Cauta in 16.330 retete
Încinge cuptorul la 160 de grade. Unge cu putin ulei o tava rotunda pentru prajituri cu diametrul de aproximativ 22 de centimetri si acoper-o cu hârtie pentru copt. Umple un ceainic cu apa si pune-l la fiert pe aragaz. Pune ciocolata alba si crema de brânza într-un vas termorezistent si încalzeste-le la bain marie, într-un alt vas în care ai pus apa. Amesteca pâna când ciocolata se topeste si amestecul devine omogen. Ia bolul cu ciocolata alba s crema de brânza de pe foc si lasa la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Vinetele, zucchini, dovlecelul galben, ceapa si ardeiul gras taiate cuburi se tavalesc prin 50 ml ulei de masline, apoi se aseaza pe gratarul neted încins la 205 ºC, timp de 25 minute (pâna când legumele încep sa caramelizeze usor). 2. Sotati ciupercile în 30 ml ulei de masline, adaugati usturoiul taiat felii, apoi rosiile cuburi. 3. Adaugati legumele fripte la ciupercile sotate. 4. Adaugati pennele în supa de legume care fierbe, fierbeti 8-10 minute, pâna devin al dente. Scurgeti...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Masori ingredientele cu un pahar de 200 ml. Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu zaharul. Incorporezi treptat galbenusurile si faina cernuta. Torni compozitia intr-o forma de 26 cm, tapetata cu hartie de copt si coci blatul la foc mediu, 1/2 ora. Pentru crema, mixezi la bain-marie ouale cu zaharul, cacaua si laptele, pana se ingroasa crema, lei vasul de pe foc si adaugi bucatele de ciocolata. Freci untul spuma si incorporezi crema racita, esenta si visine din dulceata sau stafidele ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Pt. aluat, se framanta bine faina cu untul, ouale batute cu un praf de sare si 2 lg de apa rece. Se mai pune faina daca e necesar (eu am mai pus 3-4 lg). 2. Aluatul astfel obtinut se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa la frigider 30 de min. 3. Intre timp, curata pestele (eu am folosit macrou afumat) de pielita, dezoseaza-l (grea operatiune!) si rupe-l in bucati. 4. Curata marul de coaja, taie-l in bucati mici, alaturi de ardei si de usturoi. (mie mi le-a tocat robotul :-), apoi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se face un blat din oua,cacao si faina.Se da la cuptor 40 min.Margarina se freaca cu zaharul,se adauga nesul dizolvat in putina apa.Se adauga si galbenusul si se omogenizeaza.Se face siropul din lapte si zahar.Se insiropeaza blatul,apoi se intinde crema.Se decoreaza cu cacao.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pregatirea pandispanului e simpla:batem bine albusurile cu 100 gr de zahar si un pic de sare pana devine spuma. Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra si apoi adaugam si uleiul treptat ca la maioneza, devine o crema. Adaugam si coaja de lamai rase, vanilia si amestecam si albusurile invartind de jos in sus cu grija. Apoi adaugam si faina si amidonul si praful de copt dat prin sita, limoncello la urma. Compozitia o turnam in forma tapetata cu ulei si faina, dam la cuptor 35 minute la 180 ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Albusul se bate bine impreuna cu apa,adaugam zaharul si galbenusurile. Incorporam pe rand nuca si apoi faina impreuna cu praful de copt.Pentru ca nu am inca o forma de copt in forma de inima am am copt blatul in forma rotunda. Dupa ce acesta s-a racit l-am decupat in forma dorita si apoi l-am taiat pe doua locuri rezultand 3 foi. Preferinta pentru crema a fost cioco-duo,am umplut tortul cu acesta crema direct de la borcan. Am insiropat fiecare foie de blat cu siropul obtinut.Plastilina de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Asezam piscoturile de sampanie pe un platou, Le-am insiropat si le-am dat forma de inimioara, evident cu ...o forma de inimioara. Am pus intr-o craticioara 150 ml frisca lichida cu ciocolata cu lapte si am amestecat pana s-a topit cioco. Am adaugat gelatina si am omogenizat, dupa care am pus crema in frigider la racit. Am amestecat apoi cu frisca batuta si am rasturnat crema peste piscoturi. Am pus forma la frigider pentru jumatate de ora. La fel am procedat si cu mousse-ul de cioco alba: ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se dau biscuitii prin robot sau se farâma într-un prosop pâna sunt complet marunti. Amestecam cu untul topit si zaharul, dupa care îl presam pe fundul tavii, dar si pe jumatate din marginea/înaltimea acesteia. Bagam la cuptor timp de 10 minute blatul, timp în care vom face rapid compozitia. Amestecam toate lactatele, turnam ouale batute bine, esenta, zaharul, de preferat tos, si faina daca doriti, pâna obtinem o crema în toata regula. Turnam compozitia în tava si o lasam la copt...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru a prepara crema ai nevoie de un robot de bucatarie sau un blender foarte puternic. Se mixeaza înainte nucile caju cu putina apa, dupa care se adauga pe rând mierea de albine, vanilia Bourbon, sare de mare si ulei de cocos topit la abur. Piscoturile se înmoaie rapid în cafeaua concentrata si se asaza un strat într-un vas din yena sau ceramica. Apoi se adauga un strat generos de crema, un alt strat de piscoturi, iar la final un alt strat de crema din caju. Se orneaza cu cacao pudra...