Cauta in 20.697 retete
Articol scris Loredana Stefan , CHHC, consilier reeducare alimentara. Vara este probabil sezonul care pe care il astepti tot anul: vacanta, concediu, gradini pline de culoare. Totul suna foarte bine dar cand vine cu adevarat vara ba te doare capul, ba transpiri non stop, ba esti balonata. Sa nu mai vorbim de durerile de cap cauzate de alegerea costumului de baie potrivit. Desi creativitatea voastra nu trebuie ingradita strict la aceste retete, merita sa aveti in vedere urmatoarele sfaturi: ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... , ai volumul trei din ,,Povestile bucatariei romanesti". O editie completa, reasezata in ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
Branza va fi adaugata la sfarsit in sos, taiata in bucatele. Sosul nu trebuie sa clocoteasca si cand branza a topit il retrageti imediat de pe foc, daca nu branza se va transforma ca in grasime, sosul va deveni prea sarat si gustul va fi denaturat. Am patit lucrul asta, saptamana trecuta, cand am vrut sa fac ramequin de branza topita pe foc si gratinata in cuptor. Invatam multe, facand experiente gresite.Am vrut sa fac o reteta dintr-o carte, dar nu aveam prea multe detalii, cum si cand si de...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Daca ghimbirul este bine dozat, releva gustul alimentelor. Pentru al curata putem utiliza un cutit cu care il radem la fel ca si cartofii noi sau cu o lingurita mica. Cum are o putere aromatica foarte mare, nu utilizam o mare cantitate de ghimbir. O singura data ras pe o razatoare este suficient pentru un plat sau un desert. Dar, restul se poate pastra in congelator, cand avem nevoie, il scoatem, dam pe razatoare congelat si il punem imediat in congelator. Cand taiam un ghimbir, partea taiata...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Specialitatea asta tunisiana, am devorat-o in excursia in desert, cand am oprit la Matmata, la un restaurant berber. Mancarea se mai numeste si "Fatima's little fingers", Fatima Zahra fiind fiica lui Mahomed, iar "the hand of Fatima" este folosita in tarile musulmane pe post de pendantiv, breloc sau chiar se vopseste pe peretii casei, pt ca pazeste de deochi. Reteta am gasit-o pe wiki. Ingrediente: - 500g de carne de pui tocata - 4 oua - 2 linguri de parmezan - condimente de la mama lor din...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... de raft, sunt nelipsite din bucataria mea. 1. Paste Aici e o categorie mai ... si ulterior a devenit nelipsita in bucatarie. Desi folosesc si fasolea uscata ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... initiat de Jurnalul National - Povestile Bucatariei Romanesti Asa cum v-am mai ... - Surpriza - Carti din colectia Povestile Bucatariei Romanesti au plecat catre : Carp ... Vesele Suteu Paul Bogdan - Bucatar Alte carti vor fi transmise catre ... -va in promovarea traditiei si a bucatariei romanesti alaturi de Jurnalul National ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
... viitorul buctariei. nu, nu este bucataria moleculara sau vreo alta tehnica ... un departament format din trei bucatari cu stele michelin si experienta ... posibilitatea de a invata din experiente. bucatarul alege ingredientul principal, tipul de ... de mancare. astfel rezultatele muncii bucatarului se pot invarti intr-un ... conform regulilor create de toti bucatarii din lume care au creat ... unde...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
Pentru unele persoane, cu toate ca este un aliment bun pentru sanatate, varza nu este prea usor de digerat. Pentru a evita acest lucru, puneti o jumatate de lingurita de bicarbonat de soda in apa de fierbere.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
In perioada 20 - 26 noiembrie, se va desfasura Saptamana Bucatariei Italiene in lume. In acest cadru, la data de 22 noiembrie, ICE - Agentia Italiana pentru Comert Exterior organizeaza, la Athene Palace Hilton, prima editie a evenimentului ,,Degusta Italia". Evenimentul, care include o prezentare cu degustare de vinuri si produse alimentare Made in Italy, [&] Post-ul Saptamana bucatariei italiene in lume apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Topinambur - am pregatit aceasta leguma, ca si cartofii prajiti pai si in piureu. Santem multi dintre noi, cand cautam informatii despre ceva ce nu cunoastem, pentru ca santem amatori, ne uitam in pic pe Google, dar mai ales pe Wikipedia. Am observat de nenumarate ori... Fotografia plantei de pe Wikipedia: Deci, pentru a nu face o descriere a plantei stiintifica (pentru ca nu sant nici agronom, nici botanist de meserie), va voi da cateva detalii, nu prea dificil de retinut : - planta seamana...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Bicarbonatul de sodiu este o pudra alba de origine naturala extrasa dintr-un mineral, biodegradabil. Bicarbonatul exista incepand cu anul 1846, cand chimistul francez Nicolas Leblanc, in 1971, cautand a transforma sarea in sodium, a inventat carbonatul de sodium. Dar, procedeul de fabricatie era foarte artizanal si poluant, utiliza amoniac, la temperaturi ridicate cu eliberare de deseuri toxice. Cinci ani mai tarziu, John Dwigth si Austin Church, doi brutari din New -York, descopera ca ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
-ficatul nu se sareaza inainte de prajire pt ca se intareste -pestele praospat trebuie sa aiba bronhiile rosii -carnea de vita care fierbe mai greu este batrana, pt a inlesni fierberea si patrunderea ei la fiert se adauga o lingurita de alcool la un litru de apa -zarzavaturile pt supe si ciorbe se recomanda sa fie curatate si taiate cu putin inainte de a fi puse la fiert -zarzavaturile si legumele nu se pun la fiert in apa rece, ci intotdeauna in apa care fierbe ,intrucat incalzirea lenta ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Aliment sezonier in tarile in care antotimpul rece alterneaza cu cel cald, inghetatei ii revine tot timpul rolul de regina, sensibila si capricioasa, a deserturilor. In spatele unei inghetate de buna calitate  dincolo de ingrediente, bineinteles  sta masina de inghetata. Adevarata inventie care a facut posibila inghetata. Masina de inghetata a fost inventata in secolul XIX in Statele Unite, spatiul in care familiile bogate ce dispuneau de ferme si proprietati intinse, plateau taietori de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pentru a obtine o culoare frumoasa a carnei, inainte de a o pune in cuptor, facem o prajire in cratita cu ulei. Untul hraneste carnea, nu da culoarea, deci folositi ulei. Asezonati carnea pe o fata cu sare si piper, puneti la prajit in cratita. Daca asezonati inainte, sucul carnei se va elibera.Asezonam cu sare si piper cealalalta parte si o intoarcem pentru a o praji. Cand intoarceti carnea, nu folositi furculita, pentru nu a impunge carnea si sucul sa iasa. Aceasta etapa o puteti face in ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Ingrediente : - 1 lingura de bicarbonat - 1/2 ceasca de sapun negru lichid - 0.5 litri apa calda - 5 picaturi de ulei esential de arbore de ceai - 5 picaturi de ulei esential de lavanda Toarna toate ingredientele intr-o sticla de spalat vase si amesteca bine.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Puneti la fiert apa, cand clocoteste puneti la fiert migdalele intregi timp de 2 minute si apoi le treceti prin apa rece.Dupa aceea, cu unghia inlaturati foarte usor pielea. Daca vreti sa obtineti migdale in pudra este mai bine sa le prajiti in cuptor, le supravegheati sa nu se arda, dupa care le mixati. Astfel prajite vor da mai putin ulei, nu veti obtine o pasta ci migdale in pudra. Si gustul va fi mai bun daca le prajiti un pic.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com