Cauta in 120.043 retete
Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot. Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut. Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald alte 15 minute( desi nu are drojdie) Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui pinten, asa ca in imagine. In mijlocul rombului facem cate o fanta tot cu pintenul , pe unde vom scoate...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare: Se incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina in castron, si in mijloc se pune zaharul, sarea, galbenusul, oul intreg si esenta. Se framinta aluatul pina este potrivit de moale, se acopera cu un prosop si se lasa sa stea o ora si jumatate. Se intind foi de 4 mm grosime, se taie fisii dreptunghiulare, se face cite o taietura pe mijloc, prin care se trece rasucit o jumatate din acest dreptunghi. Se...
Reţetă de pe www.pofticiosi.ro
Ingrediente Un ou intreg, 2 galbenusuri, 100 ml smintina, 30 g unt, 20 ml rom, un virf de cutit sare fina si faina cit cuprinde, 2-3 linguri cu rom. Mod de preparare Se obtine un aluat ca de taietei, putin mai moale, care se poate intinde in foaie, cu usurinta. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si, apoi, aluatul se framinta pe masa, ca si foaia de taitei, indoindu-l mereu sub podul palmei, de la margine inspre mijloc, ca sa se incorporeze cit mai mult aer. Cind este gata (daca...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
... ulei, se pun pe rand minciunile, se intorc pe partea cealalta ...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
... ulei, se pun pe rand minciunile, se intorc pe partea cealalta ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Minciunele Ingrediente 2 1/2 pahare de faina, 3 galbenusuri, 1 lingura zahar, 2 linguri coniac sau ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Minciunele Ingrediente Faina 600 g galbenusuri 5 buc smantana 200 g zahar tos 25 ...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Minciuni Ingrediente 250 gr faina, 3 oua, 2 linguri ulei, o lingura rasa zahar ... ulei, se pun pe rand minciunile, se intorc pe partea cealalta ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
... se fac alte rondele sau minciunele.Dupa ce sint gata toate ...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
... pot face si gogosele sau minciuni din acest aluat. Se scot ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... pot face si gogosele sau minciuni din acest aluat. Se scot ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
... jos. Daca vrem sa obtinem o minciunea simpla ramanem la optiunea unei ... taietura si obtinem forma de minciunea ce se vede in maginea ... (mijloc si dreapta). pentru a obtine minciunele duble alegem varianta celor doua ...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
... o alta reteta de aluat pentru minciunele. O voi face si pe aceea ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... , de duminica tihnita in familie, minciunele  un soi de gososi mai ... pentru a-l innoda la mijloc. Lasati minciunele formate sa mai creasca10-15 ... minciunelele cu zahar pudra vanilat. Minciunele se servesc fierbinti, calde sau ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Timp de preparare: 30 minute (complexitate redusa) Ingrediente: 2 oua 2 galbenusuri 2 linguri(40g)cu zahar pudra 2 linguri(50g)cu smantana putina sare 500 g faina 500 g untdelemn zahar pudra. Mod de preparare: Se amesteca bine ouale cu zaharul,se adauga smantana,sare si faina si se framanta totul pana se obtine un aluat potrivit de moale.Se intinde o foaie,se taie forme variate si se pun in untdelemn fierbinte sa se coaca.Se intorc pe ambele parti,sa se rumeneasca uniform.Cand se scot din...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... mai intalnim sub denumirea de “minciunele”. Le prajim in ulei incins ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... pic sa creasca. Iar pentru minciunele cu ajutorul unui pinten se ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute (complexitate medie) Ingrediente: 500g faina 6 oua 200ml iaurt 250 ml ulei 1 esenta rom 100 g zahar 10g sare putin gem (la alegere) Cirese confiate 200g zahar praf Mod de preparare: Intr-un vas se pun 5 oua intregi si un galbenus, iaurtul,zaharul,esenta, sarea, se amesteca, apoi se adauga faina si se framanta un aluat mai vartos. Se intinde o foaie subtire (cam 2mm), care se taie in rondele de trei dimensiuni. Se cresteaza marginea rondelelor in 5 locuri,...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Se bat bine ouale cu zaharul pana se topeste, apoi se incorporeaza treptat margarina, untura, sarea, bicarbonatul, coaja de lamaie si laptele. La sfarsit se adauga faina, cat sa fie un aluat usor de framantat. Se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie cu pintenul sau cu cutitul dreptughiuri sau romburi. Se taie la mijloc 1 cm si se rasucesc. Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc. Se pudreaza cu zahar praf.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... se taie forme clasice de minciunele sau alte forme care va ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro