Cauta in 21.294 retete
Începem sa preparam gelatina urmarind indicatiile de pe ambalaj. Dupa ce aceasta va fi luata de pe foc, se adauga imediat mierea si margarina astfel încât sa se topeasca si sa se încorporeze perfect. Turnam compozitia peste zaharul pudra si se amesteca cu o lingura, iar ulterior cu mâna. Rezultatul obtinut se pune într-o punga ermetica si se pastreaza la frigider cel putin o zi. Înainte de ornarea prajiturilor, scoate pasta de zahar cu cel putin o ora înainte pentru a fi usor de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cunoscute si sub denumirea de placinta ciobanului , alivencile sunt de fapt niste placinte cu branza de oi si malai , o delicatesa din bucataria traditionala moldoveneasca. Se servesc calde, innecate intr-o baie de smantana grasa, o adevarata desfatare pentru papilele gustative ! Ingrediente 400 gr branza oi 100 gr smantana 100 gr malai 5 oua 50 gr unt 50 gr faina un praf sare Mod de preparare Sfaramitam branza cu furculita sau daca e mai tare o dam pe razatoarea mica. Adaugam ouale apoi...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... am facut reteta de sfintisori moldovenesti. Nu au iesit foarte aspectuosi ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... Andrei. Sa ne intoarcem la torturi. Este prima data cand folosesc ... am ales sa pregatesc mini torturi, insa la fel de bine ... mi-au iesit 14 inele=7 torturi, cu diametrul de 7 cm. Pentru ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Dragii mei, mi-am dorit tare mult sa va arat tehnica prepararii acestor mucenici, si in zeama si dospiti, iar acum, ca am reusit s-o fac, sint foarte incantata :) Sper sa va fie de folos ambele retete, mai ales ca sint de post ;) ...si daca tot am prins curaj (groaza-mi mai era de aluaturile cu drojdie :D) am sa incerc si varianta "de dulce", adica cu oua, unt, etc. Pe saptamana viitoare, insa, acum imi iau o binemeritata pauza :))) Ingrediente: Pentru aluat: - 500 g. faina - 25 g. drojdie ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... de niste bunatati numite racituri moldovenesti, cunoscute prin alte zone drept ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Tort buturuga Tort Vis de iarna Tort Fantezie cu portocale Tort Cos cu trandafiri Tort cu ciocolata alba si zmeura Tort cu crema de ciocolata si ananas Tort cu cafea Tort diplomat cu piscoturi Tort Ecler Tort cu crema de iaurt si zmeura Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni Tort Panna Cotta cu jeleu de capsuni Tort Vis de ciocolata Tort cu crema caramel si pralina Tort Trio de ciocolata Tort spirala cu ciocolata si visine Tort amandina Tort Buturuga iepurasului Tort festiv cu nuci si crema...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Am ramas in urma tare cu postatul pozelor pe blog,incerc sa le incarc in functie de categorii,au avut diverse combinatii la interior.
Reţetă de pe adinascakes-torturiingalati.blogspot.com
1 kg. carne macra, o ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. cartof, o felie de piine, 1 ou, 1 dl ulei, 2 linguri pesmet, sare, piper, verdeata tocata Mod de preparare: Se alege carnea (de vita, porc sau miel) mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa tocata si usor calita si piinea stoarsa bine. Cine doreste poate toca o data cu carnea, morcovul si cartoful, astfel pirjoalele sunt mai fragede. Este de preferat ca tocatura sa fie data prin masina de doua...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr faina 200 ml lapte caldut(atentie nu fierbinte) 10 gr drojdie 150 gr zahar 100 gr unt 4 galbenusuri esenta de vanilie coaja de portocala(2,3 linguri Aluatul este acelas ca la cozonaci ,care este super super bun,si bineinteles si mucenicii au iesit deliciosi.La cantitatea folosita mi-au iesit 20 de mucenici. Dupa ce am impartit aluatul,am facut opturi,eu nu i-am mai impletit din lipsa de timp dar si asa au iesit super.I-am lasat la crescut aprox o ora,i-am uns cu un ou batut amestecat...
Reţetă de pe bucataria-gabrielei.blogspot.com
Reteta asta este preluata de la buna mea prietena Laura Adamache, o minune de femeie, asa cum toata lumea stie. Nici nu are rost sa mai zic eu lucruri despre ea, ca iar ma acuza lumea ca fac reclama :)) Asa ca va poftesc sa ii vizitati blogul culinar, unde veti gasi mii si mii de retete absolut minunate!!! Multumesc Laura, pentru reteta asta si pentru toate lucrurile pe care le-am invatat de la tine ! Esti un om minunat! 500 g faina 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata un praf de...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
doua torturi de ciocolata.... primul blat de cacao crema de ciocolata+ nuca macinata imbracat in crema de ciocolata sirop de zahar ars si rom blat de cacao crema ciocolata sirop de zahar ars si rom ornat in frisca
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
2 linguri gris, 2 linguri faina, 2 oua, sare, untura pentru prajit, 400 gr. branza de vaci (scursa bine de zer) Mod de preparare: Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Se freaca bine branza cu galbenusurile, cu faina, gris, sare. La sfirsit se adauga albusurile. Se incinge untura. Se fac galusti turtite, se gauresc cu degetul, se pun la prajit, pe ambele parti, pana se rumenesc. Mod de servire Se servesc cu zahar si smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg carne, 3 cepe, 2 oua, 2 felii piine alba, 1 lingura untura, patrunjel si marar tocat, sare, piper, untura pentru prajit, pesmet Mod de preparare: Carnea taiata bucati se da prin masina de tocat impreuna cu o ceapa cruda, piinea muiata si bine stoarsa de apa si doua cepe tocate marunt, inabusite cu o lingura de untura. Tocatura se pune intr-un castron, se adauga ouale, sare, piper si verdeata tocata. Se amesteca totul foarte bine. Se ia cu o lingura din tocatura o cantitate potrivita si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
De cativa ani de zile imi tot propun sa fac macinicii/mucenicii, dar mereu ziua de 9 martie pare sa vina pe nepregatite. Iata insa ca in acest an m-am motivat si am reusit sa ii fac si la timp sa ii postez pe blog. Ingrediente (dupa Radu Anton Roman, cu mici modificari personale) Aluat 500 gr faina 120 ml lapte caldut 1 cubulet de drojdie 100 gr zahar 1 ou 1/2 pachet de unt putina sare Pentru uns mucenicii 1 galbenus o cescuta de lapte Sirop 1 pahar cu apa 6 linguri de zahar 1 lingurita...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Rezultatul este exceptional, mucenici moi, pufosi, aromati si deliciosi. Nu va zgarciti la nuca, cu cat mai multa cu atat mai bine Se fac pe 9 martie, sursa: Jamila cuisine/16 buc Maia: 2 cubulete drojdie /50 gr 2 linguri potrivite de faina 1 lgt zahar un praf de sare Aluat; 1 kg faina buna pentru cozonac 450 ml lapte gras 120 gr zahar 3 oua de tara 5 lg ulei 2 plicuri zahar vanilat 1 lgt plina coaja de portocale 1 lgt plina coaja lamaie Sirop: 600 ml apa 300 gr zahar 2 lgt coaja portocale 2...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
carne tocata (porc, vita, grasime), miez de paine, sare, piper, ceapa, patrunjel, marar, 2 oua, piper, varza murata Mod de preparare: Pregatirea incepe prin oparirea foilor de varza proaspata cu bors. Sarmalele se fac numai cu varful foilor. Tocatura se face din carne de bou de la coada si carne de porc grasa. Se taie carnea in bucati mici si se trece o data prin masina. Se trece apoi a doua oara prin masina si se adauga: un miez de piine muiat in lapte, sare, piper, putina ceapa taiata...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aceasta reteta traditionala romaneasca se pregateste pe 9 martie, cu ocazia sarbatorii crestine a Sfintilor 40 de mucenici din Sevastia si inceperea anului traditional agricol. Daca pe 8 Martie este ziua femeii, pe 9 Martie este ziua barbatului. In aceasta zi se fac nenumarate ritualuri pentru alungarea gerului. Cum sant 40 sfinti - femeile pregatesc 40 colaci mucenici, iar barbatii trebuie sa bea in aceasta zi 40 pahare de vin sau sa guste un pic de vin rosu care reprezinta jertfa celor 40...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
1/2 kg. carne de porc, 1/4 kg. carne de vita, 1/4 kg. carne de oaie sau ceafa de porc afumata, orez, ceapa, piper, suc de rosii, cimbru, marar Mod de preparare: Se alege varza cu frunze subtiri, se toaca bine carnea, oprind citeva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masina si se caleste putin separat. Se pune totul intr-un vas mare, se omogenizeaza, se adauga, dupa gust, condimentele si se fac sarmale mici. Se pune la fiert un ciolan curatat de carne...
Reţetă de pe www.retete-bune.com