Cauta in 21.294 retete
... -un castron si înmoaie foile speciale pentru gullac. Asaza în tava un ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se porneste cuptorul. Se ung fundul si partile laterale ale unui vas de Jena dreptunghiular (sau o tava dreptunghiulara) cu untdelemn. Se amesteca intr-un castron nucile, migdalele, scortisoara si zaharul pudra si se impart in trei portii egale. Se iau patru foi de placinta si se asaza alaturi pe tabla de prajituri. Jumatate din fiecare se unge cu untdelemn, se impatureste in doua si se pune in forma pe lung (aluatul care trece de margini se taie). O portie din amestecul de nuci se intinde pe...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Preincalziti cuptorul la 170 grade C. Turnati 200 ml apa intr-un vas, adaugati zaharul tos si batonul de scortisoara. Puneti vasul pe foc si fierbeti siropul timp de 5 minute, pana se leaga. Lasati-l sa se raceasca. Amestecati fisticul cu zaharul brun, scortisoara si cuisoarele, pana se formeaza o pasta omogena (pentru un rezultat bun, folositi un blender). Ungeti cu unt o tava de copt cu dimensiunea de 20 x 30 cm si asezati o foaie de placinta. Ungeti-o cu unt si asezati deasupra inca o...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Tocati intr-un robot de bucatarie migdalele, caisele, feliile si coaja rasa de portocale. Adaugati 75 g zahar si puneti totul deoparte. Incingeti cuptorul la 180 grade C. Tapetati cu hirtie pergament o tava patrata de copt, cu latura de 20 cm. Ungeti o foaie de aluat cu unt topit, impaturiti-o in doua si asezati-o in tava cu marginile atirnind afara. Procedati la fel cu alte doua foi de aluat, rasucind tava la 180 grade dupa adaugarea fiecarei foi. Puneti jumatate din compozitia de fructe...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava. Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pun in cupe rezistente la caldura ceapa, mezelurile, ardeii, se pun la cuptor, si, spre sfarsit, se adauga bulionul, branza, cascavalul si oul si se mai coace pana e gata oul. - 1 cremwurst sau cabanos, 100 g kaiser sau bacon, telemea, cascaval, ardei din conserva sau cruzi, bulion sau suc de rosii, ceapa, 1 ou pentru fiecare portie. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se prepara o crema de zahar ars din: 4 oua amestecate cu 250 ml lapte si 4 linguri de zahar, se topesc intr-o cratita 5 linguri de zahar, dupa care se tapeteaza peretii vasului cu zaharul topit. Se varsa amestecul cremei in cratita tapetata cu zaharul ars si se pune cratita in alta cratita cu apa rece; amindoua se pun in cuptorul incins si se lasa pina se rumeneste crema. Din celelalte 4 oua , 4 linguri de zahar si patru linguri de faina se prepara un aluat de pandispan: se separa albusurile...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si din nou se presara nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, se unge cu ulei si la fel se presara nuca si tot asa. Deasupra va ramine ultima foaie. Asa crude cum sint, se taie in patrate foile din tava si se pun la cuptor 25 minute. Intre timp, se prepara siropul astfel: se fierb intr-o oala 3 pahare de apa, 3 pahare de zahar si 2 plicuri...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se unge tava cu ulei. Se aseaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se aseaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si se presara din nou nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, procedandu-se la fel. Deasupra se pune ultima foaie. Asa crude cum sunt, se taie foile in patrate (sau alte forme) si se pun la cuptor 30 min. Intre timp, se prepara un sirop astfel: intr-o oala, se pun la fiert apa, zaharul si zaharul vanilinat. Dupa cateva clocote, se ia de pe foc si...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau unt, se astern alte doua foi, care se stropesc la fel, sa nu se lipeasca. Peste cea de-a treia foaie se pune a patra parte din cantitatea de nuci, se combina cu pesmet si fara nici un strop de zahar. Se astern apoi alte 6 foi, se stropesc cu grasime si se presara dupa fiecare cu nuci si cu pesmet. Se adauga alte 2-3 foi, se stropeste cu grasime, inclusiv cea de deasupra....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Parizerul se da prin masina de tocat si se amesteca cu 100 g de unt. Din aceasta compozitie se face o foaie, ca la rulada, care se intinde pe celofan. Cele 6 galbenusuri se freaca cu 100 g unt si se intind peste foaia de parizer. Albusurile fierte tari se taie patratele marunte si se pun peste unt; gogosarul se taie marunt si se pune peste albus. Patrunjelul se pune peste albus, apoi se ruleaza si se pune la rece cel putin 2 ore. - 500 g parizer (sau carne fiarta, caz in care se condimenteaza...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se dau maruntaiele prin masina de tocat cu ceapa marunt tocata, cruda sau putin prajita, uleiul si miezul de la o felie de piine inmuiat in apa. Se adauga sarea, piperul, verdeata, cozile de ceapa verde, ouale batute spuma si se amesteca totul bine. Intr-o cratita unsa cu ulei se asaza prapurul bine spalat in asa fel ca sa acopere fundul, laturile cratitei si sa se reverse peste ele. Se asaza tocatura, se acopera marginile prapurului si se coace la cuptor. Cind este gata, se rastoarna pe ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... . Ingrediente: In afara de martisoarele speciale, cumparate de noi acum cateva ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... veti gasi la raioanele de specialitate din supermarket. Pentru o varianta mai ... ), 60 g somon afumat, 1/2 castravete taiat fisii subtiri. Pentru garnitura: pasta de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... reteta originala se pune o pasta speciala facuta din condimente, dar pentru ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... la capac orice carne, in special de pui sau chiar legume ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Ingrediente: pulpe de pui condiment special friptura pui faina de malai ... peste pui! ;) *** Ingredients: chicken thighs special spice mix for chicken meat ... thoroughly and seasone it with special spices or what you usually ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... g zahar (daca se poate, zahar special pentru dulceata). Livrare la domiciliu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro