Cauta in 16.331 retete
Dulce acrisoara, discret parfumata, dulceata (sau gemul) de caise este simpla de preparat si ideala pentru prajituri sau tartine. Usor de preparat, dulceata de caise este metoda ideala de a pastra gustul deosebit al acestor fructe. Portii: 6,5-7 kilograme Timp de preparare: 90 de minute Ingrediente: 5 kilograme de caise 2,5 kilograme de zahar zeama de la 2 lamai 1 baton de vanilie (optional) Preparare: Spalati si alegeti fructele. [note]Caisele trebuie sa fie coapte si fara urme de lovituri....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... o modalitate ideala de pastrare pentru iarna a fructelor. [note]Desi exista inca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... metoda de conservare a rosiilor pentru iarna o reprezinta pastrarea lor in bulion ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Frenezia sarbatorilor de iarna este molipsitoare. De la decorul luminos de ... propriu-zisa, perioada sarbatorilor de iarna este marcata de o intreaga serie ... mese din perioada sarbatorilor de iarna raman aperitivele reci. Preparati-le ... , si cu atat mai mult iarna cand consumul de proteina animala ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Una dintre cele doua metode de murare a castravetilor  alaturi de cea in saramura  consevarea in otet da un gust mai proaspat si mai acidulat. Iar castravetii murati in otet au un gust deosebit. O reteta clasica, mereu la moda. Reteta: Castraveti murati in otet Ingrediente: 4 kilograme castraveti cornison 4 litri apa 1 litru otet de buna calitate 1/2 cana de sare grunjoasa, neiodata 4 linguri de zahar 3 radacini de hrean 2 cepe 1 capatana de usturoi 1/2 cana boabe de mustar 1 lingura boabe...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Continuand ideea lansata saptamana trecuta (cititi aici primul articol), va propun din nou un meniu economic, potrivit sezonului si bland cu bugetul! :) Probabil ca cea mai buna metoda de a economisi gatind este sa tineti un meniu saptamanal si sa cumparati doar strict ce puneti pe lista si sa construiti meniul in functie de ceea ce aveti deja in casa. De exemplu, in cazul supei recomandate de azi, ea consuma extrem de eficient o mana de mazare congelata ramasa de la o alta mancare, ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... de dulceata lor si la iarna. Portii: 7,5 kilograme Timp de preparare ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
by Alice albinutza Fursecuri sfaramicioase pentru iernile friguroase... la gura sobei... o ciocolata calda... colinde... si asteptarea lui Mos Craciun. Asadar ingrediente : 300 gr faina 150 gr unt 150 gr zahar pudra 2 oua 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt un varf de cutit de sare Intr-un bol mixeaza untul moale cu zaharul pudra. Incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sarea. Adauga apoi ouale batute, ca pentru omleta, cu zaharul vanilat. Framanta bine pana obtii...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... . Marinata continea: 200 gr sos tomat 50 gr vin alb cateva ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Varianta I : 1 kg ardei iute 1 l otet de 9 grade 8 lgt rase de zahar alb sau brun 4 lgt rase de sare pentru muraturi 4 lgt bobite de mustar piper boabe foi de dafin Se aleg ardeii, se spala si se aseaza in borcane de 400 gr. Se pune in fiecare borcan : otet rece, nefiert direct din sticla pana la jumatatea borcanului, 1/2 lgt boabe de mustar, 1 lgt rasa de zahar, 1/2 lgt rasa de sare, piper, foi de dafin dupa gust. Se completeaza restul borcanului de jumatate cu apa si se capacesc. Daca...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... dejun spaniol (desayunos), T ostada con tomate  painea prajita cu rosii  este ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Unul dintre cele mai populare sosuri italiene, marinara, isi trage numele si faima din porturile din sudul Italiei. Amestec simplu de ingrediente proaspete, de baza, sosul marinara se poate combina in fel si chip cu carne, peste si fructe de mare, ciuperci samd. Midiile in sos marinara sunt o combinatie clasica si se pot consuma ca atare sau cu paste. Portii: 2 Timp de preparare: 30 Ingrediente: 500 de grame carne de midii 1 cutie de rosii in bulion 1 pahar vin alb sec 2 linguri de ulei de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Fiindca suntem in postul Pastelui evident nu puteau lipsi de pe blog r etete de post , si cum ador ciupercile astazi o reteta cu ciuperci, scaldate intr-un sos de rosii delicios si aromat, o mancarica ce o sa va cucereasca cu siguranta. Perfecta cu o mamaliguta aburinda alaturi. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 conserve rosii (cca 800 ml) 2 lingurite zahar brun patrunjel verde frunze de dafin sare, piper busuioc oregano cimbru Mod de preparare: Curatam ciupercile si le taiem feliute subtiri....
