Cauta in 21.294 retete
... tocator de lemn (binecunoscutul "carpator" ardelenesc sau "fund" regatean sau tocatorul ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... asta:) ), caltabosul, numit regional si cartabos sau calbasi/galbaji, este o specialitate ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
un pui, o legatura patrunjel, o ceapa, boia, piper, sare, 1/4 kg. smantana, o lingura faina Mod de preparare: Se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura). Cind devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat. Se pune puiul, transat bucati si spalat, se lasa sa se inabuse sub capac aproximativ 20 min. Se toarna apa fierbinte peste carne, cat sa o acopere, se sareaza si pipareaza. Cind e fiarta carnea, se face un sos din faina cu apa,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
bostanel, fasole verde pastai, cartofi, rosii, morcovi, ceapa, verdeata - leustean de preferinta, sare si bors la plicule knor, smantana si un ou sau doua Mod de preparare: Ceapa se curata si se taie si se caleste doar putin in ulei, apoi se inabusa peste legumele, dar tot foarte putin si apoi se aduga apa. Se lasa la fiert bine. Cand este gata, se pun si bostaneii si dupa inca un clocot sau doua se adauga sarea si apoi borsul - cam o lingurita de concentrat la litru de ciorbita - si dupa ce...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ceapa se curata si se taie si se caleste doar putin in ulei, apoi se inabusa peste legumele, dar tot foarte putin si apoi se aduga apa. Se lasa la fiert bine. Cand este gata, se pun si bostaneii si dupa inca un clocot sau doua se adauga sarea si apoi borsul - cam o lingurita de concentrat la litru de ciorbita - si dupa ce mai fierbe putin si este gata, se presara din abundenta verdeata tocata cat mai marunt si apoi oul batut cu smantana. Se trage de pe foc. - Bostanel, fasole verde pastai, ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura). Cind devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si taiat. Se pune puiul, transat bucati si spalat, se lasa sa se inabuse sub capac aproximativ 20 min. Se toarna apa fierbinte peste carne, cit sa o acopere, se sareaza si pipareaza. Cind e fiarta carnea, se face un sos din faina cu apa, si se toarna peste carne, se dau doua-trei clocote. Inainte de a se lua de pe foc, se toarna smintina si restul...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
600 g carne tocata de vita, 2 cepe, 3 linguri pesmet, 2 oua, sare, piper, verdeata, 250 g piept ardelenesc sau sunca bacon taiata felii foarte subtiri Mod de preparare: Se face un amestec din carne, pesmet, oua, ceapa taiata marunt si calita, verdeata, sare si piper. Se modeleaza mititei care se infasoara in felii de bacon. Se prajesc in ulei. Se pot coace si in cuptor sau la gratar. Mod de servire Se servesc cu bere rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , un ou, 10 felii piept ardelenesc taiat in 2, sare, piper, 100 ... jumatate din clatite in piept ardelenesc si se aseaza in cratita ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... jumatate din clatite in piept ardelenesc si se aseaza in cratita ... , un ou, 10 felii piept ardelenesc taiat in 2, sare, piper, 100 ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... (S), 10-15 (D). Site web La Ardeleni  -magazin de produse alimentare traditionale ... Piata Pipera). Site: www.la-ardeleni.ro . FB: www.facebook.com/la.ardeleni La Baciu  magazin de produse alimentare traditionale romanesti, specializat ... si din carne, cu specific ardelenesc (mezeluri din fabrica proprie (Salonta ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Peninsula iberica reprezinta pentru ardeleni cam ce reprezinta Grecia pentru romanii ... felii de paine proaspata. Pentru ardeleni e permisa si versiunea cu piure ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... verde si marar, draga nordicilor (ardelenilor si bucovinenilor). Portii: 8 Timp de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... o lingura de marar langa tocatura, ardelenii  invatati cu narav de la ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... mai jos, facuta pe gustul ardelenilor, este usor de realizat de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... nu prea, adaptata pentru gusturile ardelenilor, de acolo dintre munti, unde ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... pentru care romanilor, in special ardelenilor care locuiesc in Spania, le ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... gospodine, ii dau un gust&ardelenesc. Se serveste, cum altfel, cu ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
In dimineata de Craciun am fi tentati sa sarim din nou pe porcarii: jumari, piftie, cartabos. Dar hai sa le lasam deoparte anul acesta si a ne incepem ziua de Craciun cu o reteta mai simpla si mai aromata: waffe cu miere si iaurt si bineinteles, cu dulceata de smochine (multumesc mama soacra) si smochine proaspete. Nu va fie teama sa diversificati putin retetele culinare pentru Craciun si sa incercati ceva nou! Ingrediente: - 3 linguri de unt topit - 1 cana de faina alba -
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... papricas! Si am mancat ca ardelenii, in foisor, in curte, mamaliga ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... ei. Asa se face ca ardelenii care viziteaza Ungaria regasesc in ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro