Cauta in 138.931 retete
Ingrediente Un ou intreg, 2 galbenusuri, 100 ml smintina, 30 g unt, 20 ml rom, un virf de cutit sare fina si faina cit cuprinde, 2-3 linguri cu rom. Mod de preparare Se obtine un aluat ca de taietei, putin mai moale, care se poate intinde in foaie, cu usurinta. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si, apoi, aluatul se framinta pe masa, ca si foaia de taitei, indoindu-l mereu sub podul palmei, de la margine inspre mijloc, ca sa se incorporeze cit mai mult aer. Cind este gata (daca...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
Mod de preparare: Se obtine un aluat ca de taietei, putin mai moale, care se poate intinde in foaie, cu usurinta. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si, apoi, aluatul se framinta pe masa, ca si foaia de taitei, indoindu-l mereu sub podul palmei, de la margine inspre mijloc, ca sa se incorporeze cit mai mult aer. Cind este gata (daca se taie aluatul, se observa in interiorul lui basicute pline cu aer), se aduna aluatul ca o minge, se acopera cu un servet sau cu o foaie de naylon,...
Reţetă de pe www.pofticiosi.ro
... ulei, se pun pe rand minciunile, se intorc pe partea cealalta ...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
... ulei, se pun pe rand minciunile, se intorc pe partea cealalta ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Minciunele Ingrediente 2 1/2 pahare de faina, 3 galbenusuri, 1 lingura zahar, 2 linguri coniac sau ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
aluat pentru uscatele (minciunele) Ingrediente Un ou intreg, 2 galbenusuri, 100 ml ...
Reţetă de pe www.egustos.ro
Minciunele Ingrediente Faina 600 g galbenusuri 5 buc smantana 200 g zahar tos 25 ...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
... se fac alte rondele sau minciunele.Dupa ce sint gata toate ...
Reţetă de pe www.egustos.ro
... se fac alte rondele sau minciunele.Dupa ce sint gata toate ...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
... pot face si gogosele sau minciuni din acest aluat. Se scot ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... rapid? Incearca reteta noastra de minciunele! - 250 ml smantana lichida 300 ... zahar pudra Mod de preparare Minciunele 1 Amesteci ingredientele foarte bine, pana ...
Reţetă de pe www.ghid-culinar.ro
Se face un aluat ca pentru taitei, elastic sa fie usor de intins. Se intinde o foaie subtire aproape ca pentru taitei. Se fac decupeaza si se fac minciunele ca in imagine. S prajesc repede. Se pun in ulei 5-6 minciunele deodata. Se dau cu zahar pudra. Ies vreo 120 de minciunele.
Reţetă de pe www.culinar.ro
... o alta reteta de aluat pentru minciunele. O voi face si pe aceea ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... , de duminica tihnita in familie, minciunele  un soi de gososi mai ... pentru a-l innoda la mijloc. Lasati minciunele formate sa mai creasca10-15 ... minciunelele cu zahar pudra vanilat. Minciunele se servesc fierbinti, calde sau ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Se amesteca ouale cu tuica, vinul, zaharul, sarea si se bat impreuna Se toarna peste faina. Se pune untul moale si apoi coaja rasa de la lamaie Se incorporeaza tot si aluatul obtinut se lasa la "odihnit" jumate de ora. Aluatul pt. taiat rondele sa fie usor de dat prin masina, se da prin masina la cea mai mare grosime, apoi la cea mai mica Taiem fasii si facem fundite. Prajim in baie de ulei. Se scot pe hartie de bucatarie. Cand sunt reci se pudreaza cu zahar.
Reţetă de pe www.culinar.ro
Timp de preparare: 30 minute (complexitate redusa) Ingrediente: 2 oua 2 galbenusuri 2 linguri(40g)cu zahar pudra 2 linguri(50g)cu smantana putina sare 500 g faina 500 g untdelemn zahar pudra. Mod de preparare: Se amesteca bine ouale cu zaharul,se adauga smantana,sare si faina si se framanta totul pana se obtine un aluat potrivit de moale.Se intinde o foaie,se taie forme variate si se pun in untdelemn fierbinte sa se coaca.Se intorc pe ambele parti,sa se rumeneasca uniform.Cand se scot din...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
... mai intalnim sub denumirea de “minciunele”. Le prajim in ulei incins ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... pic sa creasca. Iar pentru minciunele cu ajutorul unui pinten se ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Se amesteca toate ingredientele si se framanta, la inceput cu lingura, apoi bagam mana in functiune, pana se obtine un aluat nelipicios, nu f moale dar nici f tare. Se intinde o foaie de 4-5 mm, si se taie romburi, crestandu-se pe mijloc, intorcandu-se unul dintre colturi prin taietura, obtinandu-se astfel o forma rasucita. Se incinge uleiul, insa pe un foc domol, si se imbaiaza minciunelele. Cand sunt coapte, se scot pe un servetel absobant, se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu...
Reţetă de pe www.culinar.ro
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute (complexitate medie) Ingrediente: 500g faina 6 oua 200ml iaurt 250 ml ulei 1 esenta rom 100 g zahar 10g sare putin gem (la alegere) Cirese confiate 200g zahar praf Mod de preparare: Intr-un vas se pun 5 oua intregi si un galbenus, iaurtul,zaharul,esenta, sarea, se amesteca, apoi se adauga faina si se framanta un aluat mai vartos. Se intinde o foaie subtire (cam 2mm), care se taie in rondele de trei dimensiuni. Se cresteaza marginea rondelelor in 5 locuri,...
Reţetă de pe www.wikifood.ro