Cauta in 16.331 retete
Cuptorul se preîncalzeste la 176 de grade Celsius. Pune biscuitii în formele pentru briose. Amesteca crema de brânza cu iaurtul grecesc si cu zaharul, dupa care adauga pe rând ouale si cacaua. La final încorporeaza bucatile de ciocolata neagra si toarna câte putin din amestec peste biscuitii din forme. Se lasa la cuptor timp de 20 de minute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata castravetii si se dau prin razatoare. Mararul se taie marunt. Se zdrobeste usturoiul. Se amesteca toate ingredientele si se asezoneza cu sare si piper. Se lasa cel putin jumatate de ora la rece. Aceasta salata poate fi asezata si lânga o friptura, dar poate fi consumata si simpla.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se scot oasele pestelui cu un cutit ascutit si se cresteaza pentru a fi impanat cu opt felioare dintr-o jumatate de lamiie curatita de coaja si de camasa alba. Se da sare si putin piper si se asaza intr-o tava. Se toarna uleiul si zeama de la o lamiie. Se lasa pina se rumeneste, stropind din cind in cind cu sosul din tava. - 1 crap cam de 1 kg, 1 1/2 lamiie, 1/2 pahar ulei, sare, piper. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala fileurile de peste in jet de apa rece, repede ca sa nu-si piarda gustul. Se zvinta in prosop si se frig pe gratarul incins sau pe plita presarata cu sare. Se frige pestele 2-3 minute pe fiecare parte, la foc iute, fara sa se usuce (interiorul trebuie sa ramana suculent). Separat, se pune pe foc intr-o craticioara apa (300 ml) cu uleiul, 3 linguri de otet, o feliuta de lamiie, boabe de piper, un praf de sare (daca pestele s-a fript fara sare) si unul de piper macinat. Cind sosul ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat si ales, ceapa tocata marunt, albusul de ou, sare si piper dupa gust. Cu mina umezita se fac perisoare mici ce se tavalesc prin patrunjel tocat. In oala de 2 l se pune la fiert apa impreuna cu unt si sare. Cind apa clocoteste se pun cu grija perisoarele si se lasa sa fiarba la foc mic. Intr-un castron se bat ouale bine ca pentru omleta, apoi se adauga treptat sucul stors de lamiie continuind bataia cu telul. Se toarna treptat amestecul in oala cu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Usturoiul si ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii grasi se spala, se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele. Se pune orezul la fiert si intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc la foc potrivit, cca 3 minute, usturoiul, ceapa si ardeii. Se adauga rosiile (bucati), branza telemea taiata cubulete amestecata cu ierburile aromate, apoi orezul si se mai lasa toate 3 minute sa fiarba incet, se sareaza si se pipereaza. Inainte de a-l servi, orezul se garniseste cu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cartofii fierti se curata si se pun impreuna cu uleiul, galbenusul si smintina intr-un mixer. Usturoiul se piseaza si se adauga la piure si se amesteca bine. Se adauga putin otet, sare si piper. Se serveste pe piine sau alaturi de carne. - 200 g cartofi fierti, 3 linguri ulei de masline, un galbenus, 100 g smintina, 7 catei de usturoi pisati, putin otet, sare, piper. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata telinele si se taie bucatele potrivite. Se pun la fiert intr-un vas de sticla termorezistenta impreuna cu sare, ceapa curatata, taiata marunt, untdelemnul si maslinele, pina se moaie telina. Se adauga si o foaie de dafin. Nu se amesteca in timpul fiertului. Se serveste rece, cu patrunjelul verde tocat si zeama de lamiie, in vasul in care a fiert. - 4 teline, 4 cepe, 150 g untdelemn, 1 lingurita sare, 100 g masline, 1/2 lamiie, 1 foaie dafin, patrunjel verde. Livrare la domiciliu! ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se taie gogonelele cubulete, gogosarii si ardeii taiati feliute, iar morcovul se da pe razatoarea mare. Se pregateste sosul separat din ingredientele de mai sus de la sos. Se fierb in sosul respectiv 5-7 minute Se pun rece in borcane si nu se dunstuiesc. - 1 kg gogonele, 1 kg gogosari, 1 kg ardei gras (kapia), 1 kg morcov. Sosul: 1/2 l otet, 1/2 l apa, 1/2 l ulei, 1/4 kg zahar, 3 linguri sare, 400 g mustar, foi de dafin, piper. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Ouale fierte tari sau cleioase se taie in sferturi si se aseaza cu galbenusul in sus. Uleiul, apa, sarea si lamiia se amesteca si cu acest sos se stropesc bine ouale cit sint calde. Ouale se pot stropi si cu mujdei preparat din 2-3 catei de usturoi, presarati cu 1/2 linguri cu apa, o lingura de zeama de lamiie, 2 linguri de ulei si un virf de cutit de piper. - 4 oua, 50 ml ulei, 2-3 linguri cu apa, 1/2 lingurita sare, un virf de cutit cu piper, 15 ml lamiie. Livrare la domiciliu! Cumpara ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape si se taie in fisii. Se toaca ceapa si se caleste in ulei impreuna cu ciupercile, adaugind sare, piper, dupa gust, o legatura de verdata si zeama de la 1/2 lamiie. Se stinge cu vinul dublat cu apa si se lasa sa fiarba la foc moale. La nevoie, se mai adauga putina apa calda. Cind este gata, se aseaza compozitia, decoreaza cu felii subtiri de lamiie si presara verdeata tocata. Se serveste rece. - 1/2 kg ciuperci proaspete, 150 ml ulei, 50 ml vin,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Zarzavaturile se curata, se spala, se taie cuburi si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se pune la fiert in apa cu sare, se adauga zarzavatul inabusit si puiul care a fost trecut prin flacara si spalat. In timpul fierberii se spumeaza. Orezul se curata de corpuri straine, se spala, se scurge si se pune la fiert separat. Dupa ce a fiert, pasarea se scoate, se dezoseaza si se taie carnea cuburi, timp in care se adauga in supa orezul fiert si apoi ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... data asta am folosit iaurt grecesc, asta este motivul pentru care ... de gluten 120 gr iaurt grecesc 190 gr apa plata sau ...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com
Sosul tzatziki Amesteca într-un bol iaurtul cu castravetii cubulete, uleiul de masline, zeama de lamâie si usturoiul. Asezoneaza cu sare si piper, adauga mararul si amesteca. Frigaruile de pui Într-un bol mic, amesteca iaurtul, zeama si coaja de lamâie, oregano, pudra de usturoi si boia. Într-un alt vas, pune peste feliile de pui amestecul de iaurt si lamâie, acoperind carnea pe toate partile cu sos. Înfige fiecare felie de piept de pui pe betele pentru frigarui, întepându-le pe o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dovleceii se calesc câteva minute cu ceapa, dupa care se lasa la racit. Iaurtul grecesc se amesteca bine cu uleiul de masline, usturoiul zbrobit, coaja si zeama de lamâie, marar tocat marunt, sare si piper. Amestecul cu dovlecei si ceapa se pune în acest sos, se amesteca bine si se mai condimenteza daca este nevoie.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sosul tzatziki Amesteca într-un bol iaurtul cu castravetii cubulete, uleiul de masline, zeama de lamâie si usturoiul. Asezoneaza cu sare si piper, adauga mararul si amesteca. Frigaruile de pui Într-un bol mic, amesteca iaurtul, zeama si coaja de lamâie, oregano, pudra de usturoi si boia. Într-un alt vas, pune peste feliile de pui amestecul de iaurt si lamâie, acoperind carnea pe toate partile cu sos. Înfige fiecare felie de piept de pui pe betele pentru frigarui, întepându-le pe o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ) ex: struguri, ananas, portocale, piersici, compoturi din fructe exotice, kiwi, etc ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Începem prin a separa albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine pâna obtinem o spuma foarte tare. Putem testa prin întoarcerea castronului invers! Adaugam o cana de zahar în ploaie si zaharul vanilinat. În paralel frecam galbenusurile cu uleiul si praful de sare. Adaugam iaurtul. Încorparam galbenusurile în spuma obtinuta din albusuri si avem grija sa amestecam foarte încet pentru a evita lasarea compozitiei. Imediat dupa aceea punem faina în ploaie si continuam sa amestecam...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Începem prin a amesteca foarte bine iaurtul cu apa. Castravetii se curata de coaja si se rad pe razatoarea mica sau se paseaza cu ajutorul unui blender, dupa care se adauga în iaurt. Usturoiul se piseaza, se adauga uleiul si apoi se pun în supa. Se asezoneaza cu sare, piper si marar si se lasa la rece pentru câteva ore. Când se serveste, se adauga în bol câteva rondele subtiri de castravete si menta pentru decor. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro