Cauta in 19.009 retete
... trage gusturile din repertoriul bucatariei grecesti. Un fel de mancare onest ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... din cele mai vestite aperitive grecesti. De o simplitate debordanta  saganaki este ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... marea si generoasa familie a bucatariei grecesti  friptura de pui cu usturoi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ardei gras, coplesiti de parfumurile grecesti de ulei de masline, zeama ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
...  in unele sortimente de baclava grecesti se adauga seminte de pin ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... din plin de toate influentele (grecesti, italiene, franceze). Vinurile de masa ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cu corcoduse . Daniela, Robadunas-Produse grecesti , a pregatit Supa de linte . Claudia ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... a dominat vreme de secole insulele grecesti din Mediterana, a dus traditia pastelor ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de-a doua carte are retete Grecesti: Gasiti aici atat retete cunoscute ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Vinetele Papoutsakia ( Melitzanes Papoutsakia, in denumirea integrala) sunt o specialitate greceasca de capatai si isi datoreaza numele formei ( papoutsakia inseamna pantofiori) si au fost considerate de multi, spre indignarea grecilor, o varianta cu carne a vegetarienelor Imam Bayildi . Umplute cu carne tocata, parfumata cu nucsoara si scortisoara, drapate intr-un sos bechamel imbogatit cu branza kefalotiri, vinetele Papoutsakia va vor inviora verile fierbinti. Vezi si reteta de Vinete pane....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Nascuta din dragostea grecilor pentru branzeturi, crema de branza (numita de greci si salata, tirosalata ) se regaseste in mai multe combinatii, sarate sau picante. Varianta cu ardei copt  foarte potrivita pentru a realiza tartine  este mai putin raspandita, insa, cu atat mai deosebita. Portii: 4 Timp de preparare: 10 minute Ingrediente: 200 grame feta 3 ardei ardei rosii, copti 3 linguri de ulei de masline 2 linguri zeama de lamaie piper proaspat macinat 1 lingura rasa oregano Preparare:...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Aflata la jumatatea drumului dintre o lipie si o turta, pita greceasca are aura sacra a alimentelor primordiale, reunind in ea doua din cele trei elemente ritualice ale crestinatatii si culturii mediteraneene (faina si uleiul). Simplitatea ei initiatica si atotprezenta ei ii ofera puteri depline in bucataria greceasca alaturi de souvlaki, gyros , salate etc., alatari de aperitive ( mezes ) sau pur si simplu consumata ca atare de batranii greci la micul dejun, stropita cu ulei de masline, ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... dintre cele mai delicioase aperitive grecesti ( meze ), ardei copti umpluti cu ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Melitzanosalata este numele dat de greci salatei lor de vinete. Diferita fata de salata romaneasca de vinete nu atat prin forma cat prin continut, salata greceasca se distinge printr-o usoara acciditate data de lamaie si otet. Una dintre cele mai extravagante versiuni, cea de fata, contine un bonus surpriza: nuci si branza. Portii: 6-8 Timp de preparare: 90 de minute Ingrediente: 1 kilogram de vinete mici 4 catei de usturoi 100 grame miez de nuca 100 grame branza de oaie (traditional...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... totodata o prezenta placut obsedanta a bucatariei grecesti unde il intalnim de la ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cele bune: uleiuri de masline grecesti, masline, cafea, mixuri orientale de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... controversate origini turcesti si/sau grecesti, berbecutul cu lamaie si usturoi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... simple si desavarsite ale bucatariei grecesti, reunite in acesta reteta de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... protap este expresia culturii culinare grecesti, reunind deoportiva jertfa si bucuria ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Arni me patates sto fourno (miel cu cartofi la cuptor) este o friptura zdravana de miel cum doar grecii stiu a face. De o simplitate vecina cu nepasarea, dar care nu face decat sa accentueze cu aromele dragi grecilor  lamaia si oregano  gustul carnii de miel inabusite la cuptor. O mancare primavaratica fara nazuri, dar la care n-ar stramba din nas nici un musafir. Cu atat mai mult unul stiutor de cele bune. Portii: 4 Timp de preparare: 2 ore Ingrediente: 4 jumatati de pulpa de miel (partea...
Reţetă de pe www.cevabun.ro