Cauta in 16.331 retete

zappy toons tota hoon main tota hoon

Pagina 4 din 5
Prima data taiem fileurile de peste bine spalate si curatate. Le asezonam într-un castron cu un pic de vin si în acelasi taiem fin patrunjelul, maghiran, usturoiul si ceapa si punem totul pe peste. Acum puteti Preincalzi cuptorul la 200. Se pune fiecare bucata de peste pe hartie de copt,.condim cu ulei si seminte de susan ,pentru decor si închidem foliile .Fiecare separat.: Coaceti timp de 15 minute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Origine: Originar din India si China, ghimbirul este unul din cele mai vechi si populare condimente: chinezii il foloseau ca planta medicinala fiind mentionat in scrierile lui Confucius, arabii il cunosteau din 650 inainte de Christos  ghimbirul este mentionat in Coran. Dar si in Europa de Vest ghimbirul era folosit pe scara larga (cel putin din secolul IX)  era cunoscut ca medicament impotriva ciumei; ca pudra era presarat peste bere in carciumile din Anglia secolului XIX (asa a luat...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Putine condimente au aprins atatea pasiuni in bucatariile din Europa ca lemon grass . Un condiment specific bucatariilor din Sud Estul Asiei, lemon grass a ajuns in ultimii ani sa fie foarte apreciata si folosita in mancarurile fusion si de inspiratie orientala. Denumirea de lemon grass sau lemongrass (iarba de lamaie in limba engleza) se refera la peste 55 de specii de iarba din genul Cymbopogon . Toate au in comun gustul parfumat de lamaie, dar fara aciditatea specifica citricelor. Lemon ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
In cele 5 secole de cand a fost adus pe continentul european din America de Sud de catre conchistadori, cartoful a devenit a patra sursa de hrana de pe pamant dupa grau, orez si porumb. Cartoful ( Solanum tuberosum ) este atat denumirea plantei din familia solanaceelor, cat si a tuberculilor care sunt comestibili. Exista sute de varietati cultivate in toata lumea; in functie de continutul de amidon, unele varietati sunt folosite cu precadere la piureuri (se sfarama mai usor), iar altele...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Guacamole este o pasta pe baza de avocado, originara din Mexic, dar populara in toata lumea. Guacamole se foloseste ca ingredient in mancaruri sau ca sos pentru diverse aperitive. Se prepara din avocado bine coapte, rosii, ceapa si limete. Numele de guacamole provine de la aztecii care preparau acest sos gros cu mojarul si pistilul  de la ahuacatl (avocado) si molli (sos). Se comercializeaza si in supermarketuri gata preparat. Dupa deschiderea borcanului, se pastreaza la rece. Cel mai bun ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Gnocchi (singular gnocco  lb italiana) este denumirea generica a unui tip de galuste mici, preparate din cartofi, faina de grau, gris sau pesmet. Sunt folosite pe scara larga in bucataria italiana dar si in multe tari din Europa si America. Gnocchi se servesc cu sosuri de rosii, cu pesto sau doar cu unt si verdeturi. Se pot folosi in loc de paste sau de clasicele galuste cu gris in tocanuri sau supe. Galustele gnocchi se comercializeaza proaspete, congelate sau uscate. Au o forma aparte, ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Origine: Planta cultivata de mai bine de 200 de ani, curcuma, cunoscuta si sub numele de turmeric, este originara din sud-estul Asiei. In prezent, cel mai mare producator (80% din productia mondiala) este India. Curcuma se mai cultiva in Indonezia, America de Sud si sporadic in Africa. Prezentare: Planta de curcuma creste pana la 2,4 metri inaltime, cu frunze lanceolate, foarte mari. Florile sunt galbene si seamana cu cele de liliac, iar rizomul, in forma de tubercul seamana cu ghimbirul (din...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ciupercile urechi-de-lemn sunt ciuperci comestibile, folosite in special in bucataria asiatica. In limba romana, se foloseste termenul urechi-de-lemn pentru 2 specii din familia Auriculariaceae, destul de asemanatoare intre ele. Acestea au in comun textura elastica, aproape cauciucata, si transparenta. Nu au un gust puternic, dar imprumuta gustul celorlalte ingrediente si ofera o textura crocanta mancarurilor. Aceste ciuperci cresc pe trunchiul copacilor foarte batrani, in buchete....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingredient fundamental al bucatariei thailandeze, pasta de curry rosu ( nam prik kaeng phet, in thailandeza ) este o pasta picanta, aromata si iute, ce se foloseste la prepararea diverselor preparate de tip curry, pe baza de carne si/sau legume. Preparata prin pasarea ingredientelor, pasta de curry rosu se realizeaza in mojar (in mod traditional) sau in blender. Pasta de curry rosu se comercializeaza in magazinele de specialitate (inclusiv din Europa, dar mai rar la noi) in borcane sau ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Langustinele / Dublin Bay Prawns / Scampi  sunt foarte foarte asemanatoare intre ele. Rudele mai mici ale homarilor (unii le mai numesc homari norvegieni), langustinele sunt crustacee de culoare rozalie, cu clesti lungi, ce pot ajunge pana la 24 de cm in lungime. Habitatul lor include Oceanul Atlantic si Marea Nordului, dar si Marea Adriatica  cu cat apa este mai rece, cu atat carnea langustinelor va fi mai gustoasa. [readalso] Vezi aici reteta de Langustine fripte. [/readalso] Langustinele...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Wasabi (???(??) sau ???; Wasabia japonica , Cochlearia wasabi , sau Eutrema japonica ) este o planta din familia Crucifere, familie de plante din care face parte si varza, conopida, hreanul si mustarul. Wasabi este o planta originara din arhipelangul nipon, de unde si denumirea de ,,hrean japonez". Radacina este cea care se foloseste din planta de wasabi pentru condimentarea mancarurilor. Radacina de wasabi se da prin razatoare pentru a se obtine pasta de wasabi (pasta are culoarea verde). ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... program intensiv de tortura pentru mainile mele. Din cauza nenumaratilor detergenti ... caza tencuieii, a vopselelor si a cenusii, mainile mele aratau ceva de speriat ... moment. Imi faceam masca de maini si dormeam cu manusi. Din nou, totul era ok dar ranile apareau ... creme si m-am umplut pe maini si de bubite marunte. Deja ... pentru mine. La prima aplicare mainile mele au fost...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... sa facem niste ravioli ... la 6 maini :))) Acestia sunt cei facuti de ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... m-as culca dupa miezul noptii tot la 7 ma trezesc. Si mi ... pahar de vin rosu - deh, tot la mancare si vin mi ...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
... din ele; bine ca macar tot a mai ramas ceva ) verdeata (dupa ... patira soldatii dupa ce doua maini dibace au pregatit umplutura (am ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... o surpriza si sa-i fac tot gulas, tot cu galuste din faina ... - cartofi (multi :D) - ceapa (se pune tot multa, da' a mea a fost destul ... . Se mai lasa la fiert, tot la foc mic, cam 7-8 min ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... imi plac. Si acum daca tot se gasesc pe piata de ... pentru sarmale, adica condimentat, aranjat tot). Pentru amestecul de carne va ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... sfarme. Mai fierbem si ouale, tot cu o lingura de sara, ca ... , cascaval, sos etc. Se acopera totul cu cascaval si smantana si ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... sau cum va place. Amestecam totul si adaugam sare, ulei de ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Tot o reteta de post este si aceasta tocanita de cartofi si ... - praz sau ceapa (dar daca tot a inceput sezonul prazului, de ce ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com