Cauta in 16.331 retete
Intr-un wok incingem doua linguri de ulei de masline si sotam ardeii taiati fasiute si ustroiul si ghimbirul taiate cubulete mici. Le lasam pe foc doar atat cat sa isi eliberezele aromele. Taiteii ii fierbem pentru in minut in apa clocotita, ii scoatem si ii trecem prin jet de apa rece. Ii adaugam in wok, amestecam si ii lasam 1 minut pe foc. Adaugam sosul de soia. Omogenizam, adaugam ceapa verde taiata pe diagonala si dam deoparte. Punem in boluri si servim.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Procedeul este acelasi ca pentru salata obisnuita de vinete, asa ca începeti prin a coace vinetele pe flacara sau în cuptor, având grija sa le întepati la jumatatea timpului de coacere. Când sunt gata, pasati-le cu furculita sau tocati-le cu o ustensila de lemn. Lasati compozitia la racit timp de 15 minute. Adaugati uleiul de masline si frecati-le bine. Imediat dupa aceea adaugati pasta de susan, lamâia, sarea si piperul. Nu uitati de usturoiul tocat marunt, care se pune spre final....
Reţetă de pe retete.eva.ro
... mei la noi la Cluj) taitei de casa facuti de mama ... dintre ele (pungile) au fost cu taitei lati, iar cealalta cu taitei pentru supa. Taiteii lati i-am facut cu smantana si mazare ... bogate. Bineinteles, daca nu aveti taitei de casa puteti orice fel ... de bine tuturor! Ingrediente - 400 g taitei de casa - 200 g mazare - Cateva ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... de dafin - sare, piper - 400 g. taitei Ingrediente: Baconul se taie fasii ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
200 gr paste 1-2 linguri scortisoara 1 pachet zahar vanilat 2 linguri de unt sau ulei 80 gr zahar 100 gr pesmet Se fierb pastele in apa cu sare si se scurg. Punem o lingura de unt la incins, adaugam pesmetul si lasam la foc mediu amestecand mereu. Cand incepe sa-si schimbe culoarea dam focul mic si il prajim pana se rumeneste. Adaugam zaharul si scortisoara si lasam pe foc sa se topeasca. Strecuram pastele si le amestecam cu restul de unt. Punem pesmetul peste ele si le amestecam usor ca sa...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... smecherie dintr-asta ar fi Bab Gulyas-ul, o varietate a gulasului care ...
Reţetă de pe bucatarialuiflorian.blogspot.com
Ingrediente pentru 5 portii: 300 ml vin de Tokaj 1 lamaie 500 ml vin alb sec 150 ml de frisca 5 galbenusuri 5 cuisoare 100 g zahar putina scortisoara intreaga 15 boabe de struguri Pregatire: Cu ajutorul unui tel se bat 50 ml vin alb cu 3 galbenusuri de ou. Restul de vin alb, 150 ml apa condimentata cu scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie si zahar se fierb, se toarna apoi galbenusurile cu vin. Restul de 2 galbenusuri se freaca cu frisca si se adauga la vinul fiert condimentat. Luand de pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... consistenta, din care se fac taitei cu latimea de 4-5 mm, se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... fasii subtiri, cam de marimea taiteilor. Jumatate din cascaval se da ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Varianta I : cu lapte gras Varianta II : cu lapte praf 1/2 punga paste 1/2 borcan mic de 400 cu lapte praf 2 lgt coaja portocale 2 lgt coaja lamaie 2 lg cu vf zahar pudra vanilat Esenta rom si vanilie Punem vreo 3 l apa la fiert cu putina sare. Cand fierbe punem pastele, coaja de citrice si amestecam mereu sa nu se prinda. Cand au fiert ft bine dizolvam laptele separat in apa calda de la fiert si o adaugam in oala. Punem restul ingredientelor. Pastele vor inghiti din zeama cand se racesc asa...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Gaina curatata si spalata bine se pune la fiert in apa rece cu putina sare, intr-o oala descoperita, la foc potrivit; dupa primul clocot se ia spuma din supa si, cind carnea este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavaturile curatate si spalate si piperul. Se continua fierberea cca 1 1/2 - 2 ore. Cind carnea si zarzavaturile sint fierte, se ia oala de pe foc, se lasa sa se limpezeasca si se strecoara supa. O jumatate din cantitatea de supa se pune din nou sa fiarba impreuna cu taiteii. Cind...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierbe fideaua. Se strecoara, se limpezeste cu apa rece. Brinza de vaca se amesteca cu oul batut, zahar, mirodenii, smintina si apoi cu fideaua fiarta. Se unge o forma cu unt, se pune compozitia, se toarna deasupra ou batut si se da la cuptor. - 250 g fidea, 200 g brinza de vaca, 2 oua, zahar, 50 g stafide, 2 linguri cu smintina, 2 linguri cu unt, coaja de lamiie, vanilie. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se taie sunca cubulete, iar usturoiul - feliute subtiri. Se spala zarzavatul, se curata de coaja (daca e cazul) si se taie: telina si morcovii - rondele, varza si cartofii - bucati potrivite. Se aleg buchetelele de broccoli, iar cotoarele se taie cubulete. Se-ncinge uleiul intr-o oala de supa, se prajesc cubuletele de sunca pana se rumenesc bine, apoi se adauga usturoiul si se caleste pana ce devine sticlos. Urmeaza celelalte legume, care se dunstuiesc si ele circa 2 minute. Se toarna peste...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... fiert legumele si o mana de taitei. Cand taiteii sunt aproape fierti ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... unsa se aseaza foaia de taitei, peste care se pune jumatate ... cu restul de foaie de taitei si se da la cuptor ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cu paine proaspata, cartofi sau taitei. Ingrediente: 50 gr ulei carne ... 400-500 gr ciuperci 6-8 morcovi taitei Caliti ceapa cu carnea de ... ore. Eu am servit cu taitei, dar puteti sa ii mai ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... carne de pui, 1 l bors, 200 g taitei, 3 legaturi: marar, patrunjel si loboda ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... pregateste aluat pentru o foaie de taitei din: 1 ou, 2 linguri cu apa ... sita sau cu maduva. Pentru taitei: 1 ou, 4 linguri faina, 3-4 picaturi de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , 1 galbenus, optional un pumn de taitei sau cuburi de piine alba ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata gaina si se pune la fiert cu apa rece fara zarzavat. Dupa ce a fiert, se scoate gaina pe o farfurie si in zeama se pun taiteii sa fiarba. Cind sint gata se toarna borsul clocotit, gaina taiata bucati, verdeata si loboda taiata. Se lasa sa mai dea un clocot. Acest bors nu se drege. - O gaina, 1 litru apa, 1 litru bors, verdeata, o legatura loboda, sare, taitei. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro