Cauta in 21.294 retete
Nimic nu merge mai bine la masa de seara, alaturi de iubitul tau, sau impreuna cu toata familia, ca o supa fierbinte si aromata. Mai ales dupa o zi de munca, la care s-a adaugat vremea rece si ploioasa de toamna tarzie. Daca doresti sa incerci ceva usor la cina, care sa te incalzeasca, prepara o supa satioasa si gustoasa, care va fi apreciata de toti cei cu care vei alege sa o imparti. Supele au avantajul de a fi usoare, nu-ti vor deranja stomacul si legumele din care sunt preparate iti vor...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru ca aceasta este perioada cea mai buna, pietele fiind pline de caise, visine si cirese, iti propun cele mai bune trei retete de prajituri cu fructe. Tarta cu capsune Ingrediente si cantitati pentru aluat: 1 pachet de unt 250 gr faina 1 ou intreg un praf de sare arome Ingrediente si cantitati pentru umplutura: 2 oua intregi 4-5 linguri zahar 2 linguri faina 2 cani lapte 1 baton vanilie, 1 kg capsune spalate si puse la scurs Mod de preparare pentru aluat: 1. Amesteca untul cu faina (in...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 ou, 10 linguri de faina, 400 gr. lapte, sare, ulei, 300 gr. branza framantata, unt, zahat pudra Mod de preparare: Se face un aluat ca de clatite, dar mai gros, din faina, ou, un praf de sare, lapte si 1 lingurita de ulei. Brinza se portioneaza in bucatele de marimea unei nuci. Brinza se pune in aluatul de clatite si se prajesc in ulei placintele mici, cu cite o bucata de branza in ele. Se prajesc pe ambele parti, dupa care se pun pe o farfurie. Deasupa se pune o bucata de unt si se presara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se spune ca din vechile bucatarii imperiale ale Palatului Topkapi din Istanbul, s-a strecurat si pentru muritorii de rand reteta acestui deliciu. Desi istoria nu este destul de clara in ceea ce priveste provenienta acestei prajituri, exista dovezi care arata ca sultanii vechilor timpuri, serveau aceste dulciuri supusilor lor, in timpul Ramadanului. Ca este de origine turca, mongola, bizantina sau romana, ori este umpluta cu nuci, fistic sau alune, stim ca baclavaua este cea mai cunoscuta ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
maruntaiele de la un miel, 2 cepe mari, 2 oua, 1 lingura verdeata tocata, 1 lingura cozi de ceapa verde tocate, sare, piper, 2 linguri ulei, 1 felie piine alba, 1 prapur Mod de preparare: Se dau maruntaiele prin masina de tocat cu ceapa marunt tocata, cruda sau putin prajita, uleiul si miezul de la o felie de piine inmuiat in apa. Se adauga sarea, piperul, verdeata, cozile de ceapa verde, ouale batute spuma si se amesteca totul bine. Intr-o cratita unsa cu ulei se asaza prapurul bine spalat...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 cremwurst sau cabanos, 100 gr. kaiser sau bacon, Mod de preparare: Se pun in cupe rezistente la caldura ceapa, mezelurile, ardeii, se pun la cuptor, si spre sfirsit se adauga bulionul, branza, cascavalul si oul si se mai coace pana e gata oul
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o varza murata de peste 1 kg., 200 gr. ciuperci uscate, 200 gr. cirnati, untura, boia de ardei dulce, sare, piper, o lingurita de faina Mod de preparare: Se desareaza varza, se toaca si se pune la fiert in apa in care a clocotit 20 de minute un ciolan afumat. Intre timp, se fierb foarte bine si ciupercile, care se adauga peste varza si se lasa sa mai clocoteasca impreuna la foc potrivit. Se taie cirnatii in felii rotunde si se pun in acelasi vas cu ciupercile si varza. Se infierbinta 2...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 g parizer (sau carne fiarta, caz in care se condimenteaza dupa gust), 200 g unt, 6 oua fierte tari, un gogosar, patrunjel verde taiat marunt. Mod de preparare: Parizerul se da prin masina de tocat si se amesteca cu 100 g de unt. Din aceasta compozitie se face o foaie, ca la rulada, care se intinde pe celofan. Cele 6 galbenusuri se freaca cu 100 g unt si se intind peste foaia de parizer. Albusurile fierte tari se taie patratele marunte si se pun peste unt; gogosarul se taie marunt si se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/4 kg foi de placinta, 350 gr nuci, 250 gr ulei, 1/2 kg zahar, vanilie Mod de preparare: Se unge o tava cu ulei, se asaza 3-4 rinduri de foi de placinta, fiecare unse cu ulei, apoi peste ele se presara nuci curatate si pisate, amestecate cu 100 gr. zahar. Se acopera cu restul de foi unse fiecare, ca si primele si apoi se taie cu un cutit uns cu ulei fierbinte. Dupa ce baclavaua s-a rumenit, se opareste cu sirop fierbinte preparat din 400 gr. zahar, vanilie si 2 pahare apa.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... ramasa se intinde bine peste baclava si peste marginile intoarse. Baclavaua ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600 g carne tocata de vita, 2 cepe, 3 linguri pesmet, 2 oua, sare, piper, verdeata, 250 g piept ardelenesc sau sunca bacon taiata felii foarte subtiri Mod de preparare: Se face un amestec din carne, pesmet, oua, ceapa taiata marunt si calita, verdeata, sare si piper. Se modeleaza mititei care se infasoara in felii de bacon. Se prajesc in ulei. Se pot coace si in cuptor sau la gratar. Mod de servire Se servesc cu bere rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg. nuci macinate, 30 gr. pesmet. Pentru sirop: 300 gr. zahar, 100 ml rom, 1 pachetel de zahar vanilat, o lamiie, 250 ml de apa Mod de preparare: Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau unt, se astern alte doua foi, care se stropesc la fel, sa nu se lipeasca. Peste cea de-a treia foaie se pune a patra parte din cantitatea de nuci, se combina cu pesmet si fara nici un ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aluat: 250 g faina, o lingura ulei, 1 galbenus, sare, 125 ml apa. Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa 30 min sa se odihneasca. Se separa ouale, albusele se bat spuma tare. Untul, zaharul, sucul de la o lamaie si galbenusurile se amesteca pana avem o masa cremoasa. Quark-ul se amesteca cu smantana si praful de budinca apoi se incorporeaza in masa de galbenuri. Se adauga albusurile spuma tare, stafidele si merele. Se pune compozitia pe foaia de aluat intinsa si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
muschi de porc, ou, faina, sare, condimente Mod de preparare: Muschiul de porc, fasonat, se taie in felii transversale de aprox. 3 cm grosime. Se sareaza si condimenteaza. Feliile se tavalesc alternativ prin faina si ou pana ce se formeaza o coaja consistenta. Se pun la prajit intr-un ceaun cu ulei la temperatura mica (aprox 120 grade), timp de 60 min. Apoi se muta in ulei bine incins pt a se rumeni. Se scurg pe hartie de filtru. Mod de servire Se servesc cu legume gratinate
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg nuci macinate, 1 pachet foi placinta, ulei, zahar, zahar vanilat, o lamiie Mod de preparare: Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si din nou se presara nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, se unge cu ulei si la fel se presara nuca si tot asa. Deasupra va ramine ultima foaie. Asa crude cum sint, se taie in patrate foile din tava si se pun la cuptor 25 minute. Intre...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... ramasa se intinde bine peste baclava si peste marginile intoarse. Baclavaua ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
500 g mandarine din compot, 425 g porumb din conserva, 550 g conserva peste in ulei, 2 cepe mari, 2 lamii, sare, piper, zahar, 6 linguri ulei de masline, busuioc Mod de preparare: Se scurg mandarinele si se taie cuburi. Porumbul se scurge de zeama. Pestele se scoate din conserva si se pune pe o hirtie absorbanta. Se amesteca mandarinele cu pestele si cu porumbul. Se toaca ceapa marunt si se amesteca usor cu restul ingredientelor. Se amesteca sucul unei lamii cu 5 linguri suc din compot si ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 g miere, 250 g zahar, o lingura scortisoara, 400 g faina, un praf de copt, cite 100 g oranjada si citronada, 4 linguri apa rece. Mod de preparare: Se amesteca mierea cu zaharul si cu scortisoara pana avem o masa cremoasa. Se adauga citronada, oranjada si apa si se mai amesteca citeva minute. Se pune faina si praf de copt si se toarna compozitia in tava tapetata cu hirtie de copt.se coace 25-30 min la foc potrivit. Albusurile se bat spuma cu zaharul si se toarna peste prajitura racita...
Reţetă de pe www.retete-bune.com