buretii/ciupercile si se toaca marunt, soia se pune la fiert timp de 5 minute apoi se scurge foarte bine de apa, se da ceapa si usturoiul prin razatoarea cea mica, se adauga faina pentru a se lega si condimentele dupa gust. Toate acestea se amesteca bine intr-un bol. Forma Se ia din compozitie cate putin si se da forma preferata piftelutelor. Acestea se pun usor, pentru a nu se desface, in tigaia cu ulei incins. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... - Cozzele, se curata cu un burete sau cu un cutit. Cand ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: 500 gr ciuperci proaspete 3 catei usturoi 1 ceapa sare 200 ml smantana 2 lg faina 200 ml apa o legatura marar o lingurita boia de ardei Mod de preparare: Curatim ciupercile si le taiem dupa plac,eu le laminez. Tocam ceapa si o punem la calit in apa,adaugam ciupercile si lasam sa fiarba impreuna pana ce ciupercile s-au inmuiat.Adaugam usturoiul tocat. Smantana,faina,sarea sau
Reţetă de pe bucatariadenysei.blogspot.com
Ciupercile se curata se spala si se taie in pestisori, se fierb in apa cu sare, apoi se scurg bine. Se infierbanta 150 g unt, se adauga faina, se caleste, fara a se rumeni. Se stinge cu apa in care au fiert ciupercile, se amesteca bine pana ce sosul s-a legat. Se toarna sosul peste ciuperci si se fierbe inca 10 minute. Se adauga smantana, piperul, patrunjelul tocat si se potriveste gustul de sare. La servit, pe fiecare portie se adauga o bucatica de unt si se presara cascaval ras. Se mananca...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-o cratita se incinge putin ulei, in care se pun ciupercile. Se gatesc ciupercile, adaugand la nevoie cateva linguri de apa, pana sunt moi. Se adauga usturoiul si se mai lasa la foc inca un minut sau doua. Se adauga smantana, se amesteca bine, se potriveste de sare si piper si se serveste. Se poate servi ca garnitura la fripturi sau ca sos pentru paste cu usturoi. - 500 g ciuperci de orice fel sau o combinatie de mai multe feluri, taiate felii, 5-6 catei de usturoi, 5-6 linguri smantana,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Loboda verde se fierbe in apa clocotita cu sare, se strecoara si se bate cu mixerul. Se fierbe laptele. Separat, se incalzeste untul, se adauga faina, avind grija sa nu faca cocoloase si sa nu se arda. Se adauga laptele fierbinte si se amesteca pina se ingroasa. Se adauga loboda, se mai da in cateva clocote. La final, se potriveste de sare si se adauga mult marar. Se serveste cu mamaliguta. - 10 legaturi loboda verde, 1 litru lapte, 2-3 linguri unt, 2-3 linguri faina, 2 legaturi marar....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pieptul se taie bucatele si se pune la rumenit cu ciupercile si sarea (dupa gust). Uleiul se freaca la foc mic cu faina pina la omogenizare, apoi se adauga treptat smintina, apoi apa, frecindu-se rapid pina creste (subtire sau gros, dupa preferinta). Se adauga pieptul cu ciupercile si patrunjelul. Se lasa la fiert 30 min., amestecindu-se incet. Se adauga piper si sare dupa gust. E foarte buna cu mamaliguta si un vin sec rosu. - 2 buc. piept pui, 2 cutii ciuperci, 300 g smintina, 3 linguri...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea se fierbe in circa 1 1/2 l apa clocotita, ca sa se coaguleze repede la suprafata si sa ramina sucul in ea, adaugindu-se imediat zarzavat de supa (morcov, telina, patrunjel, o ceapa alba) si o lingurita rasa de sare. In oala obisnuita sau in oala sub presiune, zarzavatul fierbe impreuna cu carnea. Cind carnea este fiarta, se strecoara supa necesara. Intr-o cratita, faina se infierbinta cu untul topit sau cu untdelemnul la foc mic (nu direct pe flacara) numai un minut (fara sa se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... toarna jumatate din cantitatea de ciulama, apoi umputura peste care se toarna restul de ciulama. Se da la cuptor la 180 grade ... dupa ce s-a racit bine. - Pentru ciulama: 100 g ulei, 100 g faina, 1/2 l lapte ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... :)) ...nu uitati nici de delicioasa ciulama de pui , tot pe placul ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... este curatarea midiilor. Cu un burete de inox se curata fiecare ...
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
... aici si reteta video de Ciulama de pui cu ardei copt ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... continuu pana se ingroasa ca o ciulama. Se ia de pe foc ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ele in afara de obisnuita ciulama, tocanita, gratar etc. Asa a rezultat ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... portionat pentru o ciorba si pentru ciulama. am ales ca sa fie ...
Reţetă de pe adrianareteteculinare.blogspot.com
... la abur e o inventie minunata. aluatul e buretos si usor, pufos si se ...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
Un aluat pufos, moale si elastic ca un burete, de unde si denumirea in engleza de spongecake, folosit la prajituri si tarte. Varianta mea e foaaaaaaaaarte simpla si rapida (si ieftina!): 4 oua (albusurile batute separat), galbenusurile se amesteca cu 8 linguri zahar, 6 linguri faina si 4 linguri de apa rece. Se incorporeaza si albusurile cu un praf de copt dizolvat in suc de lamaie si se coace in forma de tarta aprox. 20 min. in cuptorul preincalzit.
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
... un stroganoff. Ar putea fi o ciulama. Cate putin din fiecare si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... Spalam bine cartofii cu un burete de sarma. Se pun intregi ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Dupa salate de vara, Iar s-arata pastele Ce fac foamea sa dispara. O sterg cu buretele.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com