Cauta in 21.294 retete
... , 5 cepe mici, 5 lingurite faina, 1 pahar vin, sare, piper, 1 foaie dafin Mod ... stinge cu un pahar de vin, se adauga o foaie de dafin ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr caractita, 4 lingurite ulei de masline, 2 cepe mari, taiate julien, sare, piper, o frunza dafin, 50 ml vin alb sec Mod de preparare: Se taie caracatita in bucati mici. Se caleste in ulei de masline aproximativ 10 minute, amestecand constant. Se adauga ceapa, sarea, dafinul si vinul. Se acopera vasul cu un capac, se lasa 15 minute, amestecand din cind in cind
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 oua intregi, 1 dl vin, 100 gr. zahar pudra, sucul de la o lamiie si coaja rasa Mod de preparare: Galbenusurile, zaharul, sucul si coaja de lamiie, impreuna cu vinul, se bat cu telul pe foc, pana se ingroasa bine. Se dau la o parte si se adauga albusurile spuma. Se pune crema in pahare, care se pun la rece. Mod de servire Se serveste cu piscoturi de sampanie
Reţetă de pe www.retete-bune.com
coaja a doua portocale mari, 1 litru vin vechi, 200 gr. zahar, scortisoara, felii lamiie Mod de preparare: Cojile de portocala se incalzesc bine in cuptor, se pun intr-un vas si se toarna vinul, se adauga zaharul si scortisoara. Se pastreaza o zi, apoi se incalzeste din nou. Mod de servire Se serveste in pahare, cu o felie de lamiie
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 2 cepe mijlocii, 3-4 buc. rosii, 1 pahar vin, putina nucsoara rasa, sare, piper ... ceapa taiata rondele, rosiile intregi, vinul, nucsoara si se acopera vasul ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pui mare, 1/2 kg. smantana, 1 pahar vin alb, 1 lingurita faina, sare, o lingura unt Mod de preparare: Puiul taiat bucati se asaza intr-o cratita cu unt si sare. Se fierbe in abur, in cratita acoperita. Cind este fiert pe jumatate, se adauga un pahar mare de smantana batuta cu o lingurita de faina si un pahar de vin alb de buna calitate. Dupa ce a fiert pe deplin, se adauga restul de smantana. Mod de servire Se serveste imediat
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg ficat, 2-3 linguri grasime, 3-4 rosii, 1 pahar vin, sare, piper Mod de preparare: Se asaza ficatul in cratita cu grasime de gisca sau cu unt, se adauga citeva rosii, vin, piper, 1/2 foaie de dafin (facultativ) si se da la cuptor. Sarea se adauga dupa 20 minute, iar peste 30-40 de minute, ficatul este gata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600 gr. zahar, zeama si coaja a 2 lamii, 2 pliculete zahar vanilat, 1 1/2 litru vin alb, rom Mod de preparare: Se freaca zaharul cu coaja de lamiie impreuna cu un pahar de apa si zaharul vanilat. Se lasa 12-24 ore sa se dizolve. A doua zi dupa ce s-a dizolvat zaharul bine se adauga zeama a doua lamii, vinul si putin rom dupa plac. Se amesteca toate foarte bine si se pun intr-o sticla bine astupata si sigilata. Se pune la rece pana la intrebuintare.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... (dulce sau iute dupa gust), vin alb sec. Mod de preparare ... bine intr-o cratita, se toarna vinul pana ce il acopera si ... fierbe scade se mai adauga vin. Mod de servire Cu cartofi ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 cartofi mari fierti in coaja, 1/4 kg ciuperci, 1-2 cepe rase, 1 catel usturoi, 1/2 pahar vin alb, 1/2 Mod de preparare: Cartofii se fierb in coaja, se curata calzi si se taie felii subtiri. Ciupercile taiate bucatele se inabusa in ulei si calde se pun impreuna in vinul alb amestecat cu cel rosu si se lasa sa macereze pana ce absorb tot vinul. Apoi se sareaza, se pipereaza, se toarna deasupra uleiul amestecat cu zeama de lamiie, cu ceapa si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. orez, 1/2 l vin rosu, 5 linguri zahar, 1/2 lingurita scortisoara, 3 linguri unt ... si spalat se fierbe cu vinul si cu jumatate din cantitatea ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 3-4 mere, un pahar mic de vin alb, sec, rom (intr-un ... aranjeaza in salatiera. Se pune vinul intr-un ibric, se pune ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 2 cepe mijlocii, 3-4 buc. rosii, 1 pahar vin, putina nucsoara rasa, sare, piper ... ceapa taiata rondele, rosiile intregi, vinul si nucsoara si se acopera ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. caise, 150 gr. zahar pudra, zeama de la o lamiie, 1 pahar vin alb Mod de preparare: Caisele se curata de coaja, li se scot simburii si se pun intr-o compotiera. Peste ele se presara zaharul pudra, zeama de lamiie si, la sfirsit, paharul cu vin alb. Se da la rece. Mod de servire Se serveste peste 4-5 ore
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100g gris, 250g vin alb, 200g apa, 150g zahar, vanilie, 3 oua, 1 lingurita zahar, o bucatica unt, sirop de fructe Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu vinul, zaharul si vanilia. Cind da in clocot se adauga grisul presarat si se amesteca mereu pana fierbe. Se ia de pe foc, se adauga galbenusurile pe rind cite unul amestecand mereu, apoi albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu zahar tos. Se acopera bine forma...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... pahar vin alb, 1 lingura unt (margarina), o lingura zahar, 200 gr. faina ... pune la fiert untul si vinul. Cind clocoteste se ia de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... gr. de slanina, 1 pahar cu vin rosu, o lingura de faina, 2 linguri ... auri 3-4 minute. Se stinge cu vin, se adauga pasta de rosii ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 2-3 boabe piper, 2-3 boabe ienibahar, 1 pahar vin, citeva felii de lamiie, sare ... se ingalbeneste, se adauga bulionul, vinul, sarea, piperul, ienibaharul, feliile de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... boabe piper verde, 250 ml vin rosu sec Mod de preparare ... de la borcan. Se toarna vin rosu si se lasa carnea ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 banane, 1 l vin rosu, o lingurita scortisoara, 250 gr. zahar Mod de preparare: Se pune pe foc vinul cu zaharul si scortisoara, iar cind s-a infierbintat, se introduc bananele cojite si taiate rondele. Se lasa pe foc inca 5 minute, apoi se da vasul jos, se strecoara scortisoara si se da la rece.
Reţetă de pe www.retete-bune.com