Cauta in 109.961 retete
In cuva masinii de paine am pus faina,facand o gropita la mijloc,in care am pus drojdia inmuiata cu putin lapte caldut.Am lasat putin,pana a inceput drojdia sa spumeze. Am adaugat ouale batute bine cu zaharul si sarea,untul topit si laptele.Am lasat masina sa-si faca treaba. :) Aluatul se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime si se taie patrate. Pe mijlocul lor se imparte umplutura de branza. In continuare,fiecare patrat se aduna catre mijloc,in forma de plic si se strang marginile,sa nu iasa...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... si am pus branza sarata si am rulat.. asta nu-s poale-n brau :D.. ci urmatoarele.. Am mai intins o foaie si am taiat patratele ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Pregatim maiaua: Amestecam drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita de zahar si putina faina atat cat sa acoperim drijdia. Lasam la loc caldut sa creasca. ( zece min) Galbenusurile le frecam spuma cu sarea si zaharul, apoi adaugam maiaua cu drojdie si faina. Framantam in jur de 20 de minute si adaugam si uleiul. Mai framantam cinci minute si apoi acoperim si lasam la crescut o ora la loc caldut. Intindem foaia nu foarte subtire si facem placintele . Punem compozitia de branza si adunam ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... metoda de lipire a aluatului se mai cheama in popor Placinta POALE´N BRAU. Dar dupa aceasta metoda se prapara placinte din aluaturi preparate ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Un simbol al voluptoasei bucatarii moldovenesti. "Niste placintele sarate sau dulci ce si-au pus ,nitam -nisam (si degeaba! ) poalele-n brau"...:))) Cele sarate se servesc calde cu smantana,inainte de masa, iar cele cu umplutura dulce- cu miere alaturi ,pudrate cu zahar, pentru sfarsit.
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
... a fragezi aluatul si a coace placinte moldovenesti prin prajire sau coacere la ... de grasime mai mare de 70 % si mai mult. Placinte moldovenesti "POALE,N BRAU " preparate din acest aluat . Se pot prepara si altfel de ...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com