bread and butter pudding
Pagina 4 din 5
50 gr unt 150-200 gr zahar pudra 2 lingurite coaja de lamaie 2 lingurite coaja de portocale optional 100 ml zeama de lamaie 3 oua la temperatura camerei 50 gr faina cernuta 250 ml lapte Se poate folosi foarte bine si lime, ii da un parfum aparte. Se bate untul la temperatura camerei cu zaharul, coaja de lamaie dupa care adaugi zeama de lamaie treptat, galbenusurile si faina. Amesteci usor dupa care urmeaza laptele. Albusurile se bat spuma.Tapetezi un vas cu unt si-l asezi in alt vas mai mare...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Pe dumneaei draguta asta de tarta (sau quiche, ca sa ne frantuzim putin) am conceput-o special pentru provocarea lunii iulie "Dulce Romanie" . Tare mult mi-a placut tema aleasa de "Simplu si bun", aceea de a alege doua dintre : branza de capra, vanilie si zmeura. Vanilia si zmeura: piece of cake. Branza de capra cu vanilia, hmmmm merg si ele daca folosesti branza dulce. Dar eu am vrut sa fie ceva mai ... exotic, asa ca m-am gandit la branza sarata de capra + zmeura. Si, ca sa raman totusi in...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Minunata mancarea de azi a ajuns in farfurie dintr-un noroc. Si ala chior :P. Adica am vazut eu intr-un magazin niste smochine grasute, moi si nu prea scumpe si m-am gandit sa-mi cumpar vreo cateva ca tare imi era pofta. Ma gandeam la smochinele alea dulci si minunate pe care le mancasem in curte bunicilor sotului meu. Si cum anul asta sarmanul smochin inghetase peste iarna, pofta imi ramasese neindeplinita. Am ajuns acasa, le-am spalat, am taiat una mai zemoasa in jumatate si mi-am bagat ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Avem nevoie de: -carne de porc (sau pui) -zahar caramel dupa reteta Adrianei Nicoleta: am pus la caramelizat 100 de grame de zahar ars pe aragaz pe focul cel mare la flacara mare, atentie la oala, sa nu se prinda; cand s-a caramelizat am luat oala de pe foc si am pus 50 de grame de unt, care incepe sa sfaraie... dupa care caramelul incepe sa se intareasca, se mesteca in continuare si am adaugat 300 de ml de smantana lichida. Caramelul inca mai e un bloc dar se amesteca mereu si se pune pe...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Scroll down for English recipe De multe ori aud de copii care nu mananca fructe. Sau legume. Si de fiecare data le indemn pe mame sa insiste si sa ofere copiilor o varietate cat mai mare de legume, pentru ca nu se stie de unde sare iepurele. Si, in definitiv, gustul se educa, mai ales la varste fragede. Broccoli este, in general, o leguma putin placuta de copii. Dar regula asta nu se aplica baiatului meu. I-a placut broccoli dintotdeauna. A mancat broccoli in toate felurile: fiarta, la...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
LA MULTI ANI de Sf Gheorghe! Tortul e facut special pentru cei care-l sarbatoresc azi pe tatal meu. Eu n-o sa fiu acolo, prin urmare imi pare rau, dar nu va pot arata sectiunea prin el. O sa ma credeti pe cuvant cand o sa va spun ca tortul asta are blat de brownie cremos, alune de padure in crema caramel, crema de mascarpone cu suc de zmeura, iar desupra ganache cremos de ciocolata neagra. Cum vi se pare totul? Cremos, nu? :))) Tort de ciocolata cu crema de zmeura si mascarpone Blat de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Voi ce mai mancati la micul dejun? Acum ca sunt in vacanta si ma trezesc putin mai mult spre pranz, pentru mine micul dejun e cat se poate de frugal. Prefer sa fac ceva dulce (asa il pacalesc si pe fimiu sa nu-si mai puna cereale din alea pline de E-uri si zahar in lapte) si sa-l mananc alaturi de cafeaua neindulcita. Saptamana aceasta a fost randul unor biscuiti cu multa ciocolata amaruie si doua tipuri de alune. Eu am lasat ceva mai mult biscuitii in cuptor, asa ca au iesit putin mai tari,...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe Azi am facut pentru prima oara tortellini in casa. Pentru asta m-am documentat temeinic pe internet, am citit retete si am vazut ceva video-uri. Rezultatul a fost foarte bun, chiar daca ai nevoie de putin mai mult timp decat la pastele simple. Pentru ca am vrut sa fie de post, am umplut tortellini cu varza calita, iar sosul e din rosii. Daca nu tineti post, puteti pune in sos parmezan ras si cateva bucatele de piept tras la tigaie. Ingrediente pentru 3...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Ce avem noi aici? Un tort cu ciocolata si portocale,adica un tort de iarna. Dar nu e numai atat. Acesta e tortul pe care l-am facut pentru Dulce Romanie - Provocarea lunii ianuarie , gazduita de Adina- Mitinita. Este un tort extrem de usor de facut, cu crema curd de portocale si ganache de ciocolata. Ingrediente: BLAT 200 g unt 5 oua 250 g zahar 300 g faina 100 g ciocolata neagra 55%, topita si racita 100 ml suc de portocale CURD DE PORTOCALE 200 ml zeama de portocale 5galbenusuri 1...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Cred ca stiti deja: toti copiii iubesc pizza. Nici al meu nu e mai prejos, asa ca azi a fost zi de pizza la noi in casa. Pentru sotul meu a fost simplu. El ar manca numai pizza cu carnati si cascaval. Blasfemie! N-o sa vada el asa ceva de la mine in veacul vecilor. Prin urmare pt el si fimiu am facut cu mozzarella si prosciuto, pe sos de rosii. Dar eu vroiam cava mai diferit. Putine sanse, ma gandeam, intrucat n-avusesem timp sa trec pe la cumparaturi. Am deschis frigiderul si am cules ce am...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Smoothie bicolor cu leurda, avocado si rosii / Wild garlic, avocado and tomatoes...
Adauga la favorite
Sunt suparata. Foarte suparata! Pai cum altfel as putea fi cand am facut smoothie-ul asta cu atata drag si atentie, apoi am asezat cu grija cele doua straturi in pahar (ca sa nu se amestece), am tras/impins masa ca sa am cea mai buna lumina posibila, am reglat inaltimea trepiedului, am pus aparatul foto pe el, si cand sa-l deschid sa fotografiez .... stupoare! Nu porneste! Si nici nu avea cum, atata timp cat uitasem acasa bateria. :))))) Eram ca un copil caruia i s-a luat din fata bomboana...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Daaaa stiu, azi e luni si lunea nici iarba nu creste, nici sa te dai jos din pat nu vrei, nici chef de a face mancare nu ai... Dar ce te faci cand barbatul/copilul/stomacul personal incep sa vocifereze ca nu mai e nimic prin frigider, ca am ras totul in weekend si acum ce ne facem? Of, si iar trebuie mers in piata, si sacosele alea sunt cam grele chiar daca le duc pana la masina, vaaai si dupa aia trebuie sa urc cu ele trei etaje (ca noi n-avem lift). Doamne, de ce n-au inventat inca ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Pentru azi ceva simplu simplu. Ca am cam obosit de atatea mancaruri sofisticate vezi sa nu :P . Pilaful sarbesc este un fel de mancare destul de cunoscut la noi, care contine, pe langa orez, si multe legume. In principal ceapa, ardei si rosii. Dar puteti sa adaugati si alte legume, dupa preferinta: morcovi, dovlecei, mazare. Puteti s-l lasati veggie, sau asa cum am facut eu ca n-am avut loc de intors de fimiu cu putina carne de pui. Puiul meu a fost de fapt gaina de tara, prin urmare a...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Din cand in cand ne apuca pofta de tarta. Adevarul e ca ne place tare mult aluatul asta nisipos si fraged, mai ales daca e umplut cu crema sarata de branza si legume. De-a lungul timpului am facut astfel de tarte sarate(quiche) umplute cu leurda , sparanghel , ciuperci si chiar cu flori de dovlecel . Azi a venit vremea sa pun dovlecei in tarta mea. Ca sa arate mai frumos am folosit zucchini, care au o coaja de un verde primavaratec. La fel de bine se pot folosi dovlecei romanesti, cu...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Cupcakes umplute cu dulce de leche si ciocolata (Cupcakes filled with dulce de leche...
Adauga la favorite
Scroll down for English recipe Mai stiti cand va spuneam ca am o juma' de tona de dulce de leche? N-am terminat-o inca. Prin urmare, nu m-am putut abtine sa n-o folosesc si la preferatele mele cupcakes. Ce va arat azi e deja a treia tura, pe primele doua nu am mai avut timp sa le pozez ca au disparut rapid. Am pus si niste ciocolata, asa ca toata lumea sa fie multumita. Si pentru ca aceste bunatati pot fi foarte bine servite la masa de Craciun, eu zic ca sunt foarte potrivite si pentru ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Usor, rapid, gustos, aromat. Cam astea ar fi adjectivele legate de retetea asta de creveti. Eu am facut-o intr-o dupa masa, dupa ce m-am intors obosita de la serviciu. Aveam chef de ceva bun, dar nicidecum nu vroiam sa stau prea mult in bucatarie. De fapt, ca sa va spun drept, planuisem asta cu o seara inainte, cand am pus crevetii la dezghetat. Si a doua zi, totul a fost gata in 30 de minute. Iata cum: Creveti cu orez basmatic si busuioc Ingrediente pentru 3 persoane: 18 creveti curatati si...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Mini tarte cu piersici si crema de patiserie / Mini tarts with vanilla pastry cream...
Adauga la favorite
Nu stiu cum e cu poftele la voi, dar pe mine iarna ma apuca inevitabil pofta de piersici. Iarna, frig, fructe proaspete lipsa, prin urmare trebuie sa apelez la compot. Mare noroc am ca in comert compotul de piersici e printre cel mai bun dintre toate. Daca n-ati incercat inca, neaparat s-o faceti. Azi cu felii moi, suculente si aromate de piersica am umplut niste minitarte. Am folosit o varianta foarte simpla si rapida de crema de vanile: crema de patiserie. Crema asta incepe ca una...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Uite ca mai e putin si se termina vara. Calendaristic, pentru ca daca e sa ne luam dupa ce spun meteorologii, si in septembrie o sa fie vreme de balaceala in mare. Dar eu nu stiu daca o sa mai ajung in vreun weekend, asa ca raman cu dorul de mare pana la anu'. De aceea azi m-am hotarat sa recreez o supa pe care am mancat-o de foarte multe ori la mare in Bulgaria: Tarator. E o supa facuta la rece din catraveti si iaurt, fara foc, tocmai buna cand te intorci incalzit si insetat de la plaja. Ca...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Am facut si anul acesta gogosari in otet . De fapt in fiecare an repet reteta asta, pentru ca nu a dat gres niciodata. Gogosarii nu se inmoaie, ci raman crocanti pana anul viitor (daca nu ii mancam inainte). De data asta m-am hotarat sa folosesc cumva si strugurii albi ce zaceau prin frigider, nefiind agreati de nimeni din familie. Doar nu era sa-i arunc! Si mi-am adus aminte ca si mama punea asa, gogosari umpluti cu struguri si erau tare buni. Prin urmare, pe langa reteta simpla, am pus si...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Sunt in vacanta, dragii mei. Finally! Pentru vreo doua luni am terminat cu sculatul la ore fixe si gandurile despre serviciu. Am de gand sa ma relaxez si sa fac doar ce-mi place :))) Daca o sa pot. Pana una alta, v-am facut o inghetatica la masina mea proaspat cumparata (de vreo luna). E una ieftina (am dat cam 100 de RON pe ea), No Name, luata de la Real. Cand am cumparat-o, am zis ca l-am prins pe Dumnezeu de picior. Ma gandeam ca gata, pun ingredientele in cuva si in 20 de minute am ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com