Cauta in 138.439 retete
Aluatul: faina se rastoarna intr-un lighenas, se face o gaura in mijloc, se pune drojdia si se amesteca cu putina apa calda pana se dizolva, impreuna cu un pic de faina pana se formeaza maiaua.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Ouale frecate cu sarea, zaharul inmuiat in lapte, smantana, esenta si zaharul vanilat se rastoarna peste faina.Cand toate s-au omogenizat se pune untul topit, si incepem sa framantam adaugand treptat ulei. Se lasa la crescut cca. o ora, la loc caldut....
Reţetă de pe www.bucataras.ro
In cuva masinii de paine am pus faina,facand o gropita la mijloc,in care am pus drojdia inmuiata cu putin lapte caldut.Am lasat putin,pana a inceput drojdia sa spumeze. Am adaugat ouale batute bine cu zaharul si sarea,untul topit si laptele.Am lasat masina sa-si faca treaba. :) Aluatul se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime si se taie patrate. Pe mijlocul lor se imparte umplutura de branza. In continuare,fiecare patrat se aduna catre mijloc,in forma de plic si se strang marginile,sa nu iasa...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Poale in brau sunt de fapt niste placinte moldovenesti cu branza dulce deosebit de ... placinta nu se dezlipeste, si astfel obtinem forma de poale in brau. Placintele cu branza se pun intr-o tava de teflon ...
Reţetă de pe www.culinar.ro
Aluatul Pentru aluat, se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa compozitia sa creasca intr-un loc cald; Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se fac spuma si apoi se adauga drojdia si faina si se amesteca. Se framanta acest aluat aproximativ 20 de minute si apoi se adauga uleiul sau untura calduta; Aluatul trebuie lasat o ora sa creasca dupa care se intinde o foaia de placinta, nu foarte subtire; Se portioneaza in patrate mici...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... si am pus branza sarata si am rulat.. asta nu-s poale-n brau :D.. ci urmatoarele.. Am mai intins o foaie si am taiat patratele ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Pregatim maiaua: Amestecam drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita de zahar si putina faina atat cat sa acoperim drijdia. Lasam la loc caldut sa creasca. ( zece min) Galbenusurile le frecam spuma cu sarea si zaharul, apoi adaugam maiaua cu drojdie si faina. Framantam in jur de 20 de minute si adaugam si uleiul. Mai framantam cinci minute si apoi acoperim si lasam la crescut o ora la loc caldut. Intindem foaia nu foarte subtire si facem placintele . Punem compozitia de branza si adunam ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... metoda de lipire a aluatului se mai cheama in popor Placinta POALE´N BRAU. Dar dupa aceasta metoda se prapara placinte din aluaturi preparate ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... , moldovenii aceasta specialitate este PLACINTA "POALE^N BRAU " Este o denumire , venita din ... unde a venit aceasta denumire de POALE?^N BRAU " . Pe vremuri, la sate ... la coate si isi ridica poalele rochiei din stanga sau dreapta ... sortului, ce era legat la brau. Sau de ex. doua vecine ... acasa, si cand imi ridic poalele^n brau , si cand fac"...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... intelegeti din poze. Cealalat foaie am facut-o pachetele ca poalele-n brau moldovenesti, si am facut si o tarta: d Si tot imi mai ramasese ... intelegeti din poze. Cealalat foaie am facut-o pachetele ca poalele-n brau moldovenesti, si am facut si o tarta: d Si tot imi mai ramasese ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... a fragezi aluatul si a coace placinte moldovenesti prin prajire sau coacere la ... de grasime mai mare de 70 % si mai mult. Placinte moldovenesti "POALE,N BRAU " preparate din acest aluat . Se pot prepara si altfel de ...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
Un simbol al voluptoasei bucatarii moldovenesti. "Niste placintele sarate sau dulci ce si-au pus ,nitam -nisam (si degeaba! ) poalele-n brau"...:))) Cele sarate se servesc calde cu smantana,inainte de masa, iar cele cu umplutura dulce- cu miere alaturi ,pudrate cu zahar, pentru sfarsit.
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com