anghinare cu jam n
Pagina 3 din 5
Într-o tigaie-grill foarte bine încinsa, asaza bucatile de vita asezonate cu sare si piper, si lasa-le pâna când se fac mediu sau dupa preferintele tale. Asaza apoi pe o farfurie si lasa sa se raceasca doua minute. Fierbe apoi verdeata în apa clocotita în care ai pus putina sare, pâna ce se înmoaie putin. Cât friptura este înca fierbinte, stropeste-o cu câteva linguri de sos de soia si presara usturoiul, ghimbirul, chilli, sucul de lime si uleiul de masline. Când verdeata s-a...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pâinea învechita, conserva de ansoa si chilli se amesteca împreuna în robotul de bucatarie. Pune o tigaie cu putin ulei pe foc si caleste putin amestecul facut din pâine, amestecând constant. Pune orezul la fiert si foloseste supa de pui în locul apei. Între timp se pun la calit conopida maruntita, ceapa si telina. Când orezul e fiert de jumatate, adauga amestecul din conopida si marunteste conopida cu furculita. La final, dupa ce ai luat de pe foc pilaful, adauga putin parmezam,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-un castron de bat smântâna si oualele cu un praf de sare si piper. Apoi se adauga brânza, spanacul, ardeiul iute, rosiile si spaghetele fierte. În paralel se topeste untul, tapetându-se în acelasi timp tigaia care va fi folosita în cuptor. În aceasta se toarna amestecul preparat mai devreme, pentru ca mai apoi sa fie introdusa la cuptor, unde se lasa pâna când compozitia capata o crusta crocanta pe deasupra. Cu putin timp înainte sa-i stingeti focul de tot, presarati pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Scoate sâmburii si împarte prunele în sferturi, iar apoi amesteca-le cu 100 de g de zahar într-un castron mare. Acopera castronul cu o folie alimentara si pune-l deasupra unei cratite cu apa la foc mic timp de 30 de minute pentru a scoate tot sucul din prune. Strecoara sucul din prune apasând peste ele cu o furculita si ar trebui sa obtii aproximativ 300 ml, însa poate fi diluat cu apa daca mai este nevoie. În 100 de ml de apa clocotita se dizolva restul de 100 de g de zahar si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , rozmarin si cartofi la cuptor (Jamie Oliver) Mai intai de toate ... , rozmarin si cartofi la cuptor (Jamie Oliver) Pui fript cu lamaie ...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
... , vitamina A, calciu, fier si proteine. Anghinarea se poate gasi tot timpul ... de masline; 2 cani miez de anghinarea, gatit sau decongelat; 2 cepe mari ... uleiul intr-o oala. Se adauga anghinarea si ceapa si se gatesc ... 30 de minute, pana cand anghinarea este foarte moale. Se ia ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge cuptorul la maximum. Cresteaza fiecare pastrav de 10 ori pe fiecare parte. Fiecare crestatura trebuie sa aiba 0,5 cm adâncime. Unge pestele cu ulei de masline, condimenteaza cu sare si piper. Umple cavitatea abdominala cu mult patrunjel tocat si cu feliile de lamâie. Asaza pestii pe un grilaj, în tava pentru cuptor. Presara deasupra coaja de lamâie, adaugând în tava si jumatatile de lamâie. Acopera pestii cu cubulete de unt si introdu-i la cuptor, la circa 15 cm fata de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Orezul se trateaza la fel ca pentru pilaf, se spala bine si apoi se pune la fiert în apa cu un vârf de cutit de sare. Vasul, partial acoperit, se lasa pe foc circa 15 minute, pâna se absoarbe tot lichidul. Se da la o parte, dar trebuie avuta grija ca orezul sa ramâna fierbinte pâna la definitivarea salatei. În continuare, dovleceii spalati vor fi feliati si la fel se va proceda si cu ardeii copti. Toate aceste legume se pun într-un vas peste care se adauga sare, piper, otel balsamic...
