Cauta in 77.244 retete
Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot. Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut. Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald alte 15 minute( desi nu are drojdie) Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui pinten, asa ca in imagine. In mijlocul rombului facem cate o fanta tot cu pintenul , pe unde vom scoate...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca oul, galbenusurile zaharul, sarea, smantana, laptele, coniacul, apoi se adauga treptat faina pana se obtine un aluat omogen moale si elastic. Se intinde aluatul in foaie subtire, se taie fasii cu latimea de 2 cm si o lungime de cca 10-15 cm. Se innoada ca sa fie mai spectaculoase si se rumenesc in baie de ulei bine incins. Cand sunt frumos rumenite si crocante, se scot cu o spumiera, pe prosoape absorbante pentru a se indeparta surplusul de grasime. Se servesc pudrate cu zaharul...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare: Se incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina in castron, si in mijloc se pune zaharul, sarea, galbenusul, oul intreg si esenta. Se framinta aluatul pina este potrivit de moale, se acopera cu un prosop si se lasa sa stea o ora si jumatate. Se intind foi de 4 mm grosime, se taie fisii dreptunghiulare, se face cite o taietura pe mijloc, prin care se trece rasucit o jumatate din acest dreptunghi. Se...
Reţetă de pe www.pofticiosi.ro
Ingrediente Un ou intreg, 2 galbenusuri, 100 ml smintina, 30 g unt, 20 ml rom, un virf de cutit sare fina si faina cit cuprinde, 2-3 linguri cu rom. Mod de preparare Se obtine un aluat ca de taietei, putin mai moale, care se poate intinde in foaie, cu usurinta. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si, apoi, aluatul se framinta pe masa, ca si foaia de taitei, indoindu-l mereu sub podul palmei, de la margine inspre mijloc, ca sa se incorporeze cit mai mult aer. Cind este gata (daca...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
... ulei, se pun pe rand minciunile, se intorc pe partea cealalta ...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
... ulei, se pun pe rand minciunile, se intorc pe partea cealalta ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Minciunele Ingrediente 2 1/2 pahare de faina, 3 galbenusuri, 1 lingura zahar, 2 linguri coniac sau ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Minciunele Ingrediente Faina 600 g galbenusuri 5 buc smantana 200 g zahar tos 25 ...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Minciuni Ingrediente 250 gr faina, 3 oua, 2 linguri ulei, o lingura rasa zahar ... ulei, se pun pe rand minciunile, se intorc pe partea cealalta ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
... se fac alte rondele sau minciunele.Dupa ce sint gata toate ...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
... pot face si gogosele sau minciuni din acest aluat. Se scot ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... pot face si gogosele sau minciuni din acest aluat. Se scot ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
... , de duminica tihnita in familie, minciunele  un soi de gososi mai ... pentru a-l innoda la mijloc. Lasati minciunele formate sa mai creasca10-15 ... minciunelele cu zahar pudra vanilat. Minciunele se servesc fierbinti, calde sau ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... jos. Daca vrem sa obtinem o minciunea simpla ramanem la optiunea unei ... taietura si obtinem forma de minciunea ce se vede in maginea ... (mijloc si dreapta). pentru a obtine minciunele duble alegem varianta celor doua ...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
Timp de preparare: 30 minute (complexitate redusa) Ingrediente: 2 oua 2 galbenusuri 2 linguri(40g)cu zahar pudra 2 linguri(50g)cu smantana putina sare 500 g faina 500 g untdelemn zahar pudra. Mod de preparare: Se amesteca bine ouale cu zaharul,se adauga smantana,sare si faina si se framanta totul pana se obtine un aluat potrivit de moale.Se intinde o foaie,se taie forme variate si se pun in untdelemn fierbinte sa se coaca.Se intorc pe ambele parti,sa se rumeneasca uniform.Cand se scot din...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... pic sa creasca. Iar pentru minciunele cu ajutorul unui pinten se ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute (complexitate medie) Ingrediente: 500g faina 6 oua 200ml iaurt 250 ml ulei 1 esenta rom 100 g zahar 10g sare putin gem (la alegere) Cirese confiate 200g zahar praf Mod de preparare: Intr-un vas se pun 5 oua intregi si un galbenus, iaurtul,zaharul,esenta, sarea, se amesteca, apoi se adauga faina si se framanta un aluat mai vartos. Se intinde o foaie subtire (cam 2mm), care se taie in rondele de trei dimensiuni. Se cresteaza marginea rondelelor in 5 locuri,...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
250 gr. faina, 50 gr. de unt, 100 gr. zahar, 1 galbenus, 1 ou intreg, 1/2 l lapte, o lingurita drojdie, un varf de cutit de sare, 2 lingurite esenta de vanilie sau de rom, zahar tos Mod de preparare: Se incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina in castron, si in mijloc se pune zaharul, sarea, galbenusul, oul intreg si esenta. Se framinta aluatul pana este potrivit de moale, se acopera cu un prosop si se lasa sa...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... ! PUBLICITATE Savurati cu placere " Reteta Culinara : Minciunele " Va dorim " Pofta Buna ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Timp de preparare: 1 ora (complexitate redusa) Ingrediente: 23/4 pahar faina 1 lingura de zahar 5 galbenuse 4linguri smintana 1lingura de coniac 1lingura esenta de vanilie sau zahar vanilat cu gust de scortisoara(cui ii place). putina sare 1/2 pahar zahar vanilat sau un sirop de zahar 50 gr de susan. ulei ptr prajit (baie de ulei) Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul smintina si coniacul zaharul vanilat si putina sare.Se toarna din faina mereu pina se face un aluat nu ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro