semifredo de ciocolata cu menta
Pagina 2 din 5
Te-ar mai putea interesa:
crema de menta pentru prajituri, tort dietetic cu ciocolata, ciocolata de casa, ciocolata fara lapte praf, tort de ciocolata, glazura de ciocolata, crema de ciocolata cu frisca lichida, crema fiarta de ciocolata, sirop de menta preparar la rece, ciocolata de casa preparata cu lapte lichid
Taie ciocolata în bucatele foarte mici si topeste-o într-un vas cu fund dublu sau la bain-marie. Înfige câte o scobitoare în fiecare capsuna si apoi scufund-o trei sfeturi în ciocolata. Asaza capsunile cu scobitoarea si coditele în jos pe un gratar si pune-le la frigider, pentru ca ciocolata sa se întareasca.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-un bol, amesteca bine untul sau margarina, pesmetul de graham, zaharul pudra si o cana cu unt de arahide. Asaza compozitia într-o tava de aproximativ 20x30 centimetri, niveleaza si preseaza bine. Topeste chipsurile de ciocolata la bain marie împreuna cu 4 linguri cu unt de arahide, amestecând din când în când. Toarna ciocolata topita peste amestecul din tava. Pune la frigider si lasa la racit timp de cel putin o ora, apoi taie în dreptunghiuri.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... foc mare intre timp punem ciocolata alba si alunea macinate . lasam ... tot cu acest amestec de ciocolate albe putem decora dupa gust ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune apa la fiert, dupa care se adauga mazarea, sarea, piperul si uleiul, lasându-se pe foc aproximativ 5 minute. Dupa ce ai oprit focul, se lasa câteva minute la racit, dupa care se toarna ingredientele într-un blender. Se adauga frunzele de menta si untul, dupa care se mixeaza pâna se obtine consistenta dorita.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mazarea se fierbe 3-4 minute în apa cu sare, iar pentru a-si pastra prospetimea si culoarea se pune rapid în apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire. Se pun toate ingredientele în blender si se mixeaza pâna când obtii o crema delicioasa. În functie de consistenta finala dorita poti sa mai adaugi apa. Supa-crema de mazare se consuma cu crutoane si fulgi de ardei iute. Nu se va pastra la frigider. Daca vrei sa faci mai multe portii si sa o pastrezi la frigider trebuie sa o lasi sa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Preîncalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Amesteca untul, zaharul alb si zaharul brun pâna ce obtii o pasta fina. Bate pe rând câte un ou în compozitia de unt si zahar, apoi adauga extractul de vanilie. Dizolva bicarbonatul de sodiu în apa calda si adauga peste compozitie. Pune faina, chipsurile de ciocolata si alunele. Amesteca bine compozitia, apoi pune cu lingura pe o tava întinsa, neunsa. Coace timp de zece minute sau pâna când fursecurile sunt rumenite pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cuptorul se preîncalzeste la 176 de grade Celsius. Pune biscuitii în formele pentru briose. Amesteca crema de brânza cu iaurtul grecesc si cu zaharul, dupa care adauga pe rând ouale si cacaua. La final încorporeaza bucatile de ciocolata neagra si toarna câte putin din amestec peste biscuitii din forme. Se lasa la cuptor timp de 20 de minute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Se topeste ciocolata la baie de abur, dupa care se ia de pe foc. 2. Se mixeaza frisca lichida si se încorporeaza în ciocolata lichida. 3. Se toarna în pahare si se orneaza dupa plac. 4. Se lasa la frigider câteva ore si se serveste rece. Credit foto: http://www.howaboutsomegreektonight.co
Reţetă de pe retete.eva.ro
Gutuile se spala, se curata de coaja (optional), se taie pe jumatate si se scot cotoarele. Se lasa la cuptor intr-o tava pentru 45 de minute. Ciocolata se topeste cu untul in baigne marine si se adauga si putina apa (altfel se ingroasa prea tare siropul). Se scot gutuile din cuptor, se glazureaza cu siropul si se orneaza cu fistic marunti
