caltabosi mate oltenesti
Pagina 1 din 4
Iti oferim o reteta inedita de caltabosi, pe care nici cei mai ... editura Paideia. Ingrediente si cantitati: 1 mat gros de porc, bine curatat ... , piperul si coriandrul. Se umple matul (dar nu se indeasa), se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de tocat carne se umplu matele cu amestecul obtinut. Cârnatii se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... (hai ca a fost buna asta:) ), caltabosul, numit regional si cartabos sau ... special din ficat si grasime, caltabosul se deosebeste de aceasta prin ... bogate in gusturi. Secretul unui caltabos bine facut consta in echilibrul ... iubi nucsoara si ienibaharul. Reteta: Caltabos Ingrediente: 2,5 kilograme maruntaie de porc ... timp de 10 minute. Scoateti caltabosii si lasati-i la scurs deasupra ... ....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... felii de cartofi fierti. - 4 carnati oltenesti, 300 g carne de porc, 5 rosii ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Reteta asta am pus-o anul trecut la un concurs de pe Culinar si m-am gandit s-o transfer si aici, sa ramana in analelelelele blogului :D Asa ca o s-o iau cu copi-past :P Ingrediente : 1/2 kg ardei iuti; 3 cepe; 3-4 legaturi de leustean; 4 linguri de sare mare; 1 lingura de zahar; otet cat cuprinde (Nota: frunzele nu fac parte din reteta ) Mod de preparare : Se toaca ardeii. Ideal este sa fie curatati de seminte. Eu am avut o experienta trista prima data cand i-am facut si am stat cu mana ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... cirnati, se umplu intestinele de caltabos, legindu-se la ambele capete cu sfoara subtire. Cind toti caltabosii sint gata, se introduc in ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... fiert maruntaiele. Cand sunt gata, caltabosii se scot si se scurg ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , sau se umplu bucati de caltabosi mai scurte, de 20-30 cm. Caltabosii umpluti se pun la fiert in apa fierbinte si ... : daca sint fierti, iese din caltabos zeama albicioasa, iar daca zeama ... si mai trebuie sa fiarba. Caltabosii fierti se scot intr-un ... la mesele principale, cu mustar. Caltabosii se pot prepara si din ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe jumatate fierte, se pune si ficatul. Orezul se fierbe separat. 150 g slanina se prajeste, apoi se pune si o ceapa la prajit. Dupa ce toate organele si carnea sunt fierte se toaca toate si se amesteca cu slanina prajita, ceapa si orezul. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, maghiran si se framanta bine, avand grija sa nu se sfarme prea tare orezul. - 1 kg orez, 1/2 kg ficat de porc, 1/2 de plaman, 1,5...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... mezel, eu am ales carnaciorii oltenesti pt ca sunt foarte buni ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... tubului pentru cârnati se ruleaza matul pe el si se umple ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Prepara budinca si frisca potrivit indicatiilor de pe ambalaj. Într-un vas de sticla pentru servit, pune jumatate din cantitatea de piscoturi sfarâmate, apoi jumate din cantitatea de budinca, banane, capsuni si frisca. Repeta apoi cu restul de ingrediente astfel încât sa obtii un desert delicios pe straturi. Acopera si pune la frigider pentru câteva ore înainte de a servi. Poti aseza toate ingredientele stratificat într-un vas mare sau în mai multe pahare pentru...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... dupa ce s-au folosit condimentele. Matele sau stomacul se umplu cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... g de castravete, 300 g de carnati oltenesti (sau alti carnati), 5 masline verzi ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... : 5 fire de praz, mezel (cirnaciori oltenesti sau ceva uscat), masline, ciuperci ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Încinge cuptorul la 180 de grade. Întinde pesto-ul de rosii pe fiecare pita în parte si asaza-le pe o tava tapetata cu hârtie de copt, cu partea unsa în sus. Adauga apoi uniform pe pite rosiile, spanacul, ciupercile, brânza feta, parmezanul. Stropeste cu uleiul de masline si asezoneaza cu piper dupa gust. Coace-le timp de 12 minute sau pâna când pita este rumenita si crocanta. Scoate-le din cuptor si taie-le în sferturi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Carnea si costita se spala si se taie bucati. Varza se alege cite una la portie si se curata de cotoare avind grija sa ramina intreaga; se opareste in apa clocotita cu sare si se scurge. Orezul se fierbe pe jumatate in apa clocotita si se raceste. Carnea, costita, ceapa se trece prin masina de tocat. In compozitia obtinuta se adauga sare, piper pisat si orezul. De la fiecare capatina se scoate mijlocul si in locul ramas se pune umplutura. Din aceasta compozitie se umplu capatinile de varza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierb cartofii în apa cu sare aproximativ 25 de minute. Apoi se scurg, se lasa la racit, dupa care se baga la congelator timp de jumatate de ora. Cartofii se taie cuburi si se pun într-un bol mare de salata. Se pune ceapa verde tocata peste. Separat se amesteca uleiul cu otetul, zeama de lamâie, usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oregano, rozmarin si zaharul. Apoi se toarna sosul peste cartofi si se amesteca usor pâna se distribuie în mod egal peste tot. Se serveste imediat sau dupa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pieptul de pui se tamponeaza cu servetele pentru a fi complet uscat. Se pune fiecare bucata între o folie alimentara si se bate pentru a se uniformiza. Se asaza bucatile una lânga cealalta ca sa le poti rula. Spanacul se caleste cu putin ulei de masline si usturoi pâna când se evapora apa. Se amesteca apoi cu brânza si se asezoneaza cu condimentele dorite, dupa gust. Se întinde amestecul de spanac cu brânza peste pieptul de pui, se ruleaza si se asaza într-o tava de chec în care s-a...
Reţetă de pe retete.eva.ro
12 portii Timp de pregatire: 1 ora si 20 min + timp de racire 239 calorii/portie 11,5 g grasimi 1. Se încinge cuptorul la semnul 3/1700 C. Pe gratarul de jos al cuptorului, se aseaza un vas rezistent la flacara – de tip Yena - plin cu apa fierbinte. Se unge cu unt topit o forma rotunda de 20 cm. Se combina untul ramas cu biscuitii si mierea. Se aseaza compozitia, presându-se, într-un strat egal, cu ajutorul unei spatule. Se introduce în congelator, timp de 20 min. 2. Se combina, în...
Reţetă de pe retete.eva.ro