Cauta in 21.294 retete
Se curata merele, se dau pe razatoarea mare si se calesc împreuna cu zaharul si scortisoara. Apoi se da la racit. Pâna se raceste ne ocupam de luat. Într-un castronel punem drojdia sfarâmata cu 2 lingurite de zahar, putina apa calduta si amestecam bine. Pe deasupra punem o lingura de faina si lasam la crescut. Dizolvam zaharul în apa calduta si adaugam peste faina. Apoi punem razatura de la o lamâie, zaharul vanilinat, drojdia crescuta, margarina si le amestecam pâna se omogenizeaza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . Friptura de vita este foarte gustoasa cand e bine rumenita in exterior ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
de astazi incepe votarea la concursul "Festivalului Blogurilor Gustoase" am nevoie de votul vostru dragi cititori asadar daca doriti sa o faceti asta e adresa http://www.gustos.ro/concurs/fbg3/voteaza-deserturi/#competitor_50 atentie mare! se acorda un singur vot pe tot parcursul concursului!!! va multumesc foarte mult!
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... , salate sau sosuri deosebit de gustoase, care vor transforma postul intr ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
M-am gandit sa va arat cam ce mancam noi la pranz in zile obisnuite din timpul saptamanii. Salate cu carne.. Imi plac salatele foarte mult. Dar asta numai dupa ce le-am descoperit adevaratul gust. Pana azi vara priveam salata ca pe o muratura...pe langa cartofi si carne. Acum salata o inlocuiesc cu succes in meniul meu in locul cartofilor. O prefer si fac diferite combinatii cu ce am prin frigider. Si folosesc salata iceberg care e preferata mea. Imi pare rau sa spun dar salata noastra ...
Reţetă de pe biancams76.blogspot.com
Se amesteca faina, zaharul si un vârf de cutit de sare într-un vas încapator, dupa care se adauga ouale batute împreuna cu laptele. Se poate pune si o lingurita de ulei în compozitie, însa este la alegere. Se amesteca încet pentru a nu se forma cocoloase, rabdarea este cheia unor clatite perfecte. Se amesteca întreaga compozitie pâna devine fina, cu o consistenta nici groasa, dar nici subtire. Dupa aceea se începe prajirea, si în functie de rezultat se mai adauga faina ori lapte,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Extrem de hranitoare, soia reprezinta o alternativa excelenta pentru persoanele care prefera sa reduca sau sa elimine consumul de carne. Avand in vedere faptul ca ne aflam in Postul Pastelui, cu atat mai mult sunt cautate retetele din care lipsesc produsele de origine animala. Numeroase studii de specialitate indica faptul ca un consum de alimente care contin proteina de soia poate reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Mai mult decat atat, exista un interes tot mai crescut fata de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Punem intr-un vas ingredientele pentru aluat - 300 g faina, 125 g margarina, 1 lingura de zahar, 1 varf cutit sare, 5 g drojdie, 100 ml vin alb. Framantam pana obtinem un aluat uniform. Apoi il punem sa se odihneasca in frigider. Ca sa obtinem umplura de mac avem nevoie de 175 g mac macinat, 125 g zahar, 15 g miere 10 g stafide, 10 g pesmet (alb) dulce (biscuiti macinati), 125 ml apa, coaja de lamaie, zahar cu vanilie. Punem la fiert apa, mierea si zaharul. Cand au dat in clocot, le luam de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierbe spanacul în apa cu sare si se pune la scurs. Separat, se fierbe telina, morcovul si cartofii (cuburi). Se scurg, se se pun împreuna cu spanacul într-un bol si se blenduiesc, adaugându-se, treptat, si laptele. Se mai adauga ulei de masline si smântâna, dupa gust.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Dupa ce ai pus faina într-un bol mare de sticla, se face în mijloc un loc în care sa pui apa calda si drojdia pe care sa o lasi 15 minute. 2. Apoi se amesteca toate ingredientele, se framânta bine aluatul si se acopera cu un prosop/folie alimentara, lasându-se la dospit într-un loc cald, timp de o ora. 3. Dupa ce aluatul si-a dublat cantitatea se scoate pe un blat de lemn tapetat cu faina, se da forma dorita pâinii în functie de tava pe care ai ales-o pentru copt. Se tapeteaza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata merele, se dau pe razatoarea mare si se calesc împreuna cu zaharul si scortisoara. Apoi se da la racit. Pâna se raceste ne ocupam de luat. Într-un castronel punem drojdia sfarâmata cu 2 lingurite de zahar, putina apa calduta si amestecam bine. Pe deasupra punem o lingura de faina si lasam la crescut. Dizolvam zaharul în apa calduta si adaugam peste faina. Apoi punem razatura de la o lamâie, zaharul vanilinat, drojdia crescuta, margarina si le amestecam pâna se omogenizeaza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Drojdia se dizolva in putin lapte cald, se adauga ouale, un praf de sare, restul de lapte, faina cat cuprinde (cca 400g) si se framanta un aluat ca de paine, care se lasa la crescut. 