Cauta in 21.294 retete
Clasice, gustoase si usor de preparat. Ingrediente: 250 de grame de faina, 100 de grame de unt, 2 oua, 1 lingura de lapte cald, 1 lingura de smantana, o lingurita rasa de sare, doua linguri de chimen. Preparare: Amesteca intr-un castron untul moale impreuna cu faina, cu mana. Adauga un ou, laptele, smantana, sarea si chimenul. Framanta bine, si da aluatul la rece circa o ora. Intinde o foaie, pe care o ungi cu ou batut. Poti presara putina sare grunjoasa deasupra. Taie fasii cat se poate de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: patru castraveti mici, 15 ridichi, 500 grame crema de branza de vaci proaspata si doua-trei linguri de smantana, o cana de gheata pisata, trei fire de verdeata tocata, un praf de sare si putin piper. Ingredientele ,,produc" trei pahare de smoothie. Preparare: - Curata de coaja castravetii, piseaza cuburile de gheata, curata si taie in bucati ridichiile. - Pune toate ingredientele intr-un blender. Mixeaza. Rezulta un smoothie cremos, destul de gros, care poate fi baut, insa cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cu ochiul. Reteta de gogosele sarate chiar mi-a ramas in minte ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Cozonacul cu mac este preferatul meu...bunica il face dumnezeieste...eu ... cu sare. Umplutura - 200 gr mac macinat; - 100 gr zahar pudra ... in volum. 7. pregatim umplutura: macinam macul...odata macinat il amestecam cu ... foaia de aluat punem macul ...iar peste mac punem putin ulei ...
Reţetă de pe blogulbucatareseiincepatoare.blogspot.com
... ales sa fac acest burek sarat, umplut cu carne si cu branza sarata, "Burek sa mesom" si "Burek sa sirom" pe limba ... si il punem intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt ... . Rulam si punem in tava rotunda. Dam la cuptor pana se ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... de copt stins cu otet mac visine Am separat ouale. Galbenusurile ... praful de copt. Am adaugat mac si visine fara samburi. Am ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... se racoreasca. Prepararea umpluturii de mac se face la fel ca ... jumatate care se umple cu mac. Se ung cozonacii cu galbenus ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... apa coaja de lamiie si macesele pana se inmoaie. Se trece ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... 1 galbenus 100 grame branza telemea sarata 2 linguri smantana 30% grasime 15 ...
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
Particularitatea acestei prajituri sau aperitiv este ca datorita formei de scoica, pe margine aluatul devine foarte repede dur, iar in centru aluatul se umfla facand un dom. Ingrediente (pentru 24 madeleine marime mijlocie): -3 oua mari -80 g faina T45 - 1 pliculet de praf de copt - am pus mai mult praf de copt din cauza ingredientelor din aceasta reteta - 30 g ulei sau 1 lingura de ulei - 80 g de lapte - 80 g pudra de migdale - 50 g carnati uscati, salam uscat, sunca afumata taiati in...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... natural de portocala 50 gr mac 1 plic praf copt pentru sirop ... omogenizam. Adaugam apoi pe rand macul,laptele si sucul de portocale ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Ingrediente: sucul de la doi-trei morcovi, doua-trei linguri de smantana, sare si piper, un ardei verde, fara seminte (eventual iute), patrunjel tocat, o lingurita de suc de lamaie, o bucatica de telemea. Rezulta doua pahare. Preparare: - Pune in blender telemeaua bucatele, smantana, ardeiul tocat foarte fin si sucul de lamaie. Amesteca. - Adauga sucul de morcovi (eventual indoit cu suc de rosii) si amesteca. - Serveste cu patrunjel tocat deasupra
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg faina 400g unt 100g untura de porc 2 galbenususuri 40g drojdie 100ml lapte 120 ml smantana 2-3 lingurite sare 100g branza telemea 200g cascaval 1 ou pt uns drojdia se dizolva in laptele caldut si se lasa 15 minute deoparte. se freaca untul si untura cu faina si sare, se adauga: drojdia, galbenusurile, branza rasa, smantana. se framanta un aluat ce se lasa la crescut 20 minute. pe masa infainata se intinde o foaie de 1,5 cm grosime si se pliaza in trei de doua ori. se lasa la crescut inca...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... caimac 3 lingurite sare 3 lingurite zahar mac seminte galbenus pentru uns Mod ... minute, ungem cu galbenus, presaram macul si semintele si coacem pentru ...
Reţetă de pe bucatariecudragoste.blogspot.com
... gr nuca macinata 100 gr mac macinat 150 gr zahar Se ... zaharul, apoi cu nuca si macul. Adaugati usor si spuma. Scoateti ... peste amestecul cu nuca si mac. Din aluatul ramas puneti deasupra ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
O reteta simpla de tot si rapida. Cantitatile sint aproximative. Aveti nevoie de: brinza de burduf (eu am folosit 200 g) faina cit cuprinde sa iasa un aluat elastic (mie mi-a luat cam 400 g) 1-2 linguri de apa, daca e nevoie Se pune brinza de burduf intr-un bol, se adauga faina si se framinta un aluat de consistenta plastilinei. Eu am avut nevoie si de putina apa, ca sa se lege aluatul mai bine. Se lasa la rece vreo jumatate de ora, apoi se intinde cu sucitorul si se taie fisii. Se coc pe...
Reţetă de pe alfinuta.blogspot.com
...cele mai bune din lume (sau asa mi s-or fi parut mie, acuma dupa post :P) Ce mi-a placut mult la ele e faptul ca ies extraordinar de pufoase si ca sint fara praf de copt... Cu ele am aparut in revista "Apostolat in Tara Fagarasului", despre care va povesteam aici :) Eu le-am facut in portie dubla si de sarbatoare, in forma de bradut :P Ingrediente pentru o portie: - 250 g. cascaval - 200 g. faina - 1 lingurita boia dulce (optional) - sare - 200 g. unt rece - 1 galbenus - sare sau susan/ ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Ingrediente: - 2 kg scoici (midii) intregi - 20 cl de vin alb sec - 1 ceapa micuta - 30 g unt - 1 lingura bombata de faina - 1/2 litru de lichid (apa sau apa rezultata dupa fierberea scoicilor) - piper - 1/2 sucul unei lamai - 1 galbenus de ou - 4 linguri de smantana - 2 linguri de patrunjel tocat Spalati scoicile, frecati bine cochilia. Saplati cu apa multa. Daca sant curatate, le treceti un pic in apa. Intr-o oala mare puneti scoicile sa se deschida cu 2 paharele de vin, o ceapa tocata...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Un pictor talentat a pictat pe panza O rumena coronita cu branza Apoi s-a pomenit cu niste ageamii Care voiau sa taie panza in felii. INGREDIENTE pentru blat 250 gr faina 1/2 pliculet de drojdie uscata 1 praf sare apa calduta (aproximativ 120 ml) 1 lingura ulei de masline 1/2 lingurita usturoi granulat (optional) pentru [&] Post-ul CORONITA CU BRANZA DULCE SI SARATA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com