Cauta in 139.505 retete
Blinele sunt facute sa mearga cu file de peste afumat. Calde sunt minunate cu smantana si cascaval ras, dar se potrivesc si cu siropuri dulci si dulceturi. Iti recomand dulceata de zmeura si pe cea de nuci verzi. Merg alaturi de sote de morcovi , sau de mazare alaturi de varza calita, sau vinete prajite. Ingrediente: 30 de grame de drojdie, o lingurita de zahar, 300 ml de lapte, 300 de grame de faina, o lingurita de sare, 50 de grame de unt, trei oua, ulei pentru prajit. Preparare: pune...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ! Clatite traditionale dulci Clatite traditionale sarate Clatite americane Blinele (clatite) rusesti ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
betisoare rusesti Ingrediente 200 g unt, 300 g faina, 200 g zahar pudra, 4 oua ...
Reţetă de pe www.egustos.ro
Mincare De Vinete Preparata Ruseste Ingrediente 3 vinete potrivite, A? kg rosii, 3 cepe ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
3 vinete potrivite, 1/2 kg rosii, 3 cepe, 1 morcov, 3 ardei grasi, 1 patrunjel, 1 telina, 1 lingura marar si patrunjel verde, 1 capatina usturoi, 2 linguri faina, 4 linguri ulei, 1/2 lingurita zahar, sare Mod de preparare: Se spala vinetele, se scoate cotorul si se taie in rotogoale de grosimea unui deget. Se presara cu sare si se lasa astfel 1 ora. Fiecare felie se scurge bine, se usuca cu un servet perfect curat si uscat, se tavaleste prin faina si se prajeste in ulei la foc moderat, pe ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... sunt o creatie frantuzeasca cu rime rusesti ce exploateaza atractia dintre cele ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... si caviar, aceste mini clatite rusesti, sunt una dintre cele mai ... aperitive pe masa banchetelor aristocratice rusesti. Mici, cat o imbucatura, pufoase, de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... bucate a Elenei Molokhovet  o legenda a bucatariei rusesti  in 1861. Reteta continea bucati ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... literaturii SF, are origini proletare rusesti, pentru ca asta inseamna rusescul ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... si caviar Aceste mini clatite rusesti sunt una dintre cele mai ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Reteta: Cozonaci rusesti Ingredientele retetei culinare: => 1 kg faina; => 8 galbenusuri; => 250 g unt topit; => 1 lingura ulei; => 1 lingura miere; => 1 pahar lapte; =&a ...
Reţetă de pe www.retetelebucatarului.ro
File de peste sarat in ulei 3 buc se mai numeste Matias(de la Ocean Fish in Romania), sau orice file de peste marinat/sarat care va place Franzela alba 1 buc Unt 30 g Pasta de tomate 1 linguri Pasi de urmat 1 Franzela se taie felii groase de 1 cm grosime apoi se taie marginile - in asa fel ca sa fie exact de marimea fileurilor care le-ati cumparat. 2 Feliile de paine se rumenesc pe o tigaie fara ulei, pe ambele parti. 3 Intr-un bol puneti untul moale si pasta de rosii. 4 Cu o furculita mixati...
Reţetă de pe www.lalena.ro
Timp de preparare: 1 ora (complexitate redusa) Ingrediente: 250 gr faina sare 3 oua 30 gr unt sau margarina Rama, topit(a) 70 ml lapte 25 gr drojdie dizolvata in 90 ml lapte cald Mod de preparare: 1.Se cerne intr-un vas faina cu sarea.Se adauga ouale, untul/margarina topit(a) si 70 ml lapte si se amesteca.Se adauga drojdia dizolvata in 90 ml lapte cald (aprox. 10-15 minute) si se amesteca pana se obtine un aluat mai gros decat cel clasic de clatite.Se lasa aluatul sa se odihneasca 30 minute....
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Chefir 500 ml sau lapte batut/iaurt/sana Oua 1 buc Zahar 3 linguri Sare 1 lingurite Bicarbonat de sodiu 1 lingurite stins cu 3 linguri de otet Apa clocotita 100 ml Faina alba calitate superioara 4 pah de 250ml Pasi de urmat 1 Intr-un bol se masoara jumate de litru de chefir si se bate 1 ou. 2 Apoi adaugati sarea, zaharul, bicarbonatul stins si amestecati bine cu telul compozitia. 3 Se adauga faina, amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase. 4 Trebuie sa va iasa un aluat ca smantana mai ...
Reţetă de pe www.lalena.ro
Se cerne intr-un vas faina cu sarea.Se adauga ouale, untul topit si 70 ml lapte si se amesteca.Se adauga drojdia dizolvata in 90 ml lapte cald (aprox. 10-15 minute) si se amesteca pana se obtine un aluat mai gros decat cel clasic de clatite.Se lasa aluatul sa se odihneasca 30 minute. Se periaza tigaia cu unt si se incinge la foc potrivit.Se prajesc clatitele in tigaie, periind din cand in cand tigaia cu unt.Pentru o clatita se pun 2 linguri.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Lapte de vaca 750 ml Gris 30 g Unt 50 g Sare 0.5 lingurite Zahar 1 lingurite Oua 4 buc Faina alba calitate superioara 125 g Praf de copt 0.5 lingurite Ulei de floarea soarelui 1 linguri Apa minerala 150 ml sau apa clocotita fierbinte - asa parca mi s-au parut si mai bune/fragede Arome 0.5 lingurite Puteti folosi vanilia, scortisoara, rom, etc - orice va place. Pasi de urmat 1 In primul rand se fierbe grisul cu lapte astfel: Se pune 500 ml de lapte la fiert - cand incepe sa fiarba, adaugati...
Reţetă de pe www.lalena.ro
Framantam un aluat maleabil din ingredientele pentru prajiturele. Avem grija ca faina sa o punem putin cate putin. Cand nu mai intra ne oprim pentru a obtine un aluat usor manevrabil. Daca dorim cu alune le punem sub forma de pudra. Punem pe tava de copt o hartie pergament si facem prajiturelele in forma de bilute. Eu le-am facut mai maricele fiecare face cum doreste. Le trecem prin zahar pudra si le asezam pe tava de copt. Le dam la cuptor la 175 grade pana se rumenesc. Pentru ca eu am...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Am inceput cu aluatul pe care binenteles ca l-am pus in masina sa se faca. se incalzeste laptele si se amesteca cu zaharu , se adauga 1,5 cup de faina in care ati adaugat drojdia si sarea. Astea se amesteca bine cu mana sau cu mixerul apoi se pun pe masa cu restul de faina si se framanta aluatul, eu am adaugat pe rand in masina cata faina a fost nevoie. Se pregateste si amestecul de carne( grija sa nu fie rece carnea , sa ajunga cam la temperatura camerei ). Intre timp aluatul a crescut ...
Reţetă de pe www.culinar.ro
Ingrediente: pt. blat: -7 oua -300g zahar -6 linguri apa -2 linguri cacao -1/2 pachetel praf de copt sau un varf de cutit bicarbonat de sodiu; pt. crema: -2 galbenusuri -3 linguri faina -350ml lapte -200g zahar pudra -2 plicuri cu zahar vanilat -un pachet de unt pt. finisare: -cca 100g nuca de cocos rasa. Preparare: Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu apa. Se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul, se bate din nou, apoi se pun galbenusurile amestecate...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... : Sunt "indragostita" de aceste clatite rusesti... asa ca le pregatesc destul ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro