Cauta in 21.294 retete
... zona Bucovinei, preparatul se cheama "balmos"si este foarte gustos. Ingrediente ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Branza se amesteca cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat, 80 de grame de zahar si smantana.Clatitele se umplu cu amestecul de branza, se impacheteaza ca sarmalele si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, presarand fulgi de unt si pe deasupra (sau vase individuale cu cate doua clatite).Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de 120 de grame de zahar si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... deschide magazinul H&M la Iulius Mall Cluj ! De fiecare data cand ieseam ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... imprastiate" sau de Varza a la Cluj, am incercat-o si am gasit ... cand pentru Varza ca la Cluj utilizam varza taiata marunt dulce ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... e cel mai bun kebap din Cluj, din lume si din univers ... mancam un kebap bun in Cluj. Despre Donner Kepap, nu neaparat el din Cluj ci in general, trebuie sa stiti ca e o mancare ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... parc destul de cunoscut din Cluj  Parcul Engles, intr-o zona foarte ... (aka Tulip Inn) din Faget, Cluj, cu ocazia organizarii unui alt ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... 2 etape: Etapa Bucuresti si Etapa Cluj-Napoca. La fiecare etapa este ... septembrie 2010 are loc etapa Cluj-Napoca  Cupa Polus Center. Mai ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Imi place zama de salata la nebunie si astept an de an sa apara salata ca sa ma pot bucura de ea. Reteta e pur ardeleneasca, cu faina, cu lapte, cu smantana, adica exact asa cum trebuie sa fie o zama de salata verde. Nu are alte legume sau zarzavat, asa cum am vazut intr-un episod al Master Chef-ului romanesc ca se recomanda a se prepara. Nu nu si nici nu am mai auzit de asemenea varianta pana la emisiunea cu pricina. In fine, reteta o am de la mama, bunica si tot asa. E o reteta foarte ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... personal! Fie ca locuiti in Cluj sau sunteti in trecere in ... Ardeleana se afla in centrul Clujului, in Complexul Sora Shopping Center ... se mananca foarte bine in Cluj. Ce o sa mancam? Aperitiv  2 feluri ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
...sau sarmale imprastiate cum spun piticii mei pt avem nevoie de: 1,5 kg varza murata 500g carne macinata de porc sau amestec porc-vita 2 cepe 100g orez 200ml smantana 200g carnati afumati, kaizer... sare, piper, cimbru, pasta de rosii sau boia, foi de dafin.,... Varza daca este prea acra sau sarata se spala si se stoarce bine in pumn apoi se toaca marunt. Intr-o cratita punem 3 linguri de ulei si calim varza, condimentam cu piper, foi de dafin,cimbru, boia sau pasta de rosii. La nevoie mai...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Dragelor si dragilor, Mai m-am gandit (vorba reclamei): draga de Laura a organizat concurs , iar draga de mine s-a gandit sa participe. Nu-mi imaginez eu acum ca voi castiga, dar pentru ca mancare tot trebuie sa fac si pentru ca pusesem ochii de ceva vreme pe reteta asta , m-am gandit sa o fac si eu si sa v-o arat si voua, cu ingaduinta Laurei. Mari tangente n-am prea avut eu de-a lungul timpului cu bucataria (pardon, cuina :D) ardeleneasca (decat am beneficiat cand eram mica de prajiturile...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
600 g carne de porc, 2 linguri untura, o ceapa, 150 g orez, o ceasca mare de smantana, 1 kg varza murata, sare. Mod de preparare: Carnea, impreuna cu ceapa taiata marunt, se inabuse intr-o lingura de untura pana se inmoaie. Varza se caleste in restul de untura, adaugind cite putina apa. Orezul se fierbe complet in apa cu putina sare.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o varza acra mijlocie, o ceapa, 750 g carne macra, 4 linguri untura, o ceasca de smantana, sare, piper, 1/2 ceasca de orez Mod de preparare: Se prajeste cu untura si putina ceapa carnea data pe masina si se inabusa turnind cite o lingura de apa. Se toaca potrivit de marunt varza si se inabusa putin. Se unge o cratita cu o lingura de untura, se pune un rind de varza, unul de carne, o lingura de smantana, se continua alternind varza, carnea si smantana. Ultimul rind trebuie sa fie de smantana....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
carne de curcan (piept, pulpe sau tacimuri), o ceapa mica, 4-5 buc. morcovi mari si sanatosi, 1 buc. pastirnac, 1 buc. telina mai mica, optional 1 buc. gulie mica, 2 buc. cartofi, 2 buc. radacina de patrunjel, 1/4 lingurita piper, 1 lingurita sare Mod de preparare: Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat (morcovii se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... continua calatoria noastra culinara in ,,Ardealul slaninii cel gustos" (cum isi ... Turda, de pe Somes, de Cluj) ori pana la placintele pe ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat (morcovii se crapa in patru, dar nu de tot, la fel si patrunjelul, pastirnacul si telina), se adauga sarea si piperul. Pentru reusita, se fierbe 5-6 ore si obligatoriu la foc foarte mic pentru a iesi foarte limpede. Dupa fierbere se strecoara si in zeama se fierb taitei sau se fierb...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se prajeste ceapa rasa in ulei, se presara boia, se adauga zarzavatul taiat rondele, maruntaiele curatate si se condimenteaza. Se acopera cu 2 litri de apa si se fierb pana se inmoaie toate ingredientele. Se fierbe orezul in zeama strecurata de pe zarzavat si maruntaie, se amesteca cu zarzavatul si se asaza pe un platou fierbinte. Maruntaiele fierte se aranjeaza peste orez si se acopera cu ceapa taiata rondele si rumenita. Se garniseste cu orez romanesc. - Maruntaiele de la o gasca, 1...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune la fiert smantana, se adauga sare, 100 g unt, malai si se amesteca bine. Se adauga apoi branza de oi framantata si se mai fierbe cateva minute, amestecandu-se tot timpul. La servit, pe fiecare portie se pune cate o bucata de unt si de cas dat pe razatoare. - 300 g malai, 1,2 kg smantana, 200 g unt, 300 g branza de oi, 200 g cas proaspat, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... satuc foarte dragut de langa Cluj si Bubu, care era dragu ... e mai bun intr-o casa din Ardeal. Si acum, cand am primit ... o reteta mai putin cunoscuta din Ardeal, am zis sa apelez la ... ! No, asta-i reteta mea din Ardeal, va pup cu drag si ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... in vin rosu servit cu balmos si muraturi si jambon impaturit ... pentru informatii suplimentare. Adresa: str.Cometei, nr.12-14, Cluj-Napoca ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com