Cauta in 16.218 retete
Saptamana asta am fost asa de ocupata, ca n-am avut deloc timp sa scriu postari pentru blog. De luni a inceput, cu Cina Regala, din care nu mi-am revenit 3 zile, apoi azi am copt cateva tavi de muffins pentru copiii mai putin daruiti de soarta. Prin urmare, acum am pentru voi o salata de couscous rapida, ca de, in ultima vreme nimeni nu mai are timp de nimic ;) Ingrediente pentru 4 portii: 2 cani de couscous (care e grau zdrobit mic, nu paste fainoase) 4 cani de apa 1 lingurita sare 3...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe Am facut aceste cupcakes pentru doua fete foarte dragute, pe care le cunosc doar virtual din pacate. Kadia organizeaza un concurs culinar, la care tema principala sunt minunatele cupcakes. Puteti si voi participa daca vreti. Ca sa aflati cum, intrati pe blogul Kadiei Cealalta prietena este Emily, careia ii trimit micutele astea ca participare a mea la Tea Party. Ingredientele si modul de preparare sunt aproape clasice, dar exista aici si un element de surpriza,...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Iata-ne si in 2013. Bine ne-am regasit. Va multumesc pentru toate urarile pe care mi le-ati trimis. Si sa speram ca anul asta sa fie cel mai frumos si incitant dintre toti pe care i-am trait pana acum. Cum au fost zilele de vacanta? Ati stat prin bucatarie? Sunt sigura ca da, ca altfel nu ati fi prietenii mei :))) Ce ati facut bun? Mi-ar face o mare placere sa impartasiti cu mine retetele de bunaciuni pe care le-ati gatit. Pentru azi am pregatit ceva foarte usor, pentru ca dupa atatea " ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... usual cereals with soy milk and carrot juice, I prepared a salad from ... will need: green beans 1 carrot spring onions and garlic mayo salt ... pepper Boil the beans and, meanwhile, prepare the mayo. Put the ... , the carrot, onions and garlic in a mixer and let them spin ... , take them out in a bowl and mix them with the mayo ... final touch with the salt and...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Scroll down for English recipe Anul acesta am facut o supa de dovleac mai deosebita. Are si pui si orez, si e asa de satioasa, ca eu o manac ca fel principal. Ingrediente: 500 g carne de pui (poate fi cu os) 1 ceapa 1 morcov 1 bucata telina 8 boabe de piper negru 1 kg dovleac 10 pastai de cardamom (optional) 1 bucata de praz 50 g unt 4 linguri ulei de porumb 200 g orez sare, piper dupa gust Mod de preparare Mai intai se face supa de pui. Pune carnea, ceapa, telina, morcovul si boabele de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe A venit toamna? N-as zice. E asa de cald ca parca vara nu s-ar da dusa. Chiar si piata e plina de fructe de padure. Am gait niste zmeura dulce si parfumata, din care am manufacturat :D rapid aceste caupcakes. Am pus si ciocolata, of course! Va invit la micul dejun cu arome de vara. Ingrediente pentru 24 bucati: 200 g unt 200 g zahar 400 g faina 4 oua 1 pachetel praf de copt (7 g) 200 g zmeura 200 ml lapte 100 g ciocolata amruie, taiata marunt Mod de preparare :...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Tare lene mi-a fost saptamana asta. Cred ca se trage de la faptul ca sunt in concediu. N-am avut nici un chef sa mai scriu, dar prietenele mele Angelica si Lory ma tot trag de maneca sa le povestesc cum a fost la Milano si la Roma. Si sa pun poze, bineinteles. Ce nu fac eu pentru voi... Iata povestea unui blogger culinar, care a participat la concursul Electrolux si a avut norocul sa castige nu trei zile in Italia, ci o experienta din care isi va hrani sufletul mult timp de acum incolo. Ca...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Pe dumneaei draguta asta de tarta (sau quiche, ca sa ne frantuzim putin) am conceput-o special pentru provocarea lunii iulie "Dulce Romanie" . Tare mult mi-a placut tema aleasa de "Simplu si bun", aceea de a alege doua dintre : branza de capra, vanilie si zmeura. Vanilia si zmeura: piece of cake. Branza de capra cu vanilia, hmmmm merg si ele daca folosesti branza dulce. Dar eu am vrut sa fie ceva mai ... exotic, asa ca m-am gandit la branza sarata de capra + zmeura. Si, ca sa raman totusi in...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Minunata mancarea de azi a ajuns in farfurie dintr-un noroc. Si ala chior :P. Adica am vazut eu intr-un magazin niste smochine grasute, moi si nu prea scumpe si m-am gandit sa-mi cumpar vreo cateva ca tare imi era pofta. Ma gandeam la smochinele alea dulci si minunate pe care le mancasem in curte bunicilor sotului meu. Si cum anul asta sarmanul smochin inghetase peste iarna, pofta imi ramasese neindeplinita. Am ajuns acasa, le-am spalat, am taiat una mai zemoasa in jumatate si mi-am bagat ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe De multe ori aud de copii care nu mananca fructe. Sau legume. Si de fiecare data le indemn pe mame sa insiste si sa ofere copiilor o varietate cat mai mare de legume, pentru ca nu se stie de unde sare iepurele. Si, in definitiv, gustul se educa, mai ales la varste fragede. Broccoli este, in general, o leguma putin placuta de copii. Dar regula asta nu se aplica baiatului meu. I-a placut broccoli dintotdeauna. A mancat broccoli in toate felurile: fiarta, la...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Voi ce mai mancati la micul dejun? Acum ca sunt in vacanta si ma trezesc putin mai mult spre pranz, pentru mine micul dejun e cat se poate de frugal. Prefer sa fac ceva dulce (asa il pacalesc si pe fimiu sa nu-si mai puna cereale din alea pline de E-uri si zahar in lapte) si sa-l mananc alaturi de cafeaua neindulcita. Saptamana aceasta a fost randul unor biscuiti cu multa ciocolata amaruie si doua tipuri de alune. Eu am lasat ceva mai mult biscuitii in cuptor, asa ca au iesit putin mai tari,...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Am vrut sa fac paella inca de cand m-am intors din vacanta in Spania . Dar m-am luat cu una- alta si am uitat. Se vede treaba ca ii era sortit sa o fac in vacanta de vara. In paella spaniolii pun diverse ingrediente. Se poate face cu pui, cu fructe de mare, cu carnati, cu legume. Dar, din cate am citit eu, in toate se foloseste sofran. Sofran din ala bun si aromat. Si orez cu bobul mare si rotund, ca cel de risotto. Paella cu creveti si chorizo Ingrediente pentru 3 persoane 200 g orez cu...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Ce avem noi aici? Un tort cu ciocolata si portocale,adica un tort de iarna. Dar nu e numai atat. Acesta e tortul pe care l-am facut pentru Dulce Romanie - Provocarea lunii ianuarie , gazduita de Adina- Mitinita. Este un tort extrem de usor de facut, cu crema curd de portocale si ganache de ciocolata. Ingrediente: BLAT 200 g unt 5 oua 250 g zahar 300 g faina 100 g ciocolata neagra 55%, topita si racita 100 ml suc de portocale CURD DE PORTOCALE 200 ml zeama de portocale 5galbenusuri 1...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Cred ca stiti deja: toti copiii iubesc pizza. Nici al meu nu e mai prejos, asa ca azi a fost zi de pizza la noi in casa. Pentru sotul meu a fost simplu. El ar manca numai pizza cu carnati si cascaval. Blasfemie! N-o sa vada el asa ceva de la mine in veacul vecilor. Prin urmare pt el si fimiu am facut cu mozzarella si prosciuto, pe sos de rosii. Dar eu vroiam cava mai diferit. Putine sanse, ma gandeam, intrucat n-avusesem timp sa trec pe la cumparaturi. Am deschis frigiderul si am cules ce am...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Scroll down for English recipe Reteta asta de supa cu dovleac si rodie, isi are sorgintea intr-o rodie. De fapt in doua, ca atatea am cumparat de la magazin. Mi se facuse pofta tare cand le-am vazut asa rotunde si rubinii, si nu mai mancasem cam de multisor rodii. Dar, cand am ajuns acasa si le-am gustat, yeak! erau extrem de acre. Nu asa mi le aminteam eu! Prin urmare de mancat in stare pura nu aveam nici o sansa. Trebuia sa le folosesc altfel. Iata cum: Ingrediente (pentru multe portii): 1...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Daaaa stiu, azi e luni si lunea nici iarba nu creste, nici sa te dai jos din pat nu vrei, nici chef de a face mancare nu ai... Dar ce te faci cand barbatul/copilul/stomacul personal incep sa vocifereze ca nu mai e nimic prin frigider, ca am ras totul in weekend si acum ce ne facem? Of, si iar trebuie mers in piata, si sacosele alea sunt cam grele chiar daca le duc pana la masina, vaaai si dupa aia trebuie sa urc cu ele trei etaje (ca noi n-avem lift). Doamne, de ce n-au inventat inca ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Luna asta si cea care vine e pentru mine luna leurdei. Plantuta asta care creste salbatic la margine de padure, apare primavara ca sa ne innebuneasca simturile. Are o aroma deosebita de usturoi si poate fi folosita in toate combinatiile pe care vi le imaginati. Ia sa vedem ce am facut eu pana acum: pesto de leurda , supa crema de broccoli cu leurda , placinta cu leurda si branza , supa crema de leurda , quiche cu leurda . Anul acesta le-am facut din nou, dar pentru evenimentul "Dulce...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
M-au napadit dovleceii. Pe bune! Vremea asta racoroasa si ploioasa le prieste asa de mult, ca nu mai stiu ce sa fac cu ei. Cum mi-era putin lene sa fac blatul de la tarta asta cu dovlecei si gorgonzola , am ales vreo 4 mai tinerei si fara seminte si i-am mixat cu ce aveam prin frigider. A iesit o budinca aromata, care poate fi mancata dimineata, la pranz sau seara. In plus o puteti pune si la pachetel daca mai ramane ;) Reteta e simpla, usor de facut si cu ingrediente ce sunt la indemana....
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... to make a tart with raspberries and peaches, but I did not forget ... : 5 yolks 500 g milk 150 g sugar and 5 g gelatin 100 g chocolate, chopped 100 ... . Cover dough with plastic wrap and put it in the refrigerator ... minutes. Combine the egg yolks and sugar in a stainless-steel bowl ... it well. Add the chocolate and stir it until completely melted ... body temperature. Add the raspberry...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Reteta asta e urmarea lectiilor pe care le-am primit de la maestrul Tushin, despre care v-am povestit in postul anterior . Mi-a placut atat de mult, incat a fost musai sa fac si eu. Mai intai trebuie sa va spun ca eu nu mananc carne de rata. Nu-mi place mirosul mult prea pregnant de carne. Pana acum o singura alta mancare cu rata m-a mai atras: Cassoulet , care e o tocana frantuzeasca cu fasole boabe, carnati si multe alte bunatati. Pregatita dupa metoda chinezeasca, rata e de asemenea usor...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com