Cauta in 21.294 retete
Este foarte buna si inedita. Utila, fie drept garnitura, pe un platou cu muraturi, fie simpla, alaturi de carne sau mancaruri care merg cu muraturi. Ingrediente: o conopida mare, boabe de piper, o foaie de dafin, marar uscat, sare, apa, otet, o radacina mica de hrean. Preparare: Rupe conopida in bucatele si spal-o bine. Pune buchetele de conopida in borcan, adauga hreanul taiat betisoare, piperul boabe si mararul uscat. Pune la fiert apa, masurata, si adauga cateo lingura cu sare, pentru ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Nu poti sa-ti imaginezi cat este de bun pana nu-l gusti. Pune in borcane mici, astfel incat sa folosesti o data tot continutul. Ingrediente: usturoi, boabe de piper, otet, sare zahar sau miere, un ardei iute mic. Preparare: Curata usturoiul si pune-l in borcane. Adauga ardeiul iute printre cateii de usturoi si boabe de piper. Prepara un sirop din 250 cl apa, 250 cl otet, o lingurita de sare si trei linguri de zahar sau trei linguri cu miere. Fierbe-l si rastoarna-l fierbinte peste usturoi....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente : - ardei grasi - varza (15 g sare pentru 1 kg de varza taiata fidea) Pentru 1 l. de lichid : - 800 ml apa - 200 ml otet de vin alb - 15 g sare - 15 g zahar - 1 lingura de 5 condimente amestecate in proportii egale : piper alb, piper negru, piper gris, piment iute, baie rose Varza se curata de primele foi, se taie in patru si apoi in fidea. Sarati varza, pentru 1 kg de varza - 15 g sare. Amestecati bine si lasati 2-3 ore, pentru a lasa zeama. Scurgeti de zeama. Spalati si taiati...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... ca formula de conservare pentru iarna, sucul de rosii se poate ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ardeii umpluti cu varza, aceste muraturi in muraturi, in care ingredientele isi imprumuta gusturile, combina dulceata verzei cu timbrul proaspat si acidulat al ardeiului. Muraturi in saramura, acesti ardei merg bine cu fripturi de porc, dar si cu ostropelul sau papricasul de pui. Timp de preparare: 30 minute Ingrediente: 7 kilograme de ardei gras, de dimensiuni medii 6 kilograme de varza alba 1 kilogram de morcovi (optional, pentru culoare) 1 legatura frunze de telina 1 radacina de hrean 2 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Dulce acrisoara, discret parfumata, dulceata (sau gemul) de caise este simpla de preparat si ideala pentru prajituri sau tartine. Usor de preparat, dulceata de caise este metoda ideala de a pastra gustul deosebit al acestor fructe. Portii: 6,5-7 kilograme Timp de preparare: 90 de minute Ingrediente: 5 kilograme de caise 2,5 kilograme de zahar zeama de la 2 lamai 1 baton de vanilie (optional) Preparare: Spalati si alegeti fructele. [note]Caisele trebuie sa fie coapte si fara urme de lovituri....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Foarte foarte buna, o minunatie, la fel ca umplutura de la gogosari cu varza si morcov Eu am facut doar cu varza alba Varza rosie : la 1 kg 200 gr varza taiata si cantarita punem 1 lg rasa sare Varza alba : la 3 kg 200 gr taiata si cantarita punem 1lg cu vf sare si 1 lg rasa de sare Sare de muraturi Chimen Morcov Se framanta fiecare tip de varza cu sarea specificata pana se reduce volumul la jumate. Se lasa 24 de ore acoperita timp in care se mai framanta din cand in cand. A doua zi punem 2...