Cauta in 20.697 retete
Se fac 3 blaturi de tort din cate 2 oua.Albusul batut spuma cu 2 linguri zahar, se pune 2 ling faina, 2 galebusuri si 2 linguri zahar, praf de copt.Se coc in tava unsa cu unosare sau acoperita cu foaie de copt. Be baie de abur se freaca 3 galbenusuri cu 200 grame zahar pana se ingroasa crema, apoi se ia de pe foc si se adauga untul sau margarina rama treptat si 2 linguri de cacao sau nesscafe. Se orneaza cu trandafiri.Pofta buna!!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie.Adaugam si amidonul,dupa care turnam treptat si laptele rece.Punem compozitia pe foc mic pina se ingroasa amestecind continuu.Dupa ce s-a ingrosat luam crema de pe foc si o lasam la racit.Frisca se bate spuma.Jumatate din cantitatea de frisca se inglobeaza in crema.Punem crema peste o foaie,peste crema intindem frisca ramasa,iar cealalta foaie o sfarimam si o punem peste frisca.Cine doreste mai poate presara deasupra zahar pudra.POFTA BUNA!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata legumele, se spala bine si se taie cubulete, apoi se pun intr-o oala cu 4-5 litri de apa clocotita si se lasa la fiert cam 15- 20 minute. In acest timp se fac galustele astfel: se sparge oul intr-un castron, se bate bine cu putina sare si se adauga bicarbonatul amestecand bine. Se adauga grisul in ploaie si se amesteca mereu sa nu se faca cocoloase si se lasa sa se odihneasca 5 minute. Se pune cate o lingurita mica de aluatul facut in supa sau cate jumatate – depinde cat de mari...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pulpa de grapefruit decojita, bananele si sucul de portocale se pun la fiert într-o oala, unde se amesteca bine cu gelatina si cu sarea de lamâie. Cât timp este pe foc, compozitia se amesteca în continuu. În momentul în care dulceata capata o consistenta legata, se ridica oala de pe aragaz, se îndeparteaza spuma si se umplu imediat borcanele care, înainte de a fi depozitate la loc întunecat si racoros, se lasa pe capac circa 5 minute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1.Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul,pana se obtine o bezea.Separat se freaca galbenusurile cu ciocolata rasa si untul taiat cubulete mici,cu esenta si cafeaua solubila,se adauga si miezul de nuca prajit si maruntit,se amesteca pana la omogenizare..Se incorporeaza in bezea crema obtinuta mai sus apoi incorporam si faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Se unge o forma de tort ,cu diametrul de 26 cm,cu margine detasabila,se tapeaza cu hartie de copt,se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierb fructele de mare in apa cu putina sare pana cand caracatita este moale (caracatita se verifica intrucat fierbe cel mai greu). Se strecoara si se lasa 10 minute la zvantat in strecurator. Se toaca salata si ceapa si se pun intr-un bol de salata. Se adauga porumbul, maslinele. Fructele de mare se pot toca (marunti) dar pentru aspect este mai frumos ramana si intregi. Se adauga si acestea in bol dupa care se potriveste de sare si piper se adauga uleiul de masline si lamaia. Se serveste...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1.Intr-o craticioara, se da apa in clocot.Se ia de pe foc ,se adauga fulgii de ciocolata alba si se amesteca pana se topesc.Se lasa sa se raceasca 20 de minute. 2.Se tapeteaza o tava de copt sub forma de inima, unsa cu ulei, cu hartie de copt,de asemenea unsa cu ulei. 3.Intr-un castron,se bate untul cu zaharul pana se obtine o crema usoara si spumoasa.Se adauga galbenusurile de ou,se amesteca bine.Se adauga fulgii de ciocolata topiti si vanilia.Se combina faina cernuta proaspat cu praful de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Faceti o gaura mica în coaja oului, cu un ac subtire, la baza. Astfel, se înlatura aerul dintre coaja de ou si membrana, permitând oului sa fiarba într-o forma rotunda. Dupa ce sunt întepate, ouale se pun la fiert într-o cratita adânca, în apa rece, cât sa le cuprinda bine, la foc mediu. Când apa da în clocot, se ia cratita de pe foc, se acopera cu un capac sau cu o farfurie, si se mai lasa în apa, 15-20 minute. Când înca sunt caldute, ouale se scot din cratita. Se ia o lingura...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru început pregatim umplutura. Decongelam spanacul într-o craticioara cu putina apa sau la cuptorul cu microunde (daca folosim congelat) sau îl oparim (daca folosim proaspat), dupa care îl lasam sa se racoreasca. Când a ajuns la o temperatura decenta sa punem mâna pe el, îl stoarcem bine, bine si apoi îl taiem grosier. Speck-ul îl taiem fâsii nu tocmai micute, dupa care îl punem peste spanac, desfacând manual feliutele, caci altfel vor ramâne garantat gramada. Mai amestecam...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata legumele, se spala bine si se taie cubulete, apoi se pun intr-o oala cu 4-5 litri de apa clocotita si se lasa la fiert cam 15- 20 minute. In acest timp se fac galustele astfel: se sparge oul intr-un castron , se bate bine cu putina sare si se adauga bicarbonatul amestecand bine. se adauga grisul in ploaie si se amesteca mereu sa nu se faca cocoloase si se lasa sa se odihneasca 5 minute. Se pune cate o lingurita mica de aluatul facut in supa sau cate jumatate -depinde cat de mari...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se mixeaza ouale, se adauga faina, sarea, bicarbonatul si laptele, cat cuprinde. La final se adauga si malaiul. Se mai completeaza cu lapte sau cu malai, daca mai e nevoie, astfel incat sa rezulte o compozitie ce trebuie sa fie mai groasa decat la comunele clatite. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si incepem sa prajim clatitele. Umplutura: Mararul se toaca marunt si se amesteca cu branza si cu aceasta compozitie umplem clatitele. Optional se poate adauga putin piper. Daca doriti un...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Preparare: Pentru compozitie se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste,apoi punem uleiul,praful de copt si mirodeniile iar la final faina atat cat trebuie ca aluatul sa poata fi modelat in bilute mici. Formam bilute mici din aluat si le coace la cuptor dupa care le scobim inauntru lasand loc pentru crema. Crema se face dupa ce am terminat de copt tot aluatul amestecand coca din scobitura acestuia cu margarina,esentele,zaharul si cacaua.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Budinca aromata si racoroasa de pepene rosu este un desert delicios si sanatos! Am taiat pepenele, i-am scos semintele, l-am taiat apoi bucatele si l-am mixat, iar cu o strecuratoare am scurs sucul. Intr-o cratita, am amestecat amidonul cu zaharul si esenta de vanilie si l-am topit in cateva linguri de suc de pepene, apoi am turnat si restul sucului treptat, amestecand si am pus pe foc. Atentie!! Trebuie neaparat sa stai pe langa cratita si sa amesteci mereu, iar focul, lasat cat de mic. La...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se face din toate acestea un aluat care se imparte in 4 parti egale. O parte se amesteca cu 1 lingura cacao si se modeleaza bete subtiri la lungimea tavii pe care o folositi. O alta parte se face si ea tot bete albe Celelalte 2 parti se intind foi de marimea tavii In tava pregatita pentru copt se pune o foaie careia i se ridica putin marginile pe tava.Se pune un strat de dulceata sau gem si se presara nuca(se poate amesteca nuca direct in dulceata).Se pun betele alternativ unul alb,unul cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pont: In loc de cafea puteti folosi ceai negru sau verde. Se amesteca bine toate ingredientele de mai sus. Se pregateste o forma de copt rotunda care se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina sau pesmet. Se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 45 de minute. Optional presarati nuca de cocos deasupra, cand e gata si cand s-a racorit putin.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... sa creasca. Ultimilescandaluri din industria alimentara au dus la o crestere a cifrei ... sa adopte un astfel de "regim". Reteta noastra se adreseaza si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... a fost amenintata de traci, iar regele Macedoniei, Filip al 2-lea, a capturat ... si locuri de joaca pentru copii: Accesul in teatrul vechi se ... vechi, care a fost construit de regele Filip al 2-lea la mijlocul ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... frunzele sa pluteasca in bataia vantului :))) Degeaba, iubesc vara si soarele ... . Se stropesc cu miere (pentru copii) sau lichior, se presara cu ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... in viata asta, plus doi copii care sunt lumina ochilor mei ... . Intr-o forma detasabila punem folie alimentara dupa care punem primul blat ...
Reţetă de pe biancams76.blogspot.com
... de a-mi fi facut doi copii minunati ( stim amandoi ce inseamna ... - 1 lingurita cu varf de levantica alimentara ( merge de minune si cu ... deloc . Eu am folosit : folie alimentara , folie de aluminiu, miezul de ... rulada si o invelim in folie alimentara. Partea de jos am acoperit ... acoperit tot lateralul cu folie alimentara, ca sa nu existe scurgeri ...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com