Cauta in 21.294 retete
Coace porumbul la jar pe toate partile. Marunteste brânza laolalta cu fulgii de chili, chimionul macinat si cu verdeata, apoi pune amestecul într-un platou larg. Când porumbul s-a copt, unge stiuletii cu unt imediat dupa ce îi iei de pe gratar si apoi tavaleste-i bine prin brânza condimentata. Porumbul se serveste imediat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune pe foc 3 linguri cu fulgi de ovaz, putina scortisoara, sare si o cana cu apa. Lasa compozitia la foc mic 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga o banana pisata si o lingura cu unt de arahide. Se poate orna cu fructe proaspete.
Reţetă de pe retete.eva.ro
5 ciuperci de marime potrivita, 5 oua, 2 linguri unt, sare Mod de preparare: Se spala ciupercile si se taie in felii foarte subtiri. Se inabusa in unt pana se inmoaie si scade zeama pe care o lasa. Se incinge untul in tigaie. Se toarna ouale batute; cind incep sa se prinda putin, se pun ciupercile si sare dupa gust. Se coace.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. unt, 100 gr. ficat, 100 gr. ciuperci, sare, piper Mod de preparare: Se prajeste atit ficatul, cat si ciupercile, apoi se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca bine cu untul adaugindu-se sarea si piperul necesar. Se unge cu pasta obtinuta sandvisurile.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. cartofi noi, 50 gr. unt sau ulei, 1 lingura marar tocat, sare Mod de preparare: Cartofii se spala apoi se freaca intr-un prosop aspru departindu-se cu un cutit resturile de coji. Se zvinta intr-un prosop si se pun intr-o cratita cu unt bine incins. Se agita mereu vasul ca sa se rumeneasca uniform cartofii. Cind sunt gata, se sareaza, se presara mararul tocat si se mai lasa 2-3 minute pe foc.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 cepe medii, 3 catei de usturoi, 3 linguri ulei, 1 litru bulion, 200 gr unt de arahide, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper, 2 banane, apa daca e prea concentrat sosul de rosii Mod de preparare: Ceapa, usturoiul taiate fin se prajesc in ulei, se adauga sucul de rosii, untul de arahide, apa si condimentele si se fierb impreuna. Spre final se adauga in supa rondelele de banane si se mai fierb putin impreuna.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. conopida, 150 gr. smantana, 50 gr. unt, o lingura faina, sare, 1 ou, 2 l apa Mod de preparare: Se spala bine conopida, se curata de frunze si se rupe buchetele, apoi se pune cu apa si sare la foc. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina, se amesteca bine, apoi se pun citeva linguri de supa, se lasa sa clocoteasca si se toarna in supa. Se continua fierberea la foc domol, pana cand conopida este bine fiarta. Se drege cu ou si cu smantana si se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 5 oua, 1 praf vanilie, 1 lingura cacao, unt si faina pentru forma Mod ... : Se freaca bine zaharul cu untul si vanilia, se adauga unul ... forma de chec unsa cu unt si presarata cu faina se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
unt, sfecla sau boia, morcov sau galbenus de ou, spanac, masline Mod de preparare: Se freaca untul spuma, iar apoi se pregatesc culorile: rosu - zeama de sfecla sau boia de ardei dulce; galben-zeama de morcov sau galbenus de ou; verde-zeama de spanac; cenusiu-masline trecute prin sita. Se taie franzela felii si se unge fiecare felie cu diferite culori de unt: in linii oblice, in linii transversale, in mozaic etc. dupa imaginatie.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. conopida, sare, 2 linguri branza telemea, marar, 1 lingura unt Mod de preparare: Conopida curatata se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie. Se scurge bine si se asaza pe un platou. Se presara cu branza amestecata cu marar tocat. Se incinge untul si se toarna peste conopida.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... noi cat mai mici, 50 g unt sau untdelemn, marar, patrunjel Mod ... sau din tuci impreuna cu untul topit sau untdelemnul, amestecandu-se ... vas, impreuna cu bucatele de unt , cu marar sau patrunjel taiat ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100 g unt, 2 galbenusuri tari, 1 lingura mustar, 1 lingura ulei, sare, piper Mod de preparare: Se freaca untul cu galbenusurile trecute prin sita, se adauga cite putin mustar si ulei ca la maioneza. Se sareaza si se pipereaza. Se ung sandvisurile cu aceasta pasta.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150- 200 gr. pastravi, 2-3 felii morcov, 5 gr. unt, sare, verdeata Mod de preparare: Se curata pastravii, se spala si se fierb in zeama in care au fiert feliile de morcov, 20 de minute, la foc mic. Se scot cu atentie ca sa nu se sfarime. Mod de servire Se servesc cu untul si verdeata deasupra
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. unt, 150 gr. zahar, 1-2 oua, 100 gr. nuci, 200 gr. rahat colorat, 250 gr. biscuiti Mod de preparare: Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, rahatul si biscuitii taiati marunt, nucile pralinate putin, albusul spuma. Se amesteca totul bine, se asaza in forma si se da la rece 2-3 ore. Se rastoarna si se garniseste cu rahat si nuci.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 dovlecei mici, o lingurita unt, sare, marar verde Mod de preparare: Dovleceii curatati, taiati bucati, se fierb in apa cu sare. Mod de servire Se scurg si se servesc cu untul si mararul verde
Reţetă de pe www.retete-bune.com
120 gr zahar, 3-4 linguri apa, 4 galbenusuri, 200 gr unt, vanilie Mod de preparare: Se face un sirop vanilat cu care se oparesc galbenusurile amestecand mereu. Se freaca untul. Se toarna putin cite putin din siropul rait, pana se incorporeaza la unt toata cantitatea.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. fasole verde, 2 linguri unt, 1/2 pahar smantana, sare Mod de preparare: Se curata, se spala si se fierbe in apa sarata fasole foarte tinara. Se scurge bine de apa si se pune intr-o cratita pe foc impreuna citeva minute, scuturind mereu ca sa se amestece cu untul fierbinte. Mod de servire Se asaza fasolea pe farfuria de servit, se toarna deasupra smantana si se serveste imediat
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 -600 gr. cartofi, 50 gr. unt, o lingura marar tocat, 2 linguri zeama de lamiie, sare, pipe Mod de preparare: Cartofii curatati si spalati se taie in cuburi si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se asaza intr-un vas, se adauga untul si se presara cu piper negru. Mod de servire Cind se servesc, se stropesc cu zeama de lamiie si se presara cu marar tocat
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. de unt proaspat, 150 gr. zahar pudra, 100 gr. lapte condensat, 2 gr. praf de vanilie, 1 lingurita coniac sau vin Mod de preparare: In loc de lapte condensat se vor lua 275 gr. lapte proaspat integral si 50 gr. zahar si se va fierbe pana cind ramin 100 gr. Untul se freaca si se bate spuma, se adauga praf de vanilie, coniac sau vin de desert tare, zahar pudra si batind mereu se toarna putin cite putin lapte condensat, pana cind se face crema.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. varza mijlocie, 2 1/2 linguri unt, 1 lingura cu varf pesmet, sare Mod de preparare: Se curata varza de primul rind de foi, se taie in patru si se pune la fiert in apa sarata. Cind este gata, se scurge bine de apa si, dupa ce se inlatura coceanul, se aseaza intr-o tava smaltuita sau intr-un vas de Jena uns cu putin unt. Se prajeste untul cu pesmetul si se toarna in strat uniform peste varza. Se da la cuptor sa se patrunda bine. Mod de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com