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se rupe ciocolata bucati si se lasa sa se topeasca pe ... varsa amestecul de galbenusuri si ciocolata peste albusuri, amestecand usor si ... cu fructele zaharisite, zmeura sau visine, si frunze de menta. - 250 g ciocolata amaruie (de menaj), 100 g unt moale, 5 galbenusuri, 10 albusuri ... visine (din dulceata), frunze de menta (facultativ). Livrare la domiciliu! Cumpara ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cuptorul se preîncalzeste la 190 de grade Celsius. Formele pentru briose se ung cu putin unt sau ulei, în cazul în care nu folosesti hârtia pentru briose. Într-un bol se amesteca ouale cu uleiul, cafeaua, laptele batut si vanilia. Într-un bol separat se amesteca toate ingredientele uscate, dupa care se încorporeaza amestecul lichid. Se amesteca cu o spatula pâna când se omogenizeaza bine, dupa care se umplu formele pentru briose. Se lasa la cuptor 18-23 de minute, facând testul cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... fara sa-l fierbem insa. Rupem ciocolata bucatele si o punem peste smantana ... pana se dizolva de tot ciocolata, Puteti pune orice fel de ... . Amestecam laptele cu compozitia de ciocolata.Daca doriti mai dulce puteti ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... la 160 de grade Celsius. Ciocolata se amesteca cu zaharul brun ... care se adauga zaharul cu ciocolata, mixând înca o data bine ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune vinul cu zaharul într-o tigaie la fiert, mestecând pâna când zaharul s-a dizolvat. Lasa aproximativ 2 minute la foc si apoi pune-o deoparte. Amesteca pepenele, capsunile, strugurii si menta într-un vas pentru salata. Toarna amestecul cald cu vin peste si amesteca. Acopera-l si lasa-l în frigider la racit aproximativ 2 ore.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Biscuitii se farâmiteaza în robot si se amesteca cu untul topit. Se pune amestecul într-o tava cu pereti detasabili si se preseaza foarte bine. Se introduce la frigider cât timp se face crema. Ciocolata neagra se topeste la abur si se lasa putin la racit. Mascarpone se mixeaza bine cu zaharul pudra, dupa care se adauga ciocolata si coaja de portocala. Se toarna crema peste blatul de biscuiti. Se orneaza cu ciocolata alba.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... amaruie si 60 gr.ciocolata cu lapte. Pe planseta se aseaza ... aplica un strat subtire de ciocolata. Se lasa sa se intareasca ... in cerc,cu partea cu ciocolata inauntru. Se lipesc capetele prin ... . Se desprind foliile de pe ciocolata intarita,inelele se asraza pe ... nu prinda pojghita. Florile de ciocolata se servesc ornate cu petale ... trandafir. Pe farfurie se aplica...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Biscuitii se farâmiteaza, se amesteca cu untul si se preseaza în forma pentru tort. Pentru a prepara crema alba se freaca mascarpone ciocolata alba topita si zaharul pudra, dupa care se adauga biscuitii oreo farâmitati. Se toarna crema peste blat si se lasa la frigider pentru a se întari. Pentru crema de ciocolata se freaca bine mascarpone cu ciocolata neagra topita si se toarna peste stratul de crema alba.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune uleiul într-o tigaie la încalzit, apoi adauga sparanghelul cu sare si piper dupa gust si lasa-l aproximativ 5 minute. Îndeparteaza tigaia de pe foc si pune sparanghelul pe o farfurie. Stropeste-l cu suc de lamâie si presara menta.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... avand un gust accentuat de menta, care de cate ori am ... servi cu putina inghetata de ciocolata, dar m-am abtinut, atatea calorii ... muy refrescante teniendo bastante sabor a menta. Cada vez que tomaba un ... gust suav 10-12 frunze menta proaspete ------------ 3 pahare de iaurt faina ... sabor suave 10-12 hojas menta fresca ------------- 3 vasos de yogurt con ...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com
... . Insiropam. Punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele intr-un vas ... mestecand continuu pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca apoi ... . Turnam peste blat crema de ciocolata si dam la frigider. Adaugam ... si dupa ce crema de ciocolata s-a intarit turnam deasupra jeleul. Dam ...
Reţetă de pe retete.eva.ro