bread and butter pudding
Pagina 3 din 5
Se amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Separat se freaca zaharul cu untul si ouale pâna se omogenizeaza perfect. Se pune compozitia obtinuta peste faina, se adauga bananele pasate bine, si se amesteca împreuna. Se toarna compozitia într-o tava tapetata cu faina si se lasa la cuptor timp de o ora. Dupa jumatate de ora de stat la copt, se pun deasupra nucile si stafidele, însa se pot pune si înca de la început. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Kai Yang with Khao Niao and Som Tam (Pui la rotisor cu orez si salata de papaya...
Adauga la favorite
Ingrediente si cantitati: 1 papaya verde 4 catei usturoi 6 chilli 2 rosii 1/2 cesti fasole verde 2 lingurite de anchovy 1/2 lingurita sare 1/2 ceasca suc de lamaie Orez Spalati orezul. Lasa-ti-l peste noapte in apa care sa-l acopere. Il fierbeti aproximativ 30 minute. Pui la rotisor Puneti puiul la marinat pentru 15 min. Gatiti-l foc incins pentru 45 min. apoi prajiti-l 10 minute. Taiati-l in bucati mici inainte de servire. Salata Papaya Decojiti papaya. Puneti usturoiul si chilly intr-un ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Scroll down for English recipe Anul acesta am facut o supa de dovleac mai deosebita. Are si pui si orez, si e asa de satioasa, ca eu o manac ca fel principal. Ingrediente: 500 g carne de pui (poate fi cu os) 1 ceapa 1 morcov 1 bucata telina 8 boabe de piper negru 1 kg dovleac 10 pastai de cardamom (optional) 1 bucata de praz 50 g unt 4 linguri ulei de porumb 200 g orez sare, piper dupa gust Mod de preparare Mai intai se face supa de pui. Pune carnea, ceapa, telina, morcovul si boabele de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Stiu, friptura de pui cu cartofi e cea mai simpla reteta care poate exista pe fata pamantului. Dar, cum noua ne place tare mult si o fac foarte des, mai ales cand n-am timp de o mancare sofisticata, m-am gandit s-o impartasesc cu voi. Tipul acesta de friptura e foarte versatila, pentru ca o poti aroma de fiecare data cu alceva: ierburi italiene, curry indian, sau simplu cu sare si piper. De data asta am ales combinatia mea preferata: herbes de Provence :) Ingrediente pentru 6 persoane: 1 pui...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe A venit toamna? N-as zice. E asa de cald ca parca vara nu s-ar da dusa. Chiar si piata e plina de fructe de padure. Am gait niste zmeura dulce si parfumata, din care am manufacturat :D rapid aceste caupcakes. Am pus si ciocolata, of course! Va invit la micul dejun cu arome de vara. Ingrediente pentru 24 bucati: 200 g unt 200 g zahar 400 g faina 4 oua 1 pachetel praf de copt (7 g) 200 g zmeura 200 ml lapte 100 g ciocolata amruie, taiata marunt Mod de preparare :...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Biscuiti fragezi cu cocos, ciocolata si migdale (Cookies with coconut, chocolate...
Adauga la favorite
Scroll down for English recipe Am facut biscuitii astia cu nuca de cocos intr- o seara de sambata. Ma saturasem sa mancam dimineata la cafea/lapte biscuiti cumparati. Prin urmare, duminica dimineata rontaiam tacticoasa dintr-unul, cand m-a strafulgerat ideea: pai biscuitii astia sunt asa de buni si fragezi, ca ar trebui impartasiti cu toata lumea care participa la Tea Party -ul lui Emily. Ce ma fac eu, insa, pentru ca temele petrecerii sunt verde lime si roz , iar in tona mea de farfurii,...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Am vrut sa fac paella inca de cand m-am intors din vacanta in Spania . Dar m-am luat cu una- alta si am uitat. Se vede treaba ca ii era sortit sa o fac in vacanta de vara. In paella spaniolii pun diverse ingrediente. Se poate face cu pui, cu fructe de mare, cu carnati, cu legume. Dar, din cate am citit eu, in toate se foloseste sofran. Sofran din ala bun si aromat. Si orez cu bobul mare si rotund, ca cel de risotto. Paella cu creveti si chorizo Ingrediente pentru 3 persoane 200 g orez cu...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Bine v-am gasit, dragilor. Gata vacanta? Pentru mine da. De luni incep serviciul. Deh, ce e bun dureaza cam putin nu? :)))) Si, ca sa mai uit putin de ziua de luni, m-am gandit sa fac ceva dulce. In acelasi timp mi-am adus aminte de tema de luna asta a provocarii Dulce Romanie: lavanda . Nu puteam s-o dezamagesc pe draga mea Catalina si sa nu "Kiss The Cook" luna asta :P Prajitura asta e un fel de clafoutis, dar in loc de lapte se pune smantana. Daca vrei ca prajitura sa fie mai dietetica,...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe Reteta asta de supa cu dovleac si rodie, isi are sorgintea intr-o rodie. De fapt in doua, ca atatea am cumparat de la magazin. Mi se facuse pofta tare cand le-am vazut asa rotunde si rubinii, si nu mai mancasem cam de multisor rodii. Dar, cand am ajuns acasa si le-am gustat, yeak! erau extrem de acre. Nu asa mi le aminteam eu! Prin urmare de mancat in stare pura nu aveam nici o sansa. Trebuia sa le folosesc altfel. Iata cum: Ingrediente (pentru multe portii): 1...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Saptamana asta am fost asa de ocupata, ca n-am avut deloc timp sa scriu postari pentru blog. De luni a inceput, cu Cina Regala, din care nu mi-am revenit 3 zile, apoi azi am copt cateva tavi de muffins pentru copiii mai putin daruiti de soarta. Prin urmare, acum am pentru voi o salata de couscous rapida, ca de, in ultima vreme nimeni nu mai are timp de nimic ;) Ingrediente pentru 4 portii: 2 cani de couscous (care e grau zdrobit mic, nu paste fainoase) 4 cani de apa 1 lingurita sare 3...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Monkey bread - painea maimutelor, desert de origine americana, l-am vazut pe ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Taietei de casa, cu faina integrala si leurda / Homemade pasta with whole wheat...
Adauga la favorite
Luna asta si cea care vine e pentru mine luna leurdei. Plantuta asta care creste salbatic la margine de padure, apare primavara ca sa ne innebuneasca simturile. Are o aroma deosebita de usturoi si poate fi folosita in toate combinatiile pe care vi le imaginati. Ia sa vedem ce am facut eu pana acum: pesto de leurda , supa crema de broccoli cu leurda , placinta cu leurda si branza , supa crema de leurda , quiche cu leurda . Anul acesta le-am facut din nou, dar pentru evenimentul "Dulce...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Reteta asta e urmarea lectiilor pe care le-am primit de la maestrul Tushin, despre care v-am povestit in postul anterior . Mi-a placut atat de mult, incat a fost musai sa fac si eu. Mai intai trebuie sa va spun ca eu nu mananc carne de rata. Nu-mi place mirosul mult prea pregnant de carne. Pana acum o singura alta mancare cu rata m-a mai atras: Cassoulet , care e o tocana frantuzeasca cu fasole boabe, carnati si multe alte bunatati. Pregatita dupa metoda chinezeasca, rata e de asemenea usor...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Cand vii seara acasa de la serviciu si ce-ai mancarea pregatita in week-end s-a sfarsit ieri, e cazul sa treci la treaba sau sa pui mana pe telefon pentru o livrare la domiciu. Asadar daca ai o punga de melcisiori, lapte, branzeturi si sare, printeaza reteta. Ingrediente: 500 grame melcisiori 200 grame branza de vaca 250 grame telemea 100 grame parmezan 50 grame de unt 250 ml lapte 2 linguri de faina pesmet sare, piper si paprika Intr-un vas se pune apa la fiert, cu un praf de sare, iar cand...
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
Recunosc, imi place sa experimentez, Dar tarta asta a iesit vegana dintr-o intamplare. Cumva destinul a vrut sa vada cum ma descurc eu sa fac o tarta gustoasa fara unt si fara oua. Si uite ca am reusit! La coaja de tarta am folosit ulei de floarea soarelui in loc de unt. Coca s-a intins destul de bine si nu s-a lasat la copt. Textura finala nu a fost extraordinar de frageda, dar nici tare n-a fost. In tarta nu am pus nici un fel de crema, ci am facut din rubarba un gem cu care am umplut-o....
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Ingrediente 5 fasii de bacon 6 buc .de cartofi mici rosii taiati cubulete mici 5-6 oua pe care le batem 50 ml de lapte putina sare putin piper 2 linguri de unt ceapa verde taiata marunt de preferinta (sau o ceapa mica taiata fasii subtitri ) Intr-o cratita mai ianlta se va pune cartofii la fiert dar nu prea tare,dupa care se vor scoate si strecura de apa bine ,pe urma se va pune baconul la fript taiat bucatele mici ,pe urma se va scoate pe un servete si se va mai marunti dupa ce se raceste....
Reţetă de pe anca-retetedelicioase.blogspot.com
Scroll down for English recipe Am facut aceste cupcakes pentru doua fete foarte dragute, pe care le cunosc doar virtual din pacate. Kadia organizeaza un concurs culinar, la care tema principala sunt minunatele cupcakes. Puteti si voi participa daca vreti. Ca sa aflati cum, intrati pe blogul Kadiei Cealalta prietena este Emily, careia ii trimit micutele astea ca participare a mea la Tea Party. Ingredientele si modul de preparare sunt aproape clasice, dar exista aici si un element de surpriza,...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Chiar daca nu suntem in post, vara e bine ca din cand in cand sa lasam carnea deoparte si sa gatim mai mult vegetarian. Pana acum, recunosc, am facut doar ardei umpluti cu carne . Era timpul sa incerc si unii umpluti cu legume. Si tin sa va spun ca acestia mi-au placut mult mai mult. Eu am pus destul de multa ceapa si rosii, ca sa le dea dulceata si sa formeze un sos gros si aromat. Si, neaparat, sa nu uitati sa le puneti din abundenta verdeturi. De care vreti voi si din care va plac. Nu ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Fac uneori niste mancaruri sau deserturi de eu insami ma minunez de ce am reusit sa fac. Sa va explic! Cand ma gandesc la un tort bun vad rauri de ciocolata scurgandu-se . Peste el, in el, pe langa el, in farfurioara mea, pe bluza mea (cam da, mananc ca si un copil, se poate citi meniul pe mine). Muuulta ciocolata. Blat de ciocolata, crema de ciocolata, ornat cu ciocolata si tot asa. Si cine ne cunoaste pe mine si Petru stie ca nu am da un tort de ciocolata pe nimic. Ei bine, cu tortul...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Tare lene mi-a fost saptamana asta. Cred ca se trage de la faptul ca sunt in concediu. N-am avut nici un chef sa mai scriu, dar prietenele mele Angelica si Lory ma tot trag de maneca sa le povestesc cum a fost la Milano si la Roma. Si sa pun poze, bineinteles. Ce nu fac eu pentru voi... Iata povestea unui blogger culinar, care a participat la concursul Electrolux si a avut norocul sa castige nu trei zile in Italia, ci o experienta din care isi va hrani sufletul mult timp de acum incolo. Ca...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com