2. Ceapa se taie pestisori, iar dovlecelul necuratat de coaja se taie rondele. 3. Legumele taiate se calesc in ulei pana se inmoaie putin, se adauga sunca afumata taiata bucatele. Se iau de pe foc si se potriveste gustul de sare si piper. Eu am taiat cateva rondele de morcov, dovlecel, ardei, ceapa si le-am...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Fie ca iti doresti sa tii intreg Postul Pastelui, fie ca preferi sa consideri aceasta perioada de purificare spirituala drept o simpla cura de detoxifiere primavaratica, cert este ca toate gospodinele se orienteaza, pana la sarbatoarea Invierii, spre preparate si meniuri usoare, fara ingrediente de origine animala. Si, de ce sa nu recunoastem, postul reprezinta o excelenta ocazie de purificare sufleteasca si trupeasca, in acelasi timp. Dupa atatea mese grele si imbelsugate din timpul iernii,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taie merele felii, lamâia si ceapa în 4, zdrobeste usturoiul si amesteca-le pe toate cu uleiul de masline si condimentele. Pregateste doua tavi cu hârtie de copt si distribuie în mod egal legumele în ele. Puiul se freaca cu uleiul ramas de la legume, adaugându-se jumatate de lingurinta de sare si înca jumatate de piper. Bucatile de pui se pun printre legume si se lasa 10 minute la cuptor. Dupa 10 minute se întoarce puiul si se mai lasa înca pe atât. Se scoate tava si se introduce...
Reţetă de pe retete.eva.ro
by Alice albinutza Azi la pranz...ce avem? Hmm...niste aripioare crocante, fara grasimi, bunee-bunee, suculente. Poftiti de va serviti! Asadar ingrediente : 12 aripioare de pui 200 ml lapte batut 100 gr pesmet 1 lingurita boia (iute, dar eu am pus dulce, pentru ca am un soricel mititel care gusta de toate si nu-i prieste bine iuteala :P) 2 lingurite seminte de susan 1 lingurita cimbru uscat 3-4 linguri ulei Astfel ca, dragilor, aprindeti cuptorul la treapta 6 sau 200C, in functie de felul ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Iti doresti sa mananci ceva bun, satios, care sa fie apreciat de familie si prieteni deopotriva? Avand diferite umpluturi - carne, ciuperci, smantana sau mirodenii, tarta se transforma intr-o gustare delicioasa atunci cand nu dispui de timpul necesar pentru a lua masa. Totodata, fie ca doresti sa le servesti in timpul unei cine alaturi de familie, ca aperitiv, fie ca le pregatesti pentru un picnic, tartele nu au cum sa-ti iasa decat delicioase. Nu te lasa influentata sau descurajata de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
ZIUA I Pranz: 1. Bors de dovlecei Mod de preparare: fierbe 2-3 dovlecei taiati cubulete in putina apa cu un varf de cutit de sare. Strecoara-i si fierbe in zeama 3-4 fire ceapa verde tocata si 2 linguri de orez. Cand s-a fiert orezul pune dovleceii, 1 cana de bors fiert separat, verdeata tocata si mai da-le intr-un clocot. Stinge focul si presara patrunjel verde. 2. Mamaliga cu ciuperci Mod de preparare: caleste 150 g ciuperci taiate cu un catel de usturoi tocat, o lingurita de ulei de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... votarea la concursul FESTIVALUL BLOGURILOR GUSTOASE si se va desfasura pana ... aici: pt categoria celor mai gustoase mancaruri romanesti: http://www.gustos ... /voteaza-blogul-cu-cele-mai-gustoase/mancaruri-traditionale-romanesti pt categoria ... /voteaza-blogul-cu-cele-mai-gustoase/torturi pt categoria celor mai ... /voteaza-blogul-cu-cele-mai-gustoase/dulciuri-diverse pt categoria celor ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Preîncalzeste cuptorul, unge o tava cu putin ulei sau pune foaie de copt. Înfige pe frigarui crevetii si jumatatile de felii de lamâie. Introdu crevetii la cuptor pentru 5-7 minute, pâna când acestia devin roz si tari. Se topeste untul într-o tigaie la temperatura medie. Se adauga sucul de lamâie, usturoiul, oregano, cimbrul si busuiocul si se lasa pe foc aproximativ aproximativ 2 minute pâna când aromele se îmbina. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Serviti imediat...
Reţetă de pe retete.eva.ro