Cauta in 21.294 retete
1 pahar iaurt, o lingura zahar, 1/4 lingurita zahar vanilat, o foaie gelatina Mod de preparare: Se amesteca iaurtul cu zaharul si foaia de gelatina inmuiata in apa rece si apoi dizolvata intr-o lingura de apa calda. Se bate compozitia cu telul pana devine spumoasa, apoi se toarna intr-o forma clatita cu apa rece si se lasa sa se intareasca.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 litru apa, 200 gr. mazare boabe, 200 gr. cartofi, 100 gr. morcov, 100 gr. radacini de patrunjel, o ceapa mica, 10 gr. margarina, marar Mod de preparare: Se fierb bine legumele introduse in apa in clocot. Cind s-au inmuiat, se trec prin sita, piureul obtinut amestecandu-se cu lichidul in care au fiert legumele. Se adauga mararul si margarina, dupa ce supa a fost luata de pe foc. Mod de servire Ca toate cremele-supa, si aceasta se poate servi cu adaos de lapte si crutoane de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cu zaharul pana se obtine o crema. Se ia vasul de la ... lasa pana cind se raceste crema. Se adauga untul taiat felioare ... spumoasa. Ciocolata se adauga la crema de unt si oua, dupa ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 g branza de vaci, 2 galbenusuri fierte, 1 ceapa, 1 lingura unt, sare Mod de preparare: Se sfarma bine galbenusurile intr-un castron, se amesteca cu branza, untul, ceapa taiata fin si sarea. Se freaca cu o lingura de lemn pana devine o crema.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. spanac, 4-5 linguri ulei, 1/2 l zeama de legume sau de oase, o lingura faina, o ceapa, 1 pahar iaurt, sare Mod de preparare: Spanacul se fierbe, se scurge, se toaca si se inabusa intr-o cratita in doua linguri ulei. Separat, intr-o oala, se prajeste in ulei ceapa taiata marunt, se adauga faina, se stinge cu zeama in care au fiert legume sau oase. Se adauga pireul de spanac si se da 2-3 clocote. Mod de servire Se serveste rece, dreasa cu iaurt
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , pana ce compozitia devine ca o crema. Se dizolva putina faina in ... se toarna, amestecand mereu in crema fierbinte. Se lasa sa mai ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. frisca, 75 gr. ciocolata, 80 gr. zahar, 4 albusuri Mod de preparare: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul ploaie, continuind baterea inca 10 minute. Se amesteca apoi usor compozitia cu ciocolata inmuiata in putina apa si frisca bine batuta. Se pune crema in pahare si se da la rece.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... g zahar, 2 linguri faina, 2 plicuri zahar vanilat, 1 pachet de unt Mod de ... Este la fel de buna si pentru prajituri cu crema de vanilie, cat si pentru tort ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 gr. unt, 4 linguri zahar, 2 table de ciocolata, 4 oua Mod de preparare: Se freaca putin untul, se adauga zaharul si ciocolata topita in putina apa, apoi pe rind galbenusurile, iar la urma albusurile batute spuma. Se uda o forma cu apa, se pune crema si se lasa la rece in gheata 24 de ore.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... lapte, 250 gr. frisca, 1 baton vanilie, Mod de preparare: Laptele se ... frisca. Se cresteaza batonul de vanilie pe lung, se scoate miezul ... toarna in fir subtire in crema de ou. Castronul se pune ... ml apa, se toarna peste crema si se lasa la rece ... min. Mod de servire Se orneaza crema cu fistic si capsuni