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... ies grozave insa si pepenele murat fara alte legume e si mai ... daca se consuma imediat ce s-a murat. Se pune calduta spre fierbinte ... i-am mancat imediat ce s-au murat dupa vreo 10 zile pt ca la mine e cald si nu tin peste iarna. Varianta 1 cu muratoarea la cald : Borcanul nr 1 : super buni, am testat ... scos pe balcon. Varianta 2 cu muratoarea la rece : super buni, am ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... o modalitate ideala de pastrare pentru iarna a fructelor. [note]Desi exista inca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... consum imediat cu saramura la rece iar cei murati pusi pentru iarna cu muratoarea la cald. Peste legumele pregatite in borcan punem saramura ... cat de cald e. Pentru cei murati saramura va fi la cald ... dovlecei impreuna cu castraveti sau alte legume. Varianta II murati pt iarna : Dovlecei Usturoi Bete si marar uscat Frunze de visin ... la 1 l apa facuta la cald...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... metoda de conservare a rosiilor pentru iarna o reprezinta pastrarea lor in bulion ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... . Pt Umplutura Cartofi sau Varza Murata Cartofi (in functie cit cantitate ... -l folosesc la aceasta placina) Varza murata tocata se calesc in ulei ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
Continuand ideea lansata saptamana trecuta (cititi aici primul articol), va propun din nou un meniu economic, potrivit sezonului si bland cu bugetul! :) Probabil ca cea mai buna metoda de a economisi gatind este sa tineti un meniu saptamanal si sa cumparati doar strict ce puneti pe lista si sa construiti meniul in functie de ceea ce aveti deja in casa. De exemplu, in cazul supei recomandate de azi, ea consuma extrem de eficient o mana de mazare congelata ramasa de la o alta mancare, ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... de fasole boabe fiarta -varza murata...cata doriti -o ceapa rosie -patrunjel ... -o tigaie uleiul si adaugam varza murata taiata fideluta si ceapa. Ceapa ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... de dulceata lor si la iarna. Portii: 7,5 kilograme Timp de preparare ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1 1/2 kg gogosari, 1 1/2 ardei, 1 kg vinete, 1 kg ceapa, 1/2 l ulei, 1 litru bulion, 3-4 foi de dafin, piper, sare Mod de preparare: Se curata si se spala ceapa pestisori si se pune cu uleiul sa sticleze. Se adauga apoi gogosarul, ardeiul (curatat de cotoare si seminte si taiat cubulete) si vinetele curatate crude de coaja si taiate cubulete. Se lasa sa se inmoaie bine ardeiul si gogosarul, iar la urma se adauga bulionul, foile de dafin, piperul si sare, dupa gust. Se lasa sa mai dea citeva...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
...tot reteta mamei, si da, tot foarte buna :))) Ingrediente: - 7 kg. castraveti - 150 g. sare grunjoasa - 5 litri apa - boabe de piper - 9 catei de usturoi - morcov taiat rondele - 3 fire de hrean subtiri - 3 bete de marar - cateva frunze de visin Mod de preparare: Se spala bine castravetii (in doua, trei ape). Se taie la ambele capete. Se prepara saramura din apa, sare, piper, marar. Se umplu borcanele cu castraveti (se aseaza in asa fel incat sa incapa cat mai multi). Se pune hrean,...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
1 kg. cartofi, 300 gr. sfecla rosie, 2 gogosari in otet, 2 castraveciori, 200 gr. fasole verde (din conserve), 100 gr. morcovi, 100 g telina, 100 ml ulei, otet, sare Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat, in apa usor sarata, se fierb morcovii si telina si tot separat, sfecla rosie. Se taie toate legumele fierte in cuburi mici, se combina si se asezoneaza cu ulei, otet si sare.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
castraveti mici, frunze de visin, marar uscat, ardei iute, radacini de hrean, otet, sare, boabe de mustar Mod de preparare: Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa sarata, se scurg si se aseaza in borcane sau in butoiase bine spalate, oparite si afumate. La fund, se aseaza frunze de visin si marar uscat, apoi se aseaza castravetii care se indeasa bine. La fiecare strat de castraveti se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com