Cauta in 21.294 retete
Ingrediente si cantitati : 500 g. faina 200 g. zahar 2 oua intregi + 2 galbenusuri 2 lingurite bicarbonat stins 9 linguri miere 1 lingurita scortisoara pisata. Mod de preparare: Se face un aluat astfel incat sa se poata face bilute de marimea unei masline. Se pun in tava unsa si tapetata. Cand sunt gata se rastoarna intr-un lighean care va fi acoperit. Separat se bat cele 2 albusuri cu 200 g. zahar tos + 1 lingurita otet sau lamaie. Se amesteca bilutele (copate) cu albusurile batute. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Punem apa la incalzit un pic sa fie asa ca apa de vara ,intr-un vas punem cubul de drojdie si un pic de sare ,peste drojdie adaugam apa sa inmuiem drojdia si apoi vom framanta un aluat potrivit de tare ,dupa care il lasam la crescut cam o ora.Punem ulei in tigaie si lasam sa se infierbante bine apoi punem o turta la prajit pe o parte si pe alta.Dintr-un kg.de faina ne iese cam 10 turte prajite!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... venit, dragii mei, la "Dulce Romanie" - Provocarea lunii Decembrie 2011. Si La multi ani! dragi romani. Cand Mihaela , acum mai bine de ... sa arate cat de dulce e Romania si cat de priceputi sunt romanii, asa ca de la o luna la alta a crescut numarul celor ... . Primul ingredient nu este prea romanesc, recunosc. Asta pentru ca, desi ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... /vas in bucataria proprie ;) Vasul roman este realizat manual, din lut ... si suculenta la interior. Vasul roman se preteaza pentru prepararea oricaror ... sanatoasa. De asemenea, in vasul roman alimentele se pot gati si ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
1.Se amesteca carnea tocata cu un praf de sare,cu orezul bine spalat,cu ceapa tocata marunt,cu condimentele,cu verdeata tocata marunt,cu pasta de tomate,pana obtinem un amestec omogen 2.Varza murata se spala cu apa rece apoi se desprind foile de frunza ,se taie potrivit de mari,mijlocul verzei se opreste pentru tocat deasupra.In fiecare frunza taiata potrivit de mare,se infasoara cate o lingura de amestec de carne,se indeasa bine varza la capete,sa nu se desfasoare,apoise pun in vasul...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Iata ca luna februarie s-a incheiat si am ajuns la parada retetelor. Va reamintesc ca in februarie temele propuse de mine au fost "retete cu dragoste" si "drojdia" . Multumesc tuturor pentru participare, toate retetele sunt extraordinare, n-as putea spune care mi-a placut mai mult ! Pluteste dragostea in aer , e tarziu si mie mi-e foarte somn asa ca sa lasam vorbaria si sa trecem la fapte. Dar inainte sa incepem parada nu uitati ca provocarea lunii martie va fi gazduita de Cristina ! Sper ca...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... somonul pe toate partile pe plita sau intr-o tigaie teflonata unsa ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Iata ca prima luna a acestui an a trecut. Nu as vrea sa o etichetez drept nesimtita, insa cam asa a trecut pe langa mine, pe nesimtite. Parca ieri a fost 1 ianuarie si anuntam temele lunii pentru "Dulce Roamnie" si uite ca am ajuns in momentul in care trebuie sa predau stafeta. Asadar, Stefy , astept cu nerabdare tema/temele lunii februarie. Daaar, pana atunci haideti sa admiram retele lui ianuarie. Am propus naut/linte/clatite si am adunat un numar de 45 de retete. 45! Va multumesc tuturor...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Ingrediente : 240 grame faina 130 grame zahar 65 ml apa 25 grame unt 1 ou 1/4 lingurita bicarbonat sodiu 1/2 lingurita scortisoara 1/4 lingurita praf de cuisoare 1/2 lingurita praf de ghimbir pentru glazura: un ou, 80 grame zahar pudra si o lingurita apa
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
UPDATE: Am generat, pe random.org, un numar intre 1 si 350 (numarul comentariilor). Potrivit extragerii efectuate prin intermediul site-ului, castigatoarele concursului sunt cele care au postat comentariile numarul 151 si 142: Andreea Ionita si, respectiv, Claudia Hossu . Le rugam sa ne trimita datele de contact pentru livrarea premiului fie la adresa retetehaplea2013@gmail.com, fie in [&] Post-ul UPDATE: castigatoarele premiilor de la Podravka Romania apare prima data in...
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
300 gr. faina, 250 gr. zahar, 5 oua, 1 canita (pt. cafea) miere, 1 canita ulei, 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, 100 gr. nuci (taiate cu cutitul - facultativ), 1 lingurita scortisoara pisata, 1 varf de cutit cuisoare pisate, coaja de lamiie, esenta de vanilie, zahar pudra Mod de preparare: Se ard trei linguri de zahar, se sting cu o canita de apa si se lasa la racit. 5 galbenusuri se freaca cu zaharul, se adauga, pe rind, siropul de zahar ars, alternind cu faina. Se pune mierea intr-o ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Mousse mascarpone cu piersici si mousse ciocolata alba cu zmeura-7 kg.
Reţetă de pe adinascakes-torturiingalati.blogspot.com
... iaurtul si sucul de lamiie. Turta dulce se faramiteaza si se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Provocarea secreta a lunii ianuarie m-a dus pe paginile blogului Andreei, In bucataria mea . Dupa ce am rasfoit toate paginile am ales sa fac o reteta de spanac cu orez, combinatie pe care nu am incercat-o pana acum desi am mai intalnit-o. Nu pot sa spun ca am fost foarte incantata de combinatiune, sunt asa putin intre, mai trebuie sa prepar de 2-3 ori ca sa imi dau seama :)) Oul mi-a placut mult, nu am mai incercat sa il prepar asa dar imi place de numa. Andreea, multumim de reteta! ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... , se inmoaie in glazura pentru turta dulce si se usuca in ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... se lansa prima provocare Dulce Romanie , initiata de Mihaela . Cu timpul ... ca reteta participa la Dulce Romanie-provocarea lunii februarie 2012 cu ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Mi-e dor in fiece clipa. Chiar daca nu sunt prezenta activ in dor, el este acolo si macina in maduva fiintei mele. Alteori imi sopteste pervers despre lucruri si fiinte dragi mie. Sau mi le arata pe rand in fotografii usor deteriorate de vreme, semn ca memoria nu-i asa de fidela precum imi place sa cred. Si rand pe rand trec prin mine amintiri si dorul se hraneste cu ele si ranjeste satisfacut. Mi-e dor de primele raze de soare calde din mai, de florile pomilor fructiferi, de bulbucii pe...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
1 ou, o lingurita unt, 2 lingurite faina, 100 ml lapte, 50 gr. branza telemea, sare Mod de preparare: Se prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a ingrosat, se adauga branza rasa. Se serveste sosul alaturi de un ochi romanesc, fiert in apa cu sare, in care s-a pus si o lingurita de unt sau margarina, sa nu se lipeasca.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Sa vezi si sa nu crezi, dar 123 de bloggeri au raspuns initiativei lui Chinezu si au facut un top al cartilor citite in 2013. Topul meu il gasiti aici . Mai jos va las infograficul realizat pe baza preferintelor bloggerilor. Eu recunosc ca in urma acestuia mi-am cumparat cartea Alinei Nedelea, Soseaua Catelu 42, si urmeaza sa achizitionez si alte titluri care mi-au atras atentia. Ma bucur ca lumea citeste si sper ca 2014 sa fie un an si mai bogat in lecturi (pentru mine anul a inceput bine...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Simplu si gustos! - rondele de calamari - 1 ou batut - faina - sare - apa - lamaie, optional Se face o compozitie putin mai groasa decat cea de clatite, se dau calamarii prin ea si se prajesc in ulei incins. Se scot pe foaie absorbanta si se aduc la masa cu o jumatate de lamaie, pentru cei care doresc sa serveasca cu lamaie stoarsa .
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com