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. capsuni, 300 gr. zmeura, 4 linguri de indulcitor pudra Mod de preparare: Se spala bine fructele si se mixeaza, amestecate cu indulcitorul. Mod de servire Se serveste foarte rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 l lapte, 2 oua intregi, 150 gr. zahar, vanilie Mod de preparare: Se bat ouale cu zaharul, se toarna incetul cu incetul laptele clocotit cu vanilie. Se toarna in cesti speciale care suporta cuptorul. Se asaza intr-o tava sau intr-un vas cu apa fierbinte si se dau la cuptor pana se incheaga si se rumenesc Se dau la rece.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300-400 g creier, 4 linguri ulei, 2 linguri zeama de lamiie, 1 ceapa, 6-7 masline, sare, piper Mod de preparare: Creierul se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Cind este gata, se scoate, se scurge si se lasa sa se raceasca. Se pune apoi intr-un castron si se freaca cu o lingura de lemn, adaugind cite putin ulei, zeama de lamiie, sare, piper si ceapa tocata foarte marunt. Se ung feliile de piine cu aceasta pasta Se garnisesc cu feliute de masline.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100 gr. miere, 300 gr. branza de vaci, 30 gr. unt, 1 galbenus, 1/2 plic zahar vanilat, 10 gr. stafide, 100 ml lapte, 200 gr. nectar de fructe Mod de preparare: Mierea, untul, branza de vaci, laptele, galbenusul, nectarul si zaharul vanilat se bat pana la consistenta cremei. Se presara stafide deasupra.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 oua, 250g zahar pudra, 300g unt, 4-5 linguri alune sau nuci pralinate Mod de preparare: Se pun ouale intr-un castron asezat intr-un vas cu apa clocotita pe foc si se bat bine cu zaharul pana se obtine o crema. Se ia vasul de la foc si se lasa pana cind se raceste crema. Se adauga untul taiat felii mici si subtiri si se freaca bine ca sa se obtina o pasta spumoasa. Se adauga alunele sau nucile pralinate, se amesteca bine Mod de servire Se pune in cupe sau...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 lamii, 100 gr. zahar, o ceasca frisca Mod de preparare: Din zahar si 1/2 ceasca apa se prepara un sirop putin legat. Se adauga zeama de la amindoua lamiile si coaja de la una. Dupa ce s-a racit, se amesteca usor cu frisca. Mod de servire Se tine la gheata
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 lingurite cafea instant, un sfert de cana lapte condensat, 2 albusuri de ou, 1/2 lingurita sare, un sfert de ceasca zahar, 1/8 lingurita extract de migdale, un sfert de cana de migdale tocat, frisca vegetala Mod de preparare: Se dizolva cafeaua in lapte. Se bate albusul de ou pana devine spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca apoi cu laptele cu cafea, extractul de migdale si migdalele. Se decoreaza cu frisca ,se serveste in pahare de parfait si se decoreaza cu migdale.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 teline, o lingura unt, 1/2 lingura faina, 1 pahar cu lapte, apa, sare Mod de preparare: Se curata citeva teline si se rad pe razatoarea mare. Se pune 1/2 lingura de unt in oala de supa, sa se caleasca pana se inmoaie. Se toarna apa fierbinte si se lasa sa fiarba nine. Se sareaza, se trece prin sita si se toarna putin cite putin zeama. Separat se face un rintas de 1/2 lingura unt si 1/2 lingura faina, muiat cu lapte. Se adauga la supa, se amesteca si se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 l lapte, 100 gr. biscuiti, 3 oua, 50 gr. zahar, 1-2 linguri dulceata, rom Mod de preparare: Se inmoaie biscuitii in laptele cald in care s-a dizolvat zaharul. Se trec prin sita. Se bat bine ouale intregi si se adauga compozitia de mai sus, apoi dulceata si romul. Se toarna totul intr-o forma unsa si se fierbe la cuptor in baia de apa. Mod de servire Se serveste unsa cu marmelada de caise
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 oua, 4 lingurite zahar, 4 lingurite rom, biscuiti Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zahar si rom pana se fac ca o crema. Se amesteca incet cu albusul batut spuma. Se toarna in cesti sau in pahare Se serveste cu biscuiti.
Reţetă de pe www.retete-bune.com