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
12 kg de vinete 2 kg ardei galben (cei de umplut de ex) 2 kg gogosari 2 kg ardei capia(rosu) 1 1/2 ulei (pt prajit)1/2 ulei (pt deasupra in borcan) 4 kg rosii 3 kg ceapa 1 litru suc de rosii sare,piper,foi de dafin. Vinete,ardeiul galben,gogosari de coc si se curata de coaja se lasa la scur (eventual pina a doua zi)dupa care se toc marunt. Ceapa se curata se toaca mic(patratele) si ardeiul capia la fel.Se pune intr-o cratita mare ulei( 1 1/2)la incins dupa care se adauga ceapa si la 15 minute...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
Dulceata de cirese amare, profunda si parfumata, este una dintre cele mai deosebite si rare tipuri de dulceata, deoarece se prepara din cirese salbatice, mai greu accesibile decat cele de cultura. Este o dulceata excelenta pentru clatite, dar si pentru alte combinatii rafinate (vezi tartinele cu gorgonzola si dulceata ) Portii: aproximativ 2 kilograme Timp de preparare: 120 de minute Ingrediente: 1,3 kilograme de cirese amare 1 kilogram zahar 1 lamaie Preparare: Spalati si alegeti fructele....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
10 ardei capia rosii sau cat doriti 1 ceapa mare 4-5 catei mari de usturoi 1/2 legatura marar 1 legatura patrunjel 1/2 frunze de la o telina coriandru piper boabe cimbru 1 lingura rasa de sare mare pentru muraturi ardei iute fara samburi taiat felii optional Calim usturoiul zdrobit in ulei de masline impreuna cu boabe de coriandru, adaugam apoi ceapa rosie macinata si lasam sa-si schimbe culoarea. Urmeaza ardeiul dat prin masina de tocat impreuna cu verdeata. Am fiert vreo 50 de minute cat...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Spectaculos!!!! Asa a descris sotul meu tortuletul asta aseara cand l-a gustat. Este prima oara cand il fac si va spun sincer ca pe mine m-a atras mai ales aspecul lui. In revista in care l-am gasit arata ca desprins dintr-o poveste. Si am vrut si eu sa incerc macar sa reproduc povestea. Iar rezultatul... a fost cu totul neasteptat: de frumusel, e frumusel, insa pe noi toti
Reţetă de pe ankiradu.blogspot.com
Se rad toate zarzavaturile pe o razatoare cu gaurile mari. Se adauga sarea, untdelemnul, otetul, se amesteca usor si se lasa 15-20 de minute ca sa intre bine in zarzavat. - 1 ridiche neagra, 1 telina, 1 morcov mai mare, 1 radacina de patrunjel, 1/2 pastarnac, 1 sfecla rosie, 2 linguri untdelemn, 1 lingura otet, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Piepturile de pui se dezoseaza, se spala si se taie in bucati mai mici. Carnea de porc se spala, se taie in bucati potrivite si se da prin masina de tocat impreuna cu carnea de pui. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt si se pun peste carne. Se incing 100 ml ulei intr-o cratita, se adauga carnea amestecata cu ceapa si se caleste. Se condimenteaza, se toarna vinul alb, o cana de apa si se fierbe pana cand s-a inmuiat carnea. Se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca. Cand...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Ingrediente: 2 porti/2 raciones 4 rosi bine coapte/4 tomates maduros 200 ml apa/200 ml aqua sare/sal 1 lg oregano/1 cucharadita oregano cimbru/un pizca de tomillo Marar verde cateva fire/Eneldo fresco Mod de preparare: Punem toate ingredientele in blender ,trituram si savuram..delicioasa aceasta supa... Ponga todos los ingredientes en robot de cocina, tritura y..luego tomarla...mmm muy
Reţetă de pe bucatariadenysei.blogspot.com