Cauta in 49.777 retete
Se amesteca oul, galbenusurile zaharul, sarea, smantana, laptele, coniacul, apoi se adauga treptat faina pana se obtine un aluat omogen moale si elastic. Se intinde aluatul in foaie subtire, se taie fasii cu latimea de 2 cm si o lungime de cca 10-15 cm. Se innoada ca sa fie mai spectaculoase si se rumenesc in baie de ulei bine incins. Cand sunt frumos rumenite si crocante, se scot cu o spumiera, pe prosoape absorbante pentru a se indeparta surplusul de grasime. Se servesc pudrate cu zaharul...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot. Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut. Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald alte 15 minute( desi nu are drojdie) Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui pinten, asa ca in imagine. In mijlocul rombului facem cate o fanta tot cu pintenul , pe unde vom scoate...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare: Se incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina in castron, si in mijloc se pune zaharul, sarea, galbenusul, oul intreg si esenta. Se framinta aluatul pina este potrivit de moale, se acopera cu un prosop si se lasa sa stea o ora si jumatate. Se intind foi de 4 mm grosime, se taie fisii dreptunghiulare, se face cite o taietura pe mijloc, prin care se trece rasucit o jumatate din acest dreptunghi. Se...
Reţetă de pe www.pofticiosi.ro
Ingrediente Un ou intreg, 2 galbenusuri, 100 ml smintina, 30 g unt, 20 ml rom, un virf de cutit sare fina si faina cit cuprinde, 2-3 linguri cu rom. Mod de preparare Se obtine un aluat ca de taietei, putin mai moale, care se poate intinde in foaie, cu usurinta. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si, apoi, aluatul se framinta pe masa, ca si foaia de taitei, indoindu-l mereu sub podul palmei, de la margine inspre mijloc, ca sa se incorporeze cit mai mult aer. Cind este gata (daca...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
250 gr. faina, 50 gr. de unt, 100 gr. zahar, 1 galbenus, 1 ou intreg, 1/2 l lapte, o lingurita drojdie, un varf de cutit de sare, 2 lingurite esenta de vanilie sau de rom, zahar tos Mod de preparare: Se incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina in castron, si in mijloc se pune zaharul, sarea, galbenusul, oul intreg si esenta. Se framinta aluatul pana este potrivit de moale, se acopera cu un prosop si se lasa sa...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... ulei, se pun pe rand minciunile, se intorc pe partea cealalta ...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
... ulei, se pun pe rand minciunile, se intorc pe partea cealalta ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 galbenusuri, 3 oua intregi, 2 lingurite zahar, 2 lingurite rom, 2 lingurite ulei, faina cat se cere (circa 250 g), sare. Se face un aluat mai indesat din doua galbenusuri, trei oua intregi, zahar, ulei si faina cat se cere. Se framanta aluatul si se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca. Se intinde apoi o foaie subtire, se taie cu rotita dintata fasii de 6  7 cm lungime pe 2 cm latime (in lipsa de rotita se pot taia si cu cutitul). Se face o crestatura in lung, la mijloc, prin care se ...
Reţetă de pe www.reteteonline.com
Minciunele Ingrediente Faina 600 g galbenusuri 5 buc smantana 200 g zahar tos 25 ...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
2 1/2 pahare de faina, 3 galbenusuri, 1 lingura zahar, 2 linguri coniac sau rom, 1 lingura smantana, 1/4 lingurita sare, 1/2 pahar lapte, 1/4 kg grasime pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca lapte, smantana, galbenusuri, zahar pudra si sare, se adauga coniac sau rom si turnind treptat faina, se framinta cu mina un aluat putin mai moale decit cel de taitei. In loc de lapte si smantana se pot pune 2 linguri unt. Se intinde o foaie subtire ca pentru taitei, se taie fisii late de 4 cm si ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... se fac alte rondele sau minciunele.Dupa ce sint gata toate ...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
... pot face si gogosele sau minciuni din acest aluat. Se scot ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , de duminica tihnita in familie, minciunele  un soi de gososi mai ... pentru a-l innoda la mijloc. Lasati minciunele formate sa mai creasca10-15 ... minciunelele cu zahar pudra vanilat. Minciunele se servesc fierbinti, calde sau ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... jos. Daca vrem sa obtinem o minciunea simpla ramanem la optiunea unei ... taietura si obtinem forma de minciunea ce se vede in maginea ... (mijloc si dreapta). pentru a obtine minciunele duble alegem varianta celor doua ... si retete culinare. aluat dospit , minciunele , retete panificatie patiserie , Retete traditionale ... 13:01 Bunica imi facea minciunele din astea si le spunea ... si eu reteta!...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
... ! PUBLICITATE Savurati cu placere " Reteta Culinara : Minciunele " Va dorim " Pofta Buna ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Mod de preparare: Se obtine un aluat ca de taietei, putin mai moale, care se poate intinde in foaie, cu usurinta. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si, apoi, aluatul se framinta pe masa, ca si foaia de taitei, indoindu-l mereu sub podul palmei, de la margine inspre mijloc, ca sa se incorporeze cit mai mult aer. Cind este gata (daca se taie aluatul, se observa in interiorul lui basicute pline cu aer), se aduna aluatul ca o minge, se acopera cu un servet sau cu o foaie de naylon,...
Reţetă de pe www.pofticiosi.ro
Ingrediente necesare Materii prime (cantitate bruta pt. 10 portii) : faina 0,700 kg; oua 0,200 kg; smantana 0,200 kg; vanilina 0,000125 kg sau zahar vanilat 0,010 kg; razatura de lamaie 0,015kg; ulei 0,150 kg; zahar farin 0,100 kg; sare 0,005 kg. Gramaj pt. o portie de produs finit : 150 g. PROCES TEHNOLOGIC Operatii pregatitoare Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Zaharul farin se cerne si se amesteca cu vanilina sau zahar vanilat. Faina se cerne pe planseta, se...
Reţetă de pe www.retete-online.com
Minciunelele se servesc reci, iar alaturi de ele poate fi servit si diferite sosuri sau dulceturi.
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
... viata, vinovate ar putea fi minciunile, multe derivate din mituri sau ... dietetica. Dar cele mai multe minciuni le inghitim cand e vorba de ... zahar brun sau miere! Doua minciunele dulci pe care le consumam ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... Tutlus e o semi-minciuna, nu e vorba despre coaste ci garf, dar erau ...
Reţetă de pe aphextwinz.wordpress.com