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Crevetii se pun la marinat in zeama de lamaie, potocale si sare timp de 2 ore. Se scot se pun la fiert in apa oparita cca.10min si apoi se pun la prajit in unt topit. Se lasa 5 min. pe o parte si inca 5 min. pe cealalta parte. Se servesc calzi pe platou de portocale.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Batem spuma albusurile apoi adaugam treptat zaharul pudra si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam coaja rasa si zeama de la lamaie si incorporam. Punem apoi faina mestecand pana la omogenizare Tapetam forma de tort inimioara cu hartie de copt si turnam aluatul. Dam la cuptor , la foc mic pana se rumeneste usor. Taiem blatul in doua . Punem o folie alimentara in forma apoi asezam primul blat. Nu este necesar sa insiropam blatul deoarece se va inmuia de la crema. Preparam crema...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se va curata pestele si se va spala bine in apa rece, dupa care vom portiona in bucati potrivite pentru al aseza in tava.Pregatim o tava de cuptor cu ulei si il vom aseza unul cate unul, punem condimentele, foile de dafin, piperul boabe si turnam apa cat sa il acopere.Il dam la cuptor la foc mic. Din cand in cand ne vom uita daca este gata il vom intoarce si pe o parte si pe cealalta cat sa se patrunda si vom adauga pasta de tomate. Cand este gata il putem servi si cu mamaliguta. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Crevetii se pun la marinat in zeama de lamaie, potocale si sare timp de 2 ore. Se scot se pun la fiert in apa oparita cca.10min si apoi se pun la prajit in unt topit. Se lasa 5 min. pe o parte si inca 5 min. pe cealalta parte. Se servesc calzi pe platou de portocale.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca uleiul,apa(lapte soia)zaharul.Se adauga faina,stafidele,merele razuite sau tocate,nucile macinate si se amesteca bine toate.Praful de copt se cerne. Se amesteca bine toate ,se tapeteaza 3 tavi de chec cu hartie de copt,se pune compitia in tavi si se da la cuptor pentru 45 minute la 170 grade. Cand sant gata se scot din tava ,se lasa la racit dupa care se pudreaza cu zahar pudra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spalati pulpele de pui, condimentati-le si puneti-le intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Rumeniti-le pe ambele parti.Adaugati vinul, putina apa si puneti capacul sa fiarba la foc mic. In acest timp ardeii sunt in cuptor si se coc. Dupa ce s-au copt, ii curatati de pielita si le indepartati samburii. Nu spalati ardeii copti pentru se pierde aproape tot sucul lor. In final ii taiati bucatele. Mancarea de ardei copti cere putina ceapa tocata, calita in putin ulei. Cand ceapa e rumenita se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Blatul:Galbenusurile se amesteca cu 60 g de zahar, pana ce se obtine o crema spumoasa. Albusurile se bat spuma, se adauga restul de 60 g de zahar, se amesteca cele doua compozitii, se adauga faina, amestecandu-se usor, se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie si se coc la cuptor la un foc potrivit. Se despica blatul in trei felii si se insiropeaza. Crema:Se pune la fiert laptele cu 200 g zahar si ouale si se amesteca, pana ce da in fiert, se ia vasul de pe foc, se adauga gelatina ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se soteaza salota si dovleceii opt minute, pâna se înmoaie. Când încep sa capete culoare, se adauga usturoiul si se mai lasa doua minute. 2. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg bine, dar se pastreaza deoparte putina apa. Se amesteca pastele cu dovleceii si cu busuiocul, coaja rasa de lamâie, parmezanul si semintele de pin. Se asezoneaza, se presara bucatele de ricotta si se amesteca usor. Se serveste cu parmezan...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se spala si se taie rosiile rondele. Se taie prazul rondele si gogosarul julien. Se amesteca usor. Se adauga putin ulei de masline , otet , sare si piper prospat macinat dupa gust. Se lasa salata 5 minute la frigider pentru ca gusturile sa se intrepatrunda, apoi se presara deasupra niste frunze de busuioc proaspat. Pe o felie de paine prajita, poate sa fie o gustare sanatoasa si delicioasa de seara.Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spalati rosiile si taiati-le în felii de 3-4 mm. Pe feliile de pâine asezati pe rând prosciutto, brânza taiata felii si rosiile. Deasupra acestora asezati alt strat din felii de pâine. Cu ajutorul unei forme rotunde, cu diametrul de circa 7 cm, taiati diferite sandvisuri, având grija ca o parte sa ramâna dreapta, pentru stabilitate. Va puteti folosi de un cutit cu care sa taiati o parte dreapta, din sandvis. Compuneti corpul omidei din aceste discuri, sprijinindu-le unele de...
Reţetă de pe retete.eva.ro