Reţetă de pe retete.eva.ro
În timp ce se încalzeste cuptorul, pune cartofii curatati si taiati în patru în apa pentru a-i lasa la fiert timp de 8 minute. Scurge cartofii si lasa-i putin sa se usuce si sa se raceasca. Amesteca-i cu restul ingredientelor sau doar varianta simpla cu sare, piper, ulei de masline. Asaza o foaie de copt într-o tava si pune apoi cartofii. Se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute pâna se rumenesc.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge cuptorul la 200 de grade celsius. Unge somonul cu putin ulei de masline si presara un praf de sare si piper, pe dinauntru si pe dinafara. Amesteca feniculul, rosiile, patrunjelul si lamâia cu putin ulei de masline si un praf de sare. Umple somonul cu o parte din acest amestec (cât încape), iar restul pune-l într-o tava pentru cuptor si asaza pestele deasupra. Stropeste pestele cu ulei de masline, presara cu semninte de fenicul si pune-l la cuptor timp de 45 de minute. Serveste...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Folosind un cutit bine ascutit, taie sfecla felii subtiri într-un vas. Adauga sucul de lamâie, un praf de sare si piper, uleiul de masline si otetul balsamic, apoi amesteca-le bine. Asaza somonul afumat pe un platou mare. Împrastie peste el nasturelul, apoi feliile de sfecla, scurse bine de suc. Taie hreanul în bucati mici si adauga-l peste sfecla, apoi toarna sucul de sfecla rosie deasupra. Presara putin piper si ulei de masline si lasa-le putin sa se întrepatrunda. Se poate servi cu o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Se încalzeste în prealabil cuptorul. 2. Se amesteca ricotta cu coaja de lamâie, chilli, sare si piper. Apoi adauga jumatate din cantitatea de parmezan ras si oregano/maghiran. 3. Se curata ciupercile si rupe-le coditele. 4. Se dau ciupercile prin ulei de masline, sare si piper, dupa care se umplu cu amestecul de ricotta si se presara parmezanul ramas. 5. Se dau la cuptor aproximativ 15 minute si se servesc pe un platou cu frunze de salata sau spanac pentru ornament. Credit foto:...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-o tigaie pune ardeiul gras feliat la prajit cu putin ulei de masline, sare si piper. Pune un capac peste si lasa la foc mediu timp de 15 minute, pâna când ardeiul se înmoaie. Ardeiul trebuie gatit într-o maniera lenta, daca vrei sa-i pastrezi aroma intensa. Adauga în tigaie ceapa si lasa pe foc înca 20 de minute. Adauga mai apoi usturoiul si patrunjelul si mesteca în permanenta timp de 3 minute. Gusta si adauga daca e nevoie mai multa sare si piper. Adauga otetul balsamic si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
3 oua 115 g faina 1 lgt praf de copt 140 ml lapte un praf de sare 4-5 lgt zahar * mixam galbenusurie cu zaharul pana se albesc * adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt si sarea - se adauga alternativ, pana la final * albusurile se bat spuma tare, iar la final se incorporeaza in galbenusuri incet, cu ajutorul unui tel, amestecand de jos in sus * cu ajutorul unui polonic mic se ia o cantitate de compozitie si se pune fix in mijlocul tigaii incinse si unse in prealabil cu putin...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... Muschi a la Jamie Un muschi de porc care nu poate da ...
Reţetă de pe dedairis.blogspot.com
Pune într-o tigaie ulei de masline la încins. Când e bine încins, adauga usturoiul, chili, caperele si patrunjelul. Lasa câteva minute, pâna încep sa prinda putina culoare. Adauga feliile de hering file în tigaie si lasa pe foc 2 minute. Vor începe sa se desfaca în bucatele, dar nu te îngrijora. Adauga rosiile si stoarce zeama unei lamâi. Transfera pastele fierte direct în tigaie, împreuna cu putina apa în care au fiert. Adauga untul si amesteca totul în tigaie. Asezoneaza cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Feliile de vânata se pun în tigaia grill si se întorc de mai multe ori pâna când obtii acele dungi negre care le confera o aroma intensa de fum. Pâna când se fac vinetele se amesteca uleiul cu otetul, usturoiul, patrunjelul, menta, sarea si piperul pentru a obtine un dressing în care se pun vinetele calde. Se amesteca bine împreuna pentru ca vinetele sa absorba toate aromele, dupa care se consuma pe felii de pâine integrala prajita.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Unul înmuiat se amesteca bine cu scortioara, nucsoara si coaja de portocala. Din aceasta compozitie, putin se foloseste la unsul tavi în care se va face budinca, iar cu restul de ung feliile de pâine, care mai apoi se taie pe diagonala si se aseaza în vas. În urmatorul pas se bat oul si galbenusurile cu zaharul, peste ele se toarna laptele clocotit si esenta de vanilie, amestecând în continuu, iar toate acestea se toarna, la final, peste feliile de pâine. Vasul în care am asezat...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dulceata de capsuni cu pastai de vanilie (fara conservant) / Strawberry jam with...
Adauga la favorite
Azi incep o serie de retete cu capsuni. Va spun asta de la inceput, ca sa nu incepeti cu "Oare ce o fi cu Brindusa in ultima vreme? Numai capsuni vede in fata ochilor?" Ete, da :) In primavara asta am dat in patima lor. Mi se par asa de aromate si gustoase, ca nu le pot rezista. Prima reteta e cea de dulceata de capsuni. Daca o faceti va rog mult sa nu puneti nici un fel de conservant! Stricati bunatate de dulceata cu toate chimicalele din gelfixuri si altele. Va promit eu ca o sa iasa ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
1 ou o cana de faina cu agent de crestere o cana de lapte * se amesteca toate cu un tel si se fac mini-pancakes in tigaia incinsa in care ati pus un strop de ulei * se intorc atunci cand fac gropite :) * se ung cu dulceata de lapte de la " Bunatati de acasa " si se savureaza cu dragoste :) * va las fotografii care va vor ghida ... prea multe vorbe, pot strica entuziasmul ;) POFTA BUNA! *** ... si manuta fericita ... :)
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com