Cauta in 17.960 retete
Tort de alune cu frisca si cafea 150 g alune, 150 g zahar ... trei foi intr-o forma de tort unsa cu unt. Intre foi ... . Se garniseste cu aceeasi crema. Tortul se poate pregati si cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blat: 4 oua, 150 g zahar, un praf de copt, un zahar vanilat, 150 g faina, coaja rasa de lamiie; Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, iar albusurile se bat spuma tare. Se amesteca faina cu praful de copt, se toarna peste galbenusuri si se amesteca. Se incorporeaza si albusurile spuma. Se pune in forma tapetata cu hirtie de copt si se coace la foc potrivit. Se incearca cu scobitoarea. Este copt blatul atunci cind acesta este curata. Pentru crema se amesteca...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 gr. biscuiti, 250 gr. frisca, 200 gr.nuci pisate, 250 ml lapte indulcit, 4 paharele rom, dulceata Mod de preparare: Se inmoaie biscuitii in laptele indulcit amestecat cu romul. Se aseaza unul linga altul pe un platou lung, se presara cu nuci, se asterne un strat de frisca si iar biscuiti, nuci, frisca. Se garniseste cu dulceata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blaturi: 1/2 kg faina, 250 g miere, 250 g zahar, 3 oua, 100 g nuci macinate, 1 lingurita bicarbonat; Crema: 200 g unt, 2 galbenusuri, 150 g nuci, 150 g zahar, vanilie, 1/2 kg frisca Mod de preparare: Se framinta o coca, amestecand faina cu mierea, zaharul, ouale, nucile si bicarbonatul dizolvat in rom si se lasa sa se odihneasca 2-7 zile. Se imparte coca in 8-10 parti egale. Se intind de marime egala si se coc la foc potrivit. Crema: se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, nucile...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... de cafea. Pe o farfurie de tort se asaza in rind de ... pana se termina Se imbraca tortul cu un strat de crema ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o ceasca de gris, o ceasca de lapte, o ceasca de zahar, 150 g nuca macinata, un praf de copt, o lingura cacao, esenta de rom, 100 g zahar, 1/4 l frisca Mod de preparare: Seara se amesteca gris cu lapte si cu zahar si se lasa asa. Dimineata se pune o lingura de cacao, nuca macinata, praf de copt si se toarna in tava de tort (cratita) si se baga la cuptor. 150 g apa, 100g zahar si esenta de rom se amesteca si se face siropul cu care se stropeste aluatul dupa ce s-a racit. Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. biscuiti, 300 gr. unt, 250 gr. zahar, 3 galbenusuri, 2 linguri de cafea cernuta, 50 gr. rom, 100 gr. nuci, 50 gr. cacao Mod de preparare: Se freaca zaharul cu galbenusurile pana ce se albesc. Se adauga untul frecat spuma, o lingura esenta tare de cafea si 50 gr. cacao. Se amesteca bine. Se unge farfuria sau suportul cu putina crema, se aseaza biscuitii unul linga altul, se stropesc cu rom. Se pune un strat de crema, apoi un rind de biscuiti. Se stropesc cu rom, se pune iar un stat de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... se toarna in tava de tort tapetata cu hartie de copt ... blatului se pune inelul pentru tort apoi 1/3 din crema. Se opresc ... decor, restul se pun pe tort. Se pune restul de crema ... inlatura inelul si se decoreaza tortul cu cacao si cu restul ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... congelator) A doua a zi se rastoarna tortul pe un platou si se ... ). Mod de servire Se serveste sub forma de felii de tort
Reţetă de pe www.retete-bune.com
400 gr. zahar, 8 oua, 2 pachete margarina rama cub, 100 gr.apa, 2 linguri faina, 2 linguri zahar, 100 gr. cacao, coniac sau esenta rom Mod de preparare: Se amesteca 400 gr. zahar, cacao, apa si se fierb 10 min. Cind este rece se adauga galbenusurile. Din crema se iau 5 linguri si se amesteca cu 2 linguri zahar si 2 linguri faina si cu albusurile batute spuma si se pun in forma. Se coc 20 min. La crema ramasa se adauga margarina si putina esenta de rom. Atentie! Blatul nu se insiropeaza!!! ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... intaritor si se toarna deasupra tortului. Se pot inlocui coacazele cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100 g unt topit, 150 g piscoturi. Crema: 500 g mascarpone, 250 g branza de vaci, 100 g zahar, coaja si sucul de la o lamiie, 4 foi gelatina incolora, 200 ml frisca batuta, 300 g zmeura Mod de preparare: Se topeste untul si se lasa sa se rcoreasca. Se amesteca cu piscoturile zdrobite si se pune in tava de chec tapetata cu folie. Se da la frigider 2 ore. Pentru crema se amesteca branza de vaci cu crema mascarpone, zaharul. Gelatina se pune la muiat si se prepara conform instructiunilor de pe...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... doua blaturi in forma de tort capitonata cu hirtie unsa cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... coc pe fundul formei de tort (bine unsa) 3 foi. Crema: se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... crema de mascarpone. Se umple tortul cu crema si se da ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... pentru a se inchega. Pentru a rasturna tortul, se pune un platou si ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... . Se repeta operatia, se acopera tortul cu restul de frisca si ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
blat: 4 oua, 180 g zahar, un zahar vanilat, 180 g faina, o lingura mai plina cu cacao, un praf de copt. Mod de preparare: Blat:galbenusurile, zaharul si 4 linguri de apa calda se freaca ( eu am facut cu mixerul) pana obtinem o masa cremoasa. Se pune cacao si praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma tare, se pun peste galbenusuri apoi se adauga si faina. Se amesteca incet si se pune la copt 30-35 min. Din blat se taie un capac ( dar se lasa o...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. biscuiti, 250 gr. unt, 100 gr. nuci, zahar dupa gust, rom, 2 linguri cacao, lapte, sirop Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul pudra si 1-2 linguri cacao, se adauga apoi nucile date prin masina. Se moaie biscuitii in lapte sau intr-un sirop si se asaza pe farfurie un rind de biscuiti stropiti cu rom, un rind de crema de unt de unt cu nuci si cacao. Mod de servire Se inveleste tortul cu crema si se presara deasupra nuci
Reţetă de pe www.retete-bune.com
400 gr. biscuiti, 1 ceasca cafea indulcita, 2 borcan mic serbet de cacao, 1/2 pachet unt Mod de preparare: Se aseaza biscuitii intregi pe un platou dreptunghiular, se stropesc cu cafea indulcita, se ung cu un strat de serbet frecat cu unt, apoi se alterneaza biscuitii si serbetul pana se termina totul.
Reţetă de pe www.retete-bune.com