Cauta in 21.294 retete
Începem prin a taia carnea de vita cubulete, asta în cazul în care nu am cumparat deja una speciala pentru gulas. Se caleste ceapa taiata marunt, de adauga boiaua, sarea, carnea si se prajesc câteva minute, dupa care se adauga apa. Se lasa la foc mediu pâna se fierbe carnea, apoi se adauga condimentele, ardeiul, bulionul si cartofii taiati în cubulete. Se fierbe în continuare timp de 15-20 minute si apoi e numai buna de mâncat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... -transilvanean-sarbesc de un arhiduce ungur pe la 1833. puteti citi ...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
...  invatati cu narav de la unguri ca si sarbii si bosniacii ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Un pui romanesc, desigur, insa gatit cu condimente specifice bucatariei si gusturilor unguresti: paprika (boia de ardei), chimen, maghiran. O minunatie de friptura, fripta-coapta pe indelete la cuptor, infasata in hartie de pergament pentru a se patrunde, si desfasata pe final, pentru a se rumeni. Ce e e foarte important e ca puiul sa fie mic. In vest chiar se cresc in nobilul scop al frigerii pe indelete pui de exact 1 kilogram greutate. Portii: 2-4 Timp de preparare: 100 de minute...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , in maghiara) este un desert unguresc de familie, din tara in ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ] Vezi si reteta de gulas unguresc de fasole [/readalso] Reteta: Fabada ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Specialiate ungureasca de capatai, papricasul din piept de curcan, gatit cu amestec de boia de ardei (dulce si iute) de Szeged  cunoscuta ca aurul rosu al Ungariei, este o mancare de casa excelenta pentru pranz sau cina. Servita cu galuste sau, mai romaneste, cu mamaliga, papricasul de curcan va va incalzi ziua. Portii: 4 Timp de preparare: 80 de minute Ingrediente: 1 kilogram piept de curcan fara piele 1,3 litri supa de curcan sau pui 1 ceapa mare 3 rosii (sau 1 cutie de rosii in bulion)...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... mancare! O fi ea de neam unguresc, da' ii strasnica zau asa ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... Sfintei Marii decat a unui chiabur ungur caruia i s-a urat cu carnea. Pentru ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... etala influentele, pe linga gulasul unguresc, clatitele romanesti! Atunci de ce ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... aceasta reteta a fost un blog unguresc. Din pacate nu am pastrat ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... . ,,Mic" dejunurile unguresti Micul dejun unguresc nu e deloc mic. E mare si ... al artei mancatului. Palinka, rachiul unguresc, a carui paternitate nu e pe deplin ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... mancare  clatitele romanesti (sic!), gulasul unguresc si snitelul milanez sunt doar ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... Ardeal, inspirat desigur din cel unguresc, se remarca prin faptul ca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ) cum ii spun ardeleni, din ungurescul szilva (pruna). Gemul asta special ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Versiunea neortodoxa a gulasului clasic (cu cartofi sau galuste), provenita din reformata Ungarie, aceasta mancare pastreaza caracteristicile de baza ale gulasului, caruia ii adauga un iz de fum si boabe de fasole. La fel ca la traditionala noastra fasole cu ciolan, si gulasul cu fasole cunoaste cate bordeie, atatea obiceie, dezbateriile fiind mai ales in jurul carnii folosite (vita sau porc) si a prezentei sau absentei semintelor de chimen. [note]Reteta de mai jos reprezinta o versiune ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Aluat primar ce sta la baza patiseriei, acest aluat simplu este indispensabil pentru prepararea strudelurilor si al placintei (cea de dinaintea foilor de placinta fabricate industrial). Amestec simplu de ingrediente primare, aluatul de strudel cere indemanare si rabdare pentru realizarea dar, mai ales, pentru folosirea foilor subtiri si elastice. Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 500 grame faina 3 linguri ulei 1 lingurita sare 1 ceasca apa calda Preparare: Cerneti faina pe...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... . Inca de la vama cu ungurii, unde soferii de camion isi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... castane. Eu am avut piure unguresc, in ambalaj auriu ca de ...
Reţetă de pe ala-cooking.